URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 August 2020, 11:15

Ne enervează: Copacii care umbresc parcul de pe strada Libertăţii, în pericol să dispară

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şantierul pentru transformarea străzii Libertăţii într-o arteră pietonală va duce, cel mai probabil, la moartea copacilor care umbresc zona.

Lucrările prevăd turnarea unei centuri de beton la limita cu malul Crişului Repede, foarte aproape de rădăcinile arborilor, şi e greu de crezut că aceştia vor supravieţui.
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
in sir indian - urbanism sovietic oradean
la amenajare zonala sau urbanism, cum i se mai spune elevat, primaria Oradea este catastrofala. o rusine pentru cei care se lauda ca au diploma in domeniu si mai ales pentru reprezentantii biroului de urbanism din primarie. un primar cu mintea beton care modernizeaza tot cu beton, care imparte trotuarul in 2 ca sa faca pista pentru biciclisti in timp ce tinerii sau batranii care isi doresc plimbari in familie sau cei cu copii in carucior trebuie sa mearga in sir indian, ca sa incapa pe noile trotuare si sa nu deranjeze biciclistii gratiosi.
Postat 20 August 2020, 22:30 de roger
Parapetul din beton nu va fi la limită cu malul Crișului ...
... ci cu trotuarul. Iar între mal și trotuar sunt mai bine de 20 m. Asta arată că municipalitatea habar n-are că, dezvoltarea durabilă presupune, prin definiție, conservarea mediului ambiant natural !?! Niște distrugători edilii ăștia, care vor să consolideze aliniamentul de circulație, pe bani publici, pentru a face spații de parcare mașinilor clanului Micula, care deție două-trei imobile de pe acea stradă "cu vedere" prea vegetativă la râu !?!
Postat 20 August 2020, 21:14 de CrisDumi
Lăsați-i dom'le să facă, că oricum nu-i ține mult hărnicia...
Nimeni nu a îngrijit copacii măcar de 50 de ani încoace, nimeni nu a mișcat un deget pentru ca să întrețină îndiguirea din pietre care s-a degradat, nimeni nu a curățat excrementele din jurul arburilor deplânși în acest text. Acuma se face curat, acuma răsar activiștii eco-bio-etno-tehno și se leagă de arbori cu grijă să nu calce în ofrandele maro cu moț. Bravos neicusorule, bravos națiune conștientă. Strigăm că nu vrem curățenie, protestăm că dă bine la public.
Postat 20 August 2020, 20:02 de decalog
...
Era logic că vor fi sacrificați cu construcția centurii de beton. Nu au fost tăiați pentru că ar fi creat polemici. Se vor usca singuri.
Postat 20 August 2020, 12:14 de oradeaveche
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON