URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2022, 23:00

N-au căzut la pace! Rușii și occidentalii rămân pe poziții „total divergente” în privința Ucrainei

N-au căzut la pace! Rușii și occidentalii rămân pe poziții „total divergente” în privința Ucrainei foto: profimedia
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rușii și occidentalii rămân pe poziții „total divergente” în privința situației de la granița Ucrainei în ciuda celor trei sesiuni de convorbiri din ultima săptămână.

„Nu știm care va fi rezultatul, am avut aceste trei sesiuni de convorbiri, există anumite puncte de înțelegere între noi. Dar în general, în ceea ce privește chestiunile de principiu, putem spune că poziții divergente, pe poziții total divergente. Iar asta nu este bine, este deranjant”, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, într-un interviu difuzat de canalul american de televiziune CNN.

Comunitatea internațională este îngrijorată că masiva concentrare de forțe constând în circa 100.000 de militari dislocată de Rusia la granița cu Ucraina ar putea sfârși într-o invazie.

Serviciile de informații americane au și acuzat în ultima săptămână Rusia că și-a plasat deja în Ucraina agenți speciali experți în explozibili și sabotaj pentru ca în cadrul unor acțiuni sub steag străin comise împotriva cetățenilor ruși să ofere pretextul unui atac.

Rusia a respins acuzațiile, a dat asigurări că dorește doar să se apere de postura amenințătoare a NATO de la granița sa și a cerut din nou ca Alianța să se angajeze că nu va accepta o aderare a Ucrainei, cerere pe care occidentalii o refuză.

Întrebat dacă eșecul diplomației va eșua într-un conflict militar, Peskov a negat.

„Nimeni nu amenință pe nimeni cu o acțiune miliară (...) asta ar fi o nebunie”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Acesta a ținut să precizeze însă că în cazul în care NATO nu va da satisfacție Rusiei „vom fi gata să trecem la represalii” fără să precizeze însă de ce natură vor fi acestea.

Dmitry Peskov a catalogat eventualele sancțiuni fără precedent anunțate de SUA în cazul unei invazii a Ucrainei ca „o mare greșeală” pentru că aceasta ar duce la „încetarea oricărei relații între țările noastre”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Rusia castiga negocierile, fara lupta
pentru ca occidentalii cedeaza. Dupa ce Bidonu a venit marioneta la presedentie in SUA, si s-a facut de ras in Afganistan, cu tot pacifismul/retras din a-si asuma decizii internationale grele al Uniunii Europene (cu atatea tari cu aliante diferite, depinzand de livrarile de gaz rusesc, amenintati ca deschide poarta la imigranti ilegali, si totusi incapabile sa isi asume sa ii puna penalizari financiare-bancare), rusii castiga concesii suplimentare in fiecare runda de negocieri, fara sa invadeze momentan.
Postat 17 Ianuarie 2022, 21:55 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON