URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2022, 20:45

Mizerie de nedescris! În ce hal au lăsat niște elevi de școală primară autobuzul care i-a dus în excursie

Mizerie de nedescris! În ce hal au lăsat niște elevi de școală primară autobuzul care i-a dus în excursie (sursa foto: ziare.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O imagine tristă și în același timp revoltătoare a fost surprinsă de un tour operator într-un autobuz care tocmai dusese elevi de școală primară într-o excursie de o zi în zona Bucovinei.

La finalul excursiei, pe podeaua autobuzului era plin ochi de gunoaie aruncate cu insolență de elevi. De la flacoane goale de apă sau suc la ambalaje de dulciuri și alte snack-uri, toate au fost lăsate fără jenă tocmai în mijlocul de transport rezervat special pentru această excursie.

Potrivit Ziare.com, tour operatorul a publicat o fotografie cu dezastrul lăsat în urmă de copii de clasele I-IV tocmai pentru a trage un semnal de alarmă asupra comportamentului nepotrivit al acestora. "Ăsta este comportamentul copiilor și părinților din ziua de astăzi", a spus bărbatul. 

Agentul de turism a mai afirmat că nu e prima oară când întâlnește astfel de situații, în special la excursii cu clase primare. Deși li se cere să strângă în urma lor, cei mici rămân indiferenți, iar sarcina de a aduna munții de gunoaie îi revine, până la urmă, șoferului.

"Mai sunt și copii educați", adaugă tour operatorul, însă procentul acestora este prea mic. Întrebat despre reacția părinților în aceste situații, acesta a răspuns: „Dau replici de genul "Domnule, am plătit pentru asta!"”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
mi-e rusine ca sunt roman
Toti romanasi au astfel de apucaturi. Se considera suficient de speciali ca sa nu respecte nici o regula, la fel cum un animal crescut in pestera se crede unic si special. Nu e vorba doar de lipsa educatiei, ci de aversiunea impotriva educatiei. Soferul e victima in acest caz, dar credeti ca el conduce regulamentar si cu bun-simt? E la fel de necivilizat ca puii de romanasi.
Postat 07 Iunie 2022, 10:38 de testtest
Greu de crezut
Cate cipsuri, ciocolăți, bomboane, sucuri, napolitane poate consuma un copil intr-o excursie de o zi? Cat de mare trebuie sa fie bagajul copilului ca sa ramana doar amabalaje in asa cantitate dupa el? Vorbim de copii sub 10 ani... Ceva pute in povestea asta.
Postat 07 Iunie 2022, 07:15 de oradeanbihor
ok.
Da, e mizerie, necivilizat, cam asa ramane si dupa psd. Copiii au fost singuri pe autocar? Pt ca parintii copiilor in timpul activitatilor scolare sunt pedagogii. Daca parintii muncesc sa plateasca asa ceva, nu are rost sa mai zicem nimic. Mizeria din poze a fost aruncata de copii pe culoar sau cineva le-a adunat dintre scaune si le-a aruncat tendentios pe jos?
Postat 06 Iunie 2022, 21:49 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON