URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2022, 21:31

„Muzică pentru viață”. Ce spun tenorii invitați la Oradea, înaintea concertului inedit pe care-l vor susține în Cetate (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Asociaţiei Italiani în Bihor, Antonio Sargenti, i-a prezentat, miercuri, pe 6 dintre cei 10 tenori care vor cânta sâmbătă la evenimentul caritabil „Muzică pentru viaţă" din Cetatea Oradea, organizat de ONG. Mai sunt disponibile circa 200 de bilete pentru acest concert inedit.

Recunoştinţă prin cântec

Detaliile legate de evenimentul caritabil au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Filarmonica de Stat din Oradea.

Antonio Sargenti a precizat că cei 6 tenori, precum şi dirijorul concertului, maestrul Leonardo Quadrini din Italia, au ajuns miercuri în Oradea. Tenorii prezenţi la conferinţă au fost Ignacios Encinas din Spania, Vitalyi Kovalchuk din Ucraina, Sebastian Ferrada din Urugay, Julienne Attoumbre din Republica Coasta de Fildeş, Sinikiro Kawasaki din Japonia şi Liu Jianwei din China.

Lor li se vor alătura în zilele următoare și Armaldo Klogjeri din Albania, Fabio Andreotti din Italia, Mihai Urzicana din România și Rodrigo Trosino din Mexic.

Italianul stabilit în Bihor a explicat şi că cei 10 tenori vor cânta, în timpul evenimentul, câte o operă din ţara de origine, precum şi o operă cunoscută la nivel internaţional. De asemenea, la începutul şi la finalul concertului toți cei 10 tenori vor cânta împreună în faţa publicului orădean.

Mulțumiri românilor

„Eu am spus că vreau să particip din prima la acest eveniment pentru că este în România. Vreau să le mulţumesc şi aici (la conferinţă n.r.), dar şi la concert românilor pentru modul în care au primit şi primesc în continuare refugiaţii care fug din ţara mea. Chiar dacă eu nu mai locuiesc acolo din 2005, de când m-am mutat în Italia, lângă orașul Liov, au rămas părinţii, rudele şi mulţi prieteni de-ai mei", a spus tenorul ucrainean Vitalyi Kovalchuk (foto).

Dirijorul concertului, maestrul Leonardo Quadrini, prezentator al unor evenimente culturale de la televiziunea RAI (Radio-televiziunea italiană), a spus că oraşul s-a schimbat mult de când a fost ultima dată aici, în anul 1995. "Seamănă cu marile capitale europene. Clădirile sunt minunate, oamenii la fel, iar eu abia aştept să le arăt şi tenorilor toate frumuseţile voastre", a spus dirijorul.

Pentru copiii cu cancer

Toate încasările de la concert vor fi donate asociaţiei Spitalului "Burlo Garofolo" din Trieste, Italia, care tratează copiii bolnavi de cancer de peste tot în lume. "Sperăm ca până sâmbătă să reuşim să vindem toate biletele. Din 1050, mai sunt 200. Este important ca orădenii să vină la acest concert pentru a-i sprijini pe copiii români care suferă de această boală incurabilă să fie tratați în Italia. Deja pot să vă spun că există un parteneriat între Spitalul Judeţean din Oradea şi Spitalul de «Burlo Garofolo» din Trieste în cadrul căruia medicii orădeni pleacă să lucreze cu cei italieni în spitalul lor", a detaliat Antonio Sargenti (foto)

Sâmbătă seara, tenorii vor fi acompaniaţi de orchestra Filarmonicii din Oradea şi de corul Facultăţii de Arte a Universităţii Oradea. Moderatoarea evenimentului va fi cunoscuta prezentatoare TV Mihaela Tatu, şi ea prezentă la conferinţa de presă.

Bilete pentru concert, programat sâmbătă de la ora 20.30, pot fi cumpărate online pe Blt.ro şi costă între 80 şi 200 lei, în funcţie de locul dorit în curtea palatului princiar din Cetate. Evenimentul "Muzică pentru viaţă" va dura circa două ore.

În cazul în care va ploua, organizatorii vor muta evenimentul la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Programul evenimentului: 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON