URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2021, 17:31

Niciun caz de infecţie cu varianta Delta în Bihor. Unde în România s-au descoperit focare

Niciun caz de infecţie cu varianta Delta în Bihor. Unde în România s-au descoperit focare Ilustraţie generică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut publică, marţi, o analiză a cazurilor confirmate de infecţie cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2, care se răspândeşte mai uşor şi care, în Europa, a ajuns tulpina dominantă. Datele specialiştilor în sănătate publică arată că, în timp ce în alte judeţe au fost identificate zeci de cazuri de îmbolnăvire cu Delta, în Bihor nu a fost identificat, deocamdată, nici unul. 

Potrivit analizei INSP, care include date actualizate pe 22 august, în România au fost confirmate până în prezent 450 de cazuri de infecţie cu varianta Delta, din care "36,4% (164 cazuri) se află în 86 focare, dintre care 75 familiale (122 cazuri) şi 11 de colectivitate (42 cazuri), din 23 judeţe: Alba (1), Argeş (5), Bacău (5), Braşov (2), Brăila (1), Botoşani (1), Buzău (2), Călăraşi (9), Cluj (5), Constanţa (2), Covasna (1), Dâmboviţa (3), Dolj (5), Giurgiu (1), Ilfov (6), Iaşi (14), Maramureş (1), Olt (1), Prahova (1), Teleorman (4), Timiş (2), Tulcea (1), Vrancea (1) şi mun. Bucureşti (12)".

Dintre cazurile din focare, pentru 18 a fost menţionat istoric de călătorie / contact cu persoană sosită din Finlanda (1), India (5), Italia (3), Nepal (1), Portugalia (1),
Spania (2), Turcia (1), UK (4).

De asemenea, 40% din cazuri (adică 180) nu au nicio legătură epidemiologică menţionată. 17,3% (78 cazuri sporadice) dintre persoanele confirmate cu varianta Delta au istoric de călătorie în alte ţări/în ţară sau istoric de şedere la lucru în alte ţări: 23 în UK, 12 Spania, 5 Bulgaria, 5 Franţa/Monaco, 5 Italia, 5 Turcia, 4 România (3 pe litoral), 3 EAU (Dubai), 3 Grecia, 2 Irlanda, 1 Chile, 1 Egipt, 1 Germania, 1 Irak, 1 Olanda, 1 Rep.Moldova, 1 Tadjikistan, 1 este angatul unei firme de transport auto internaţional, 1 este pilot pe rute internaţionale, 1 este steward, 1 taximetrist. 

În fine, 0,7% (3 cazuri) au avut contact în afara familiei cu caz confirmat COVID-19 identificat. 1,6% (7 cazuri) au refuzat colaborarea cu DSP. 4% (18 cazuri) nu au putut fi contactate de către DSP.

Dintre cele 450 cazuri confirmate cu varianta Delta, 94 (20,9%) fuseseră vaccinate. Dintre acestea, 4 persoane incomplet şi 90 complet vaccinate (20% din total).

"Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecţie a cazurilor de COVID-19 pentru secvenţiere este vaccinarea, aşa încât proporţia de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situaţia din populaţia generală, ci dintr-un grup selectat. Intervalul dintre data finalizării vaccinării complete şi data recoltării probei a fost de 10-192 zile, cu o medie de 111 zile şi o mediană de 106 zile", se arată în informarea INSP. 

Din păcate, au fost înregistrate şi 24 de decese la cazuri confirmate cu varianta Delta.


Numărul de cazuri Delta, pe judeţe:

BUCUREŞTI 78
ILFOV 54
IAŞI 46
CĂLĂRAŞI 33
ARGEŞ 24
DOLJ 23
CONSTANŢA 22
DÂMBOVIŢA 21
CLUJ 19
BACĂU 15
MARAMUREŞ 13
BUZĂU 11
NEAMŢ 11
TELEORMAN 11
BRAŞOV 9
SUCEAVA 8
VRANCEA 8
TULCEA 6
BOTOŞANI 5
GIURGIU 3
OLT 3
PRAHOVA 3
SATU MARE 3
VASLUI 3
ARAD 2
BRĂILA 2
GALAŢI 2
GORJ 2
MUREŞ 2
TIMIŞ 2
ALBA 1
CARAŞ SEVERIN 1
COVASNA 1
SĂLAJ 1
SIBIU 1
VÂLCEA 1

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON