URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2011, 12:25

Muzeul Radu Ţîrle

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mi-am propus să nu mai scriu despre domnul Radu Ţîrle, pentru că este un caz clasat. De departe este cel mai slab preşedinte de consiliu judeţean, de la formarea statului centralizat dac încoace. Dar nici nu pot să rămân indiferent când se declară impotent în faţa presei. O oră întreagă s-a chinuit să explice ziariştilor cum nu se poate face un lucru, mai exact de ce nu poate finaliza lucrările la Muzeu.

Mie nu-mi plac băieţii "cinstiţi" cu jumătate de normă. Adică eşti fiară pentru cele 2 milioane de euro cerute în avans de Selina, dar nu-ţi tremură mâna să dai în plus unei firme de partid, un milion de euro, în dispreţul oricărei licitaţii.

Când a acces la înalta demnitate judeţeană, domnul Radu ştia cu cine va lucra. Ştia că asfaltatorii nu sunt domnişoare de pension sau că Beni Rus nici pe departe n-a absolvit Facultatea de îngeri de la Nazareth.

Dintr-un orgoliu nemăsurat (apropo, domnule pastor, cum staţi cu păcatul trufiei?) preşedintele Ţîrle îşi arată muşchii în faţa Selinei uitând că, de fapt, la mijloc e vorba de banii contribuabililor. Iar acum trage de timp în speranţa că la finalul mandatului, beneficiind de imbecilitatea electoratului, va ajunge europarlamentar şi ne va lăsa baltă cu muzeul neterminat şi cu 10 milioane de euro păpaţi.

Pe mine nu mă interesează meciurile sale cu constructorii. Dar ştiu că a fost ales să rezolve problemele judeţului, şi nu să ducă peste Ocean procurori în schimb de experienţă sau să aducă din State, de la coreligionarii săi, medicamente în prag de expirare pentru amărâţii din Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Desteapta-te, romane!
Presedintele CJ Bihor este depasit de functia in care a fost ales. Vinovatia ii apartine sau ne apartine. Sa nu uitam o vorba veche, dar mai actuala ca oricand: prost sa fii, dar sa-ti revii! Mai avem 1 an pana la alegerile locale. Desteapta-te, romane!
Postat 16 Aprilie 2011, 15:42 de safe
Bravo
Bravo dom Chirila . Perfect adevarat. Cazul Tarle e clasat. La fel si cazul Kiss, Biro sau Filip oameni care au distrus orasul si l-au secatuit de bani. Acest individ ales pe prostia crasa a concetatenilor nostri penticostali care voteaza "unul de-al lor " fiindca nu e ortodox sau catolic sau musulman, ar trebui sa infunde puscaria pt toate mizeriile financiare invartite prin birourile din Parcul Traian cu amicul Kiss care ar trebui sa-i fie coleg de celula pt deturnarea banilor publici ( mai tineti minte cum cladiri retrocedate au fost renovate pe banii nostrii si magarul obez a ras in fata tuturor ) iar noi platim ca prostii impozite , amenzi si majorari cand intarziem la plata iar ei ( manca-iar foamea ), nu raspund pentru nici o hotie. Ma rog acum in postul Pastilor cand ar trebui sa ne iubim aproapele , ca personajele negative amintite mai sus sa se umple de raie si de bube. Sa nu se poata satura in veci. Sa fie flamanzi si insetati si sa aiba pana la masini in fiecare dimineata .
Postat 15 Aprilie 2011, 17:12 de COSIMO
Figura de ceara Tirle
Pastorul Tirle este un Fariseu "modern". Asta se vede din faptul ca el corespunde perfect descrierii date fariseilor de catre Domnul Isus: "morminte varuite pe din afara, dar pline de murdarie pe dinauntru". El vrea sa transforme Muzeul in Madamme Tussaud, cu persoana lui prim plan in holul central!
Postat 15 Aprilie 2011, 16:31 de Pilat din Pont
Tarle si credinta, baba si pistolu
Cred ca ratatii care il apara pe Tarle ar trebui sa povesteasca modul in care a ajuns Radu Tarle acolo unde este. <ergea pe la bisericile penticostale si cersea voturii. In timpul slujbei religioase pastorii anuntau ca "fratii" si "surorile" sa isi aduc abuletinele sa fie pe lista. Cand erau zile de vot erau rugati sa nu uite sa mearga la vot si sa il voteze pe Tarle ca "el ne reprezinta pe noi in parlament".
Postat 14 Aprilie 2011, 18:15 de Gigi Craioveanu
Aşa este
Adevărat grăişi frate Chirilă !?!
Postat 14 Aprilie 2011, 17:55 de Dare
?????
Din unele comentarii reiese ca nu sunteti informati, ce are a face dl. Tirle cu drumul national 76 ORADEA - DEVA. Acel drum este in grija guvernului si nicidecum la Consiliul Judetean. Poate ca ar fi bine sa v-a informati si atunci sa comentati. Curios de stiut, cei ce comenteaza in frunte cu autorul acestui articol ce au realizat ei , care le sunt meritele de isi permit sa califice un om ??????
Postat 14 Aprilie 2011, 11:46 de dana
Presedinte la Saivane
Bietul de Tirle: se vede si in poza de mai sus ca nu se simte bine in costum si proaspat tuns! Ce bine i-ar sta in straiele lui cu obiele, opinci (sau gumari), gaci si bituse ciobaneasca! Bineinteles ca ar putea pastra mustata data cu magiun! Iar daca in loc de stilou (cu care oricum nu este obisnuit) ar tine in mana un ciomag, atunci l-am vedea multumit si destins! Acolo e locul domnului Tirle: intre cei de unde a plecat!
Postat 14 Aprilie 2011, 10:50 de Ciobanesc Mioritic
minciuni
ce aveti cu bietul om,a facut un drum intre ianosda si bicaci si ce daca la facut mai scump,fratii lui n-ar minca o piine si ce daca nu a prea facut nimic,cel putin ne demonstreaza ca tot cum vrea el face,la sfiirsitul mandatului veti avea parte de o predica cum sa razboit el cu balaurul beni si cum singur impotriva tuturor a invins cu sprijinul fratilor de peste ocean si in timpul mandatului sau DN 76 si 79 se mai poate circula cu masini de teren,ce vreti ca toti taranii sa circule,nu va ginditi la mediu?
Postat 14 Aprilie 2011, 09:39 de misu
jos tarle!
cu asta se va putea mandri tarle la sfarsitul mandatului: cu faptul ca a facut totul sa nu avem muzeu. In rest n-a mai facut nimic, asa ca macar atat sa ramana de pe urma lui. duca-se cu toti pocaitii lui si sa nu mai auzim de el in veci!
Postat 14 Aprilie 2011, 09:09 de alba
rusine
e pur si simplu un articol vadit rau-voitor, cat sa atraga atentia unui anumit public vesnic nemultumit.
Postat 14 Aprilie 2011, 00:58 de anonim
Lasati Consiliul Giudetean sa vina la mine!!!!
Un om ca Tarle, ar fi o rusine pentru orice partid! Dar daca ai cu ce cumpara partide, nu conteaza ca esti prost, fudul, fara pregatire, niet cultura generala etc. DAR, cine plimba telectualii de Bihor prin AMERICA pe la puscarii? Fratele Tarle! Cine da START VOT? la fratii intru D..., Fratele Tarle! Cu Beni, s-au scircuitat, ca dela priza la tractor! Da cu noi ce-au domnule?
Postat 13 Aprilie 2011, 19:54 de Sanika KUSKUS
recomandare
Probabil nu ti-ai luat banii saptamana asta,,,lasa meseria de ziarist pt. cel care stie s-o faca..se cauta ingineri de priza.......
Postat 13 Aprilie 2011, 18:32 de diana
@###
sigur, la comanda masoneriei oculte coordonată de Belzebut prin Beni Rus! Nu vă lăsați, Isus e cu domnul președinte!
Postat 13 Aprilie 2011, 16:51 de hiarele
V-as vinde pe 30 de arginti
Domnul Tirle este prototipul incompetentului ideal! Nu are educatie, nu are calificare profesionala, nu are nici macar minimul bun simt al unui simplu taran care se teme de Dumnezeu! Din toate aceste motive reuseste sa se "descurce" bine pentru el: "vinde" voturile neoprotestantilor pe rand fiecarui partid "lacom", iar cand trebuie sa lucreze creeaza o diversiune si pozeaza in victima. Rusine domnule Tirle! Ceea ce faci dumneata inseamna vanzarea sufletului!
Postat 13 Aprilie 2011, 15:57 de Iuda Iscarioteanul
***
De departe acest articol este scris la comanda.
Postat 13 Aprilie 2011, 15:32 de ###
sotului D-nei Chirila de la primarie
Va dau dreptate Domnule Chirila pt ca a fi presedinte LA ConsiliuL Judetean Bihor inseamna MAI MULTE LUCRURI: 1. in primul rand trebuie sa-l lasi pe Kiss sa conduca. 2. Sa lasi firma Selina sa castige toate licitatiile si sa le suplimentezi contractele cu cel putin 50%.3. Sa vii la 8 si sa pleci la ora 10 de la birou. 4. Sa nu-ti pese de binele public, de valorile morale, socio-umane, ci doar de propriile interese. Acesta e modelul de presedinte cand e vorba de CJ BIHOR. Din pacate Domnul Tirle nu se incadreaza la nici unul din punctele de mai sus.
Postat 13 Aprilie 2011, 14:52 de D-lui Chirila de la
Felicitari!
un articol pe care "domnul ziarist" Cris nu l-ar fi putut scrie niciodata...
Postat 13 Aprilie 2011, 13:21 de cinevacuvalva
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON