URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Iunie 2020, 17:45

Modernizare și dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.06.2020

Modernizare si dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Beiuş a semnat contractul de finanţare aferent proiectului "Modernizare şi dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş", cod SMIS 123136.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale. Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Obiective specifice:

1.  Îmbunătăţirea serviciilor cultural-recreative, prestate la nivel urban

În vederea dezvoltării sustenabile a Municipiului Beiuş este necesară crearea şi dezvoltarea unor activităţi cultural-recreative, a infrastructurii şi a dotărilor aferente desfăşurării acestor activităţi. Acestea, pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activităţile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educaţie extraşcolară etc., vor contribui inclusiv la dezvoltarea relaţiilor interpersonale, construirea de abilităţi sociale, dezvoltarea capacităţii de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile.

Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei de Cultură a municipiului Beiuş.

2. Îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infrastructurii publice urbane

Prin îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane (drumuri, spaţii verzi, utilităţi) municipiul Beiuş devine mai atractiv şi mai sigur pentru locuit, pentru dezvoltarea activităţilor economice, pentru petrecerea timpului în aer liber, pentru deplasări nemotorizate (pe jos sau cu bicicleta) etc.

În acest sens obiectivul va fi atins prin reabilitarea şi modernizarea străzii Gen. Leonard Mociulschi din municipiul Beiuş (care deserveşte şi Casa de Cultură).

Rezultate aşteptate:

1. Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Casei de Cultura din municipiul Beiuş

2. Reabilitarea şi modernizarea spaţiului urban aferent – strada Gen. Leonard Mociulschi.

Perioada de implementare a Proiectului este de 49 de luni, respectiv între data 01.03.2018 şi data  31.03.2022, aceasta cuprinzând şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare.

Valoarea total eligibilă a proiectului: 12.622.371,21 RON

Contribuţie U.E.: 10.729.015,53 RON

Contribuţie Naţională: 1.640.908,27 RON

Contribuţia Beneficiarului: 252.447,41 RON

Cod MySMIS : 123136

Manager Proiect: ing. Beatrice Şerb

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro, www.inforegio.ro, www.facebook.com/inforegio.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
Acum știu de unde te tragi.
Postat 27 Iunie 2020, 23:52 de Sandu2100
După ce va fi gata Casa de Cultură din Beiuș ...
... toată sustenabilitatea municipiului va consta în dotarea imobilului cu camere video, vopsirea ușilor și ferestre, dar și o toaletă mai puțin puturoasă, cu suporturi pentru hârtie igienică în primele trei luni de la tăierea panglicii de inaugurare !?!
Postat 27 Iunie 2020, 19:56 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON