URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2011, 17:42

Municipalitatea amenajează alte peste 480 noi locuri de parcare (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Municipalitatea amenajează peste 480 noi locuri de parcare în municipiu. Conform unui comunicat al Primăriei, parcările vor fi amenajate în zona străzilor Vaporului, Henrik Ibsen şi Seleuşului.

Amenajarea celor 60 de locuri de parcare de pe partea dreaptă a străzii Vaporului şi de pe malul pârâului Peţa, din zona blocurilor de locuit, au demarat în cursul lunii mai. Acestea vor urmează să fie finalizate înainte de încheierea lunii iunie.

Conform declaraţiei primarului Ilie Bolojan, investiţia a fost impusă de deschiderea noii axe de circulaţie din zonă. "Parcarea de lângă strada Vaporului se amenajează pentru a se asigura locuri de parcare pentru blocurile de pe Feldioarei şi Vaporului, întrucât după deschiderea axei de circulaţie Vaporului - Toamnei - Atelierelor, parcarea pe strada Vaporului nu va fi posibilă", a afirmat primarul Ilie Bolojan.

Lucrările sunt efectuate de firma Selina în baza contractului de întreţinere şi reparaţii străzi încheiat cu Primăria şi sunt evaluate la circa 168.042 lei, inclusiv TVA.

Pe de altă parte, în pregătirea noului drum, podul peste Peţa din continuarea străzii Vaporului urmează să fie asfaltat pentru a putea fi dat în folosinţă încă din această lună. Acesta a fost gândit pentru fluidizarea traficului urmând să facă legătura între zona parcului 22 Decembrie şi şoseaua de centură. Podul, cu o deschidere de 12 metri şi o lungime de 11,50 metri este construit de firma Asfamixt pentru 124.630 lei plus TVA.

Parcări noi în zona Henrik Ibsen

În paralel, Primăria amenajează 1.235 metri de alei şi 416 locuri de parcare în zona străzilor Henrik Ibsen şi Aleea Călinului. Lucrările, efectuate de firma Selina, au fost demarate în cursul lunii aprilie şi vor dura cel mult şase luni.

Investiţia este estimată la 3,5 milioane lei şi cuprinde amenajarea de trotuare noi, refacerea trotuarelor, racordare la guri de scurgere, guri de scurgere noi, extinderea reţelei de iluminat, reamenajarea zonelor verzi, amenajarea platformelor de gunoi, respectiv plantări de arbori şi gard viu.

În prezent, constructorul face defrişări şi curăţenie lângă aleea spre pârâul Peţa, unde va construi şi un zid de sprijin pentru consolidarea malului.

Alee nouă pe strada Alexandru Andriţoiu

De asemenea, Selina a finalizat marţi, aleea de acces la parcarea existentă în curtea blocurilor de pe strada Alexandru Andriţoiu. Constructorul a amenajat un covor asfaltic peste parcarea existentă din beton, urmând să fie realizat şi accesul din strada Seleuşului dintre biserică şi depozitul Nicoleta.

Cu această ocazie au fost create alte opt locuri noi de parcare pentru locatarii din zonă în spatele magazinului Bunexim lângă locul de joacă pentru copii.Valoarea lucrărilor se ridică la 250.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@patrocle
Esti dus rau... Cum, mama naibii, crezi c-o sa faca primarul locuri de munca? Nu vrei cumva sa-ti aduca banii acasa la fiecare sfarsit de luna?
Postat 03 Iunie 2011, 13:07 de un cetatean
Mda este clar ca Selina COTIZEAZA GRASS.
Pai ce sa faca Primarul locuri de munca, ori investitii care sa aduca un trai m-ai bun Oradenilor, m-ai bine il copiaza pe Videanu care a schimbat borduri in Bucuresti si cam atit.
Postat 03 Iunie 2011, 10:49 de patrocle
titlu
mai veniti dom'le si in rogerius. Oradea nu inseamna doar Nufarul si Cantemir.
Postat 03 Iunie 2011, 08:43 de Nume
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON