URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 10 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am o mare admiraţie pentru cei care nu cred în Covid, care nu dau doi bani pe regulile stabilite de Guvern şi care au reuşit să afle, prin propriile mijloace, că Uniunea Europeană ne dă bani grei, chipurile,  pentru fiecare mort care ar fi decedat din cauza coronavirusului...
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Sunt curios să văd cum o mai scoate la capăt Primăria Oradea de data asta. A vrut să găsească o soluţie pentru acoperişul parcării de pe Strada Independenţei şi, pentru a nu fi acuzată de totalitarism, a organizat concurs. A făcut un regulament (contestat de Ordinul Arhitecţilor din România), a adunat un juriu, a stabilit un termen limită şi tot ce i-a mai rămas de făcut a fost să numere punctele primite pe fiecare proiect, să facă un clasament şi să declare un câştigător. Acum mai trebuie doar să scoată castanele fierbinţi din foc cu propriile mâini.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la președinția Consiliului Județean Bihor?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, Legea nr. 136/2020, cunoscută popular ca legea carantinei şi izolării la domiciliu, adoptată în urma unei decizii din 25 iunie 2020 a Curţii Constituţionale, prevede că izolarea unei persoane fără acordul acesteia se poate dispune doar pentru 48 de ore, într-o unitate sanitară sau, după caz, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, atunci când medicul constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului străbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
26 Iunie 2020, 17:45

Modernizare și dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Data: 26.06.2020

Modernizare si dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş

Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Beiuş a semnat contractul de finanţare aferent proiectului "Modernizare şi dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş", cod SMIS 123136.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 13 – Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 9b - Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale. Obiectiv specific 13.1 – Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Obiective specifice:

1.  Îmbunătăţirea serviciilor cultural-recreative, prestate la nivel urban

În vederea dezvoltării sustenabile a Municipiului Beiuş este necesară crearea şi dezvoltarea unor activităţi cultural-recreative, a infrastructurii şi a dotărilor aferente desfăşurării acestor activităţi. Acestea, pe lângă stimularea implicării locuitorilor în activităţile cultural-recreative, de petrecere calitativă a timpului liber, de recreere, de educaţie extraşcolară etc., vor contribui inclusiv la dezvoltarea relaţiilor interpersonale, construirea de abilităţi sociale, dezvoltarea capacităţii de integrare socială, în special a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile.

Îndeplinirea acestui obiectiv se va face prin reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei de Cultură a municipiului Beiuş.

2. Îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infrastructurii publice urbane

Prin îmbunătăţirea spaţiilor publice urbane (drumuri, spaţii verzi, utilităţi) municipiul Beiuş devine mai atractiv şi mai sigur pentru locuit, pentru dezvoltarea activităţilor economice, pentru petrecerea timpului în aer liber, pentru deplasări nemotorizate (pe jos sau cu bicicleta) etc.

În acest sens obiectivul va fi atins prin reabilitarea şi modernizarea străzii Gen. Leonard Mociulschi din municipiul Beiuş (care deserveşte şi Casa de Cultură).

Rezultate aşteptate:

1. Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Casei de Cultura din municipiul Beiuş

2. Reabilitarea şi modernizarea spaţiului urban aferent – strada Gen. Leonard Mociulschi.

Perioada de implementare a Proiectului este de 49 de luni, respectiv între data 01.03.2018 şi data  31.03.2022, aceasta cuprinzând şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea contractului de finanţare.

Valoarea total eligibilă a proiectului: 12.622.371,21 RON

Contribuţie U.E.: 10.729.015,53 RON

Contribuţie Naţională: 1.640.908,27 RON

Contribuţia Beneficiarului: 252.447,41 RON

Cod MySMIS : 123136

Manager Proiect: ing. Beatrice Şerb

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro, www.inforegio.ro, www.facebook.com/inforegio.ro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CrisDumi
Acum știu de unde te tragi.
Postat 27 Iunie 2020, 23:52 de Sandu2100
După ce va fi gata Casa de Cultură din Beiuș ...
... toată sustenabilitatea municipiului va consta în dotarea imobilului cu camere video, vopsirea ușilor și ferestre, dar și o toaletă mai puțin puturoasă, cu suporturi pentru hârtie igienică în primele trei luni de la tăierea panglicii de inaugurare !?!
Postat 27 Iunie 2020, 19:56 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0949 RON
  • 1 EUR = 4.8375 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON