URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Aprilie 2011, 08:07

Mişu Bar, turnător la Securitate!

Mişu Bar, turnător la Securitate! MORALISTUL. Deşi CNSAS arată că a furnizat informaţii pentru Securitate, Mihai Bar (foto) susţine că doar şi-a ajutat colegii să iasă în lume. "Angajamentele nu au valoare de vreme ce nu au fost urmate de turnătorii. Au fost 4 note în 10 ani, despre probleme legate de muncă, iar cele 6 note de verificare nu eu le-am dat, ci alţii. Toate erau ca să spună cât sunt de grozav. Am vorbit cu un securist care mi-a spus că vă faceţi de râs dacă scrieţi", a tunat PSD-istul, încercând să înduplece reporterul să nu publice "articolul la comandă"
Mişu Bar, turnător la Securitate! TURNĂTORUL BUN. Mihai Bar a fost mereu "lupul moralist" din PSD Bihor, care nu s-a sfiit să-i arate pe alţii cu degetul, făcând spectacol. Ce-i drept, în discursuri niciodată n-a vorbit despre securişti, simţindu-se probabil cu musca pe căciulă. "N-am turnat pe nimeni în viaţa mea, nu e structura mea", se apără acum, neconvingător, politicianul

Consilierul judeţean Mihai Bar a colaborat cu Securitatea! O arată o adeverinţă postată pe site-ul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, potrivit căreia PSD-istul a semnat două angajamente şi a scris mai multe note informative despre colegi de-ai săi.

Ce-i drept, CNSAS reţine în sarcina lui Bar că nu a făcut poliţie politică. O problemă morală tot rămâne, însă. De-a lungul anilor, politicianul n-a scos o vorbă despre colaborarea sa cu Securitatea, deşi a ocupat după revoluţie funcţii importante, de la înălţimea cărora a lansat critici şi acuze la adresa multora. "Am zis numai de bine. Am fost obligat!", dă acum din colţ în colţ Bar, susţinând ba că e victima unei înscenări politice, ba că, prin delaţiunile sale, n-a urmărit decât binele colegilor de serviciu...

Lupul "pestriţ"

Mihai Bar e un personaj colorat al politicii locale. PSD-istul e cunoscut ca un politician tupeist şi vocal, implicat în numeroase dispute şi scandaluri, un "lup moralist" care s-a luat de gât cu colegi de partid şi a vociferat când deciziile Consiliului Judeţean au fost negociate în culise. Anul trecut a reuşit, în doar o săptămână, să candideze şi să piardă alegerile pentru şefia PSD Bihor, să demisioneze din PSD acuzând că "în Bihor statutul partidului a fost transformat în hârtie igienică", apoi să denunţe "mincinoşii şi trădătorii" care i-au promis că-l vor vota şi n-au făcut-o, dar în final s-a răzgândit şi a revenit umil în partid. A rămas consilier judeţean, dar e considerat un fel de "paria" în PSD.

A avut însă şi perioadele sale de glorie. După revoluţie, Mihai Bar a fost printre cei mai influenţi oameni din Bihor. În 1990 a devenit membru al FSN, din 1992 până în 1993 a fost vicepreşedinte FDSN Bihor, din ‘93 până în ‘99 - vicepreşedintele PDSR Bihor, pentru ca din 2005 până 2008 să fie şef al PSD Bihor. Între 1990 şi 1996 a fost preşedintele Asociaţiei Cooperativelor Meşteşugăreşti Bihor (ATCOM), din ‘96 până în 2000 a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, iar între 2000-2004 a fost deputat.

Conspiratul "Mihalache"

03-adeverinta-1.jpgÎn iunie 2008, candidat la preşedinţia CJ fiind, a fost verificat din oficiu de CNSAS. Şi surpriză! "Domnul Bar Mihai, titular al dosarului de reţea numărul R91912 (cotă CNSAS), a fost recrutat în calitate de colaborator al organelor de Securitate, cu numele conspirativ "Mihalache". Recrutarea a avut loc iniţial la data de 09.08.1982, când a semnat angajament olograf", se arată în adeverinţa emisă în aceeaşi lună de CNSAS (foto), dar despre care nu s-a ştiut nimic până acum.

Motivul primei racolări nu a fost precizat, dar 2 ani mai târziu, în 1984, Inspectoratul Judeţean de Securitate Bihor propunea din nou racolarea lui ca turnător. Pe atunci, inginerul Bar lucra deja la IIRUC (Întreprinderea pentru Întreţinerea şi Repararea Unităţilor de Calcul), unde Securitatea se simţea "descoperită": "Pe raza judeţului, filiala funcţionează cu trei puncte de lucru, găzduite în tot atâtea locuri. La ora actuală nu există reţea în acest obiectiv".

"Cu acest prilej (Mihai Bar - n.r.) a semnat un nou angajament olograf la data de 20.04.1984. Pe parcursul celei de-a doua perioade de colaborare a furnizat 4 note informative referitoare la persoane ce au solicitat plecarea în străinătate, 6 materiale informative, toate materialele de verificare", se mai arată în act, care mai notează şi faptul că, în afară de acestea, "CNSAS nu a identificat alte documente care să ateste transmiterea de informaţii către Securitate".

Totuşi, Consiliul atestă că faptele lui Bar "nu se circumscriu noţiunilor de lucrător/colaborator al Securităţii deoarece nu se poate reţine că informaţiile furnizate, indiferent sub ce formă, denunţau activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului". Cu alte cuvinte, n-a făcut poliţie politică, deoarece informaţiile furnizate de el nu produseseră rău nimănui.

Inginer de frunte

Pe atunci, Bar era angajat la punctul de lucru IIRUC de la întreprinderea Înfrăţirea, ca inginer la secţia de echipamente şi comenzi numerice, ce asigura service-ul la utilaje asistate de calculator, şi deţinea funcţia de şef de zonă Transilvania-Vest.

Tânăr promiţător, fusese încadrat în muncă în 1980, imediat după absolvirea secţiei Automatizări şi Calculatoare a Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timişoara. Încă de pe atunci, susţin oameni care l-au cunoscut, Bar avea ambiţia funcţiilor importante. "Era genul de om căruia îi plăcea să te închini în faţa lui, să-l lauzi. Era avid după funcţii. Nu ne-a spus nimic, dar nu m-ar mira să fi fost colaborator", afirmă, sub protecţia anonimatului, un fost amic. Pus în temă cu privire la datele din dosarul lui Bar, omul nu se sfieşte să se întrebe dacă nu cumva poziţia de şef deţinută în absenţa carnetului de partid, dar şi ascensiunea spectaculoasă a politicianului de mai târziu n-au avut ca "motor" tocmai pactul cu Securitatea.

Cert e că Bar a rămas la IIRUC până în februarie '89, când, proaspăt membru PCR, a şi fost transferat la Cooperativa Victoria, ca vicepreşedinte, până în luna mai, când a fost promovat, tot vicepreşedinte, dar la Uniunea Judeţeană a Cooperativelor Meşteşugăreşti Bihor (UJCM), până în 1990. Apoi, după revoluţie, a "erupt" pur şi simplu...

N-am turnat, dar am zis...

Pus, după aproape trei decenii, să explice cum a ajuns colaborator al Securităţii, Mihai Bar pozează în nevinovat şi se dă, cum face de obicei, victima unei conspiraţii a colegilor din PSD. Motivul? Vor să îl boicoteze acum, când cele trei partide care formează Uniunea Social Liberală, adică PNL, PSD şi PC, vor începe sondajele pentru a desemna candidatul comun la preşedinţia CJ, funcţie râvnită şi de el.

Politicianul susţine că până recent nici măcar n-a ştiut că a "turnat". Abia în urmă cu trei săptămâni un amic l-ar fi atenţionat: "Vezi că dragii tăi colegi îţi pregătesc o surpriză". "A apărut nu ştiu ce material pe internet, eu nu am văzut, dar e o prostie fără margini! Nu cred că poate fi de la CNSAS. Cum poate CNSAS să scrie că am colaborat, iar apoi să se contrazică şi să spună că de fapt nu am colaborat? Adică am semnat un angajament, n-a fost de ajuns, am mai semnat încă unul, am şi dat în gât pe cineva şi nu sunt colaborator? E un nonsens!", spune Bar, care susţine că, deşi a mai primit decizii de necolaborare de-a lungul timpului, nicăieri nu s-a pomenit de angajamente şi note informative.

Când reporterul i-a citat din adeverinţa CNSAS din 2008, politicianul a admis că a făcut, "cel mult recomandări verbale", despre colegi care mergeau în străinătate. "Colonelul Vereş de la Securitate - parcă aşa îl chema - mă tot suna să mă întrebe dacă cel care pleca era un bun specialist. De discutat, am discutat. Dar nu-mi aduc aminte să fi scris absolut nimic", zice Bar, menţionând totodată că şi el la rândul său a fost plecat de trei ori, iar atunci era chemat la instructaj la sediul Securităţii, pe strada Dunării.

În esenţă, Bar afirmă că datorită funcţiei sale era obligaţie de serviciu să ofere informaţii despre subalterni. "Nu i-am turnat! Am zis despre ei că-s cei mai grozavi în ceea ce făceau, la fel cum au zis şi ei despre mine! Era obligatoriu să fac asta, efectiv trebuia recomandare de la serviciu ca să pleci şi le-am făcut un bine! Doar aşa primeai paşaportul", a spus politicianul, respingând, de asemenea, şi ipoteza că ar fi semnat angajamentele pentru a accede în carieră.

Nimicuri...

Întrebat de ce nu a pus niciodată pe tapet povestea, atâta vreme cât a ocupat funcţii publice, iar alegătorii săi aveau dreptul să-i ştie trecutul, Bar a spus că adeverinţa aceea "e o prostie" şi că nu are de ce să se explice. Oricum, susţine el, zilele viitoare va face demersuri la CNSAS pentru a intra în posesia dosarului şi pentru a studia tot ce e acolo. "N-am nici cea mai mică reţinere să vi-l pun la dispoziţie şi dacă e ceva care m-ar putea face să roşesc, îmi cer scuze de la toţi cei care au avut încredere în mine şi îmi dau demisia", bravează politicianul.

Până atunci, însă, şi-a exersat "oratoria" cu reporterul BIHOREANULUI, acuzându-l că e "tendenţios", apreciind că "vă faceţi de râs", "cădeţi în penibil dacă publicaţi", ca în final să intervină la conducerea redacţiei ca să oprească apariţia articolului, repetând mereu acelaşi lucru: că el n-a făcut niciun rău...


ŞI CE DACĂ?
Turnător, nu şi după lege

Mihai Bar nu a primit de la CNSAS calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii ca poliţie politică deoarece, prin consecinţele turnătoriilor sale, nu a periclitat situaţia celor încondeiaţi în faţa regimului.

Conform legii privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, prin noţiunea de colaborator se înţelege "persoana care a furnizat informaţii, indiferent sub ce formă, precum note şi rapoarte scrise, relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii, prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist şi care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului".

"Nu importă faptul că cineva a fost recrutat, nu are nicio relevanţă nici atribuirea pseudonimului. Prin aceea că un individ dădea note în care spune că X sau Y îşi vede de treabă nu înseamnă că a denunţat activităţi potrivnice şi nici nu au fost îngrădite drepturile cetăţeneşti", afirmă Anca Median, purtătorul de cuvânt al CNSAS.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
HAI SA DAM MINA CU MINA!!!
nimeni nu mai are loc nicaieri, < daca a facut ceva de ce a facut daca nu a facut de ce nu a facut>bine ca voi politicienii nostrii sunteti grozavi!!!
Postat 17 Aprilie 2011, 19:08 de EU
"Plevuşca" Mişu Bar vs Sistemul: ”Ştiuca şi crapul mare”.
I. Ca şi în cazul corupţiei instituţionalizate din România, mai iese la rampă şi ceva ”plevuşcă”, BINE implementată, după 22 decembrie 1989, în posturi cheie, de sistemul: ”PCR&Secu&sons”! 1. Dle (auto)intitulat ”Cel mai iubit dintre bihoreni!”: Mare ruşinică! O spune unul, care a avut şi are mult de suferit, pentru că nu a ”turnat”, ca şi tine! 2. Subiecte de ...WikiLeaks: Turnătorii, ajunşi imediat după Revoluţie, fie primii Preşedinţi de Sindicate Libere din fabrici, fie în diferite funcţii de conducere, ca ...Mişu Bar; II. Despre ” știucile” şi ”crapii” mari: 1. Legat, de fosta întreprindere ”Înfrăţirea” : Cine erau, de fapt, la 22 decembrie 1989 majoritatea directorilor acesteia (inclusiv şi cei de la uzina din Ştei)? 2. Evoluţia post Revoluție, a rudelor/finilor foştilor nomenclaturiști PCR; 3. Evoluţia profesională/politică/materială a ofiţerilor de ”poliţie politică”, deci pe unde au semnat, cei ca Mişu. 4. Deoarece tot este specializat pe pozat nuduri, ca şi pe ocuparea de ”n” job-uri bugetate, îl rugăm pe marele maestru fotograf Toderaş Radu Pantea, să ne facă o serie tematică cu nudurile celor care au ”muls” bine/falimentat fosta industrie alimentară de stat din Bihor, deci şi a celor plasaţi strategic (ca politrucii) în ”umbra” şefului. Recomandare: a se începe cu cei de la: ”Cominca” SA, ”Prodaliment” SA, ”Bere-Malţ” SA şi ”Luso” SA. Nomenclaturiștii PCR Vulturar şi Berinde ştiu de ce! PS Şi datorită unor ”români” nehaliți ca ei, a trebuit împuşcat Nicolae Ceauşescu. Să aveţi (încă) un ”Paşte Fericit”, draji tovarăși!
Postat 16 Aprilie 2011, 19:56 de stefan
felicitari pupatorilor
Misule, cei care acum te injura faceau herpes la coltul gurii in urma cu cativa ani la cat te pupau in spate. Acum au schimbat fundul pe care il pupa iar tu nu mai prezinti interes. Ai ales politica, acum suporti si tu consecintele. Spor la treba pupatorilor. Numai aveti grija sa nu bagati in faliment producatorii de hartie igienica.
Postat 14 Aprilie 2011, 21:56 de david
gabi@rdslink.ro
SCORTOSUL si MANGUITUL [13.04.2011, 19:34] URATUL II A distrus intr-un timp trecord reteaua magazinelor UJCM, instrainand pe bani de nimic spatiile comerciale; A facut achizitii paguboase (a cumparat tone de insigne, brelocuri si sepci, care au ramas pe stoc) fapt care i-a adus si porecla de MISU BRELOC.... ETC. Cei care l-au cunoscut, lucrand cu el , vor ramane cu un gust amar de cate ori vor auzi de el.... DAR,... exista in PSD Bihor, persoane pe langa care Misu este un mic copilas..... MANG, l-a surclasat de mult, cu imaginea de bonom din spatele unui zambet, din mustata care se vrea binevoitor" fapta buna impreuna". Singura, privirea sulfana si taioasa ascunsa pe dupa ochelar il tradeaza..., El este in spatele " aflarii adevarului despre BAR" Macar BAR, are un adevar, dar MANG cat este el de mare este numai MINCIUNA si PREFACATORIE UN OM CA MANG, ESTE MULT MAI PERICULOS dECAT UN OM CA BAR!!! Asa ca, feriti-va postat de: Gabi SCORTOSUL [13.04.2011, 19:17] URATUL, Era poreclit la UJCM..pentru privirea rautacioasa cu sprancenele incretite cu care privea catre cei mici, din inaltimea functiei in care a fost plasat de securisti! Se comporta ca un despot incuraja para si suflatul, intronand dezbinarea printre angajati! In momentele care au precedat revolutia , a convocat o sedinta in care l-a obligat pe unul din colegi(Arva Stefan) sa ia cuvantul si sa blameze evenimentele de la Timisoara- in conditiile in care acest coleg avea un fiu care facea armata in Timisoara si nu avea vesti de la el de trei zile..-josnic gest! Dar lupul cel fioros, s-a ransformat in noaptea de dupa Revolutie in Miel! Cine credeti ca a decupat steagul? Cine credeti ca a calcat in picioare stema comunista? Cine credeti si-a legat mandru de el, o banderola de mare revolutionar pe bratul drept? Cine credeti ca dupa trei zile de la revolutie condamna cu spume la gura comunismul lasand sa-i curga o picatura de ceva din ochi, pe post de lacrima? MISU! Domnilor! Misu! Pentru ca este un bun actor a reusit sa creeze in mintea multora , o alta imagine despre el care este departe de cea reala ,Misu Breloc, vanzatorul spatiilor comerciale (32)ale UJCM a distrus intr-un timp postat de: Gabi
Postat 14 Aprilie 2011, 19:24 de gabi@rdslink.ro
Secu e Matrix
Intre ... timp s-au schimbat lucrurile. In zilele noastre se toarna pe bani.
Postat 14 Aprilie 2011, 18:04 de Star
Ce mai freamat ,ce mai zbucium...
Dragilor incerc sa va inteleg,este criza inclusiv de subiecte dar nu fortati nota ca si asa ,noi cititorii ne imputinam pe zi ce trece.Sa mai vorbesti,apasandu-l pe crestet despre si asa infundatul M.Breloc in anul de gratie 2011 si asa anost si plin de nimicnicie mi se pare si anacronic si irelevant.Este adevarat ca si acest personaj ca de altfel multi tupeisti din primplanul politic local isi sufleca manecile si scuipa asiduu in palme si in obrazul oricui pt a ajunge macar in bufetul de incinta al PCR ca sa poata saluta cu adanca plecaciune pe toata lumea,inclusiv pe vanzatoarea de suc sau placinta ,cu speranta de a-l servi cu un ciolan-cu fasole fiind astfel la "inaltimea" aspiratiilor pe care le nutrea.Va spun sincer ca mult hulitul regim de atunci avea antidot pentru astfel de indivizi,cu astfel de caractere ,dar spre fericirea tuturor ,plopul a facut pere, ceea ce le-a permis acestora sa ia viteza si urcati au fost, chiar cazand in penibil ca nefericitul breloc care a scuipat pana si obrazul varului care l-a tinut in brate si pus in functii la inceputul sau "mestesugaresc"Asadar dragi amici nu va irositi puterile pe nimicuri ca si asa ,vorba aia "la toti ni-i greu"
Postat 14 Aprilie 2011, 12:33 de campeanul
pericol maxim!
Atentie nea Misule! Ti-a pus haita gand rau.
Postat 14 Aprilie 2011, 00:50 de lol
Greselile tineretii.
Misule, ti-au pus capat carierei tale de politician. Ai uitat un lucru: mandria merge inaintea caderii. Ai, Misule, atatia prieteni incat nu mai ai nevoie de dusmani.
Postat 13 Aprilie 2011, 22:32 de Constantin
tradatori
dar despre aceia care au colaborat cu servicii secrete straine, de ce nu scoateti nici un cuvant ? RUSINE !
Postat 13 Aprilie 2011, 22:10 de santinel
replica la articol
Misu Bar,turnator la Securitate`` turnator la Mosad,FBI,M16.SRI,faptele sunt irelevante atita vreme cit nu s-a aplicat Legea Lustratiei si Punctul 8 al Declaratiei de la Timisoara ,,Prinde orbul scoate-i ochi!:))=))Dar Felix voiculescuBashinosul ,dar marinaru Basescu cu faptele de la Anvers,dar alti tortionari comunisti securisti ?:))=)) Reproshez lui Mihai Bar multe fapte si rele si bune,nimeni nu este perfect,este perfectibil adaptabil unei stari de fapt de situatie :))=))Da intre el MB si senatorul PSD Ioan Mang la Consiliul Judetean aleg si-l votez pe Mihai Bar pentru ca are omul acesta o arta a oratoriei care capteaza atentia militantilor PSD de raman cu gura cascata,ceea ce senatorul PSD Ioan Mang nu va avea niciodata.:))=)).Reproshez ca la o intilnire electorala PSD a vrut sa ne tradeze unui preten militian securist traseist politic actualmente primar PeNaL padureanu cheretit mare hot bandit Pasca Ioan care la invitat la ,,o palinca `` la el acasa si liderul nostru PSD i-a zis ca se supara si pe buna dreptate ca venit la o intilnire electoralaPSD ,nu la tirg de functii de primar si consilieri PSD de pe lista electorala :))=))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Aprilie 2011, 21:34 de Romanul Simplu
replica la articol
Redactia Bihoreanul nu mai cenzura,bama,interzice la postarea comentariului pe articol al lui @Romanul Simplu lasa-l ca sa posteze comentariul pe articol.Libertatea opiniilor cetatenului roman este scrisa in Constitutia Romaniei ,nu cenzura si interzice aceea libertate redactia sapatamanalului Bihoreanul accepta diversitatea opiniilor cititorilor care citesc saptam,analul Bihoreanu .:))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 13 Aprilie 2011, 21:08 de Romanul Simplu
the real deal
interesant cum toti ne scremem sa gasim colaboratorii si sa ii aratam cu degetul, dar pe securistii care santajau, bateau si umileau oamenii ii lasam in planul doi. Tov. Bar a colaborat...naspa de el, sa-i fie rusine, dar unde sunt securistii aia grei, oamenii cu suflete indracite, gen Enoiu, Priboi sau alti adevarati porci?
Postat 13 Aprilie 2011, 09:55 de daisycutter
de ce va mirati?
de ce va mirati , stiti cum puteti alege un fost turnator din 100 de oamenii care au peste50- 55 de ani si au avut ceva functie inainte de 89 ?... la nimereala. dar vreau sa precizez ca probabil nu toti au facut-o cu placere dar nu prea aveu de ales(au fost obligati) , in schimb cei care azi fac magarii o fac de buna voie si nesiliti de nimeni.
Postat 13 Aprilie 2011, 09:44 de zeus
scandal II
probabil e greu sa faceti acest lucru deoarece, sa fim seriosi, treaba functioneaza cam asa la toate ziarele: "ajuta-ma sa ajung la putere prin articole favorabile, iar apoi avem noi grija de voi". e nevoie de mult curaj pt. o astfel de campanie la nivel local, insa nu subestimati cat de mult ati puncta astfel la nivelul cititorului de rand. cel mai probabil bihoreanul s-ar vinde ca si painea calda si ar deveni punctul de referinta local. iar asanarea se face cu pasi marunti, la nivel local, nu trebuie sa asteptam directive de la centru. azi ati oferit o mostra de jurnalism investigativ de calitate. sa vedem continuarea. marius oprea cu siguranta e gata sa va puna la dispozitie suficiente informatii in acest sens.
Postat 13 Aprilie 2011, 09:06 de ion
scandal
daca ati vrut scandal, apoi de acum incolo o sa-l aveti cu prisosonta pt ca vor sari comunistii pe capul vostru. vrem mai multe astfel de dezvaluiri. sunteti in stare sa initiati o astfel de campanie, mai ales inainte de alegeri? pt. a eleimina din cursa orice turnmator ordinar care vrea sa ajunga la putere doar pt. a pune mana pe resursele bugetului si a se infrupta din ele? fara sa-i protejati pe cei de la pnl? pt ca sa fim seriosi, saracul "bar" nu prea mai are influenta. tare as vrea sa vad intr-un ziar local o astfel de campanie. vine uninominalu si iar toti spagarii, agramatii, parvenitii, turnatorii se inghesuie...saptamanal macar 1 dezvaluire, si din PSD si din PDL, UDMR, UNPR, PC sau PNL.
Postat 13 Aprilie 2011, 09:00 de ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON