URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2019, 08:55

Misiune de adio: Stănel Necula mai are o sarcină importantă înainte să plece de la Termoficare Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi a demisionat săptămâna trecută din funcţie, în urma unei condamnări definitive pentru fapte de corupţie, directorul Termoficare Oradea, Stănel Necula, va rămâne pe post până în ianuarie 2020.

Necula trebuie să asigure funcţionarea societăţii până la nominalizarea unui director interimar pentru perioada de câteva luni în care Consiliul de Administraţie va selecta un manager, în urma unei proceduri birocratice complicate.

Pe lista scurtă a primarului Ilie Bolojan se află câţiva ingineri din cadrul firmei, edilul dorindu-şi în funcţie un tehnician capabil să păstreze CET-ul pe linia de plutire.

Până la desemnarea interimarului, Necula nu doar că e obligat să asigure funcţionarea societăţii, dar trebuie să şi negocieze cu sindicaliştii. Intuind momentul de vulnerabilitate, angajaţii deja au cerut pentru săptămâna aceasta negocieri pentru actualizarea salariilor cu rata inflaţiei, dar şi pentru primele de sărbători, mizând pe faptul că, fiind pe picior de plecare, directorul Necula va cădea mai uşor la înţelegere.

Poate lasă în urmă un cadou de adio...
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
?!
Nu doresc moartea pacatosului, da' daca stanel crapa azi (ca tot e Ignatul!), cine semneaza?! Se inchide cet-ul?! La fraiele in maini birtinezul (Doamne, fereste-ne!)?!
Postat 20 Decembrie 2019, 08:18 de pinonel
care Consiliul de Administraţie va selecta un manager, în urma unei proceduri birocratice complicate
"care Consiliul de Administraţie va selecta un manager, în urma unei proceduri birocratice complicate".Managerul nu trebuie sa fie un bun meserias(instalator, sudor,..zugrav) el trebuie sa aiba viziune si intellect capabil sa administreze si cea mai mare unitate economica a municipiului. Ei aici intevine dificultatea CA(intre noi fie vorba pretenati ai birtinezului) de a gasi un manager competent si performat, cu resonalitate wi care sa nu cada in dizgratia "ganditorului sef" al PMO, "ganditor" care nu are nevoie de competenta el avand nevoie doar de yesmani care sa-i sufle in.....vela lui! Grea incercare pentru CA caci nu le va fi usor doar daca nu o sa primeasca in scris numele "competentului" ce trebuie "selectionat"! La prima incercare fu unul dim Braila, acum poate aduce unul de la Vaslui!
Postat 19 Decembrie 2019, 15:00 de scortosul
!!!!! cum????
" în funcţie un tehnician capabil să păstreze CET-ul pe linia de plutire.a " CUM, falimentatorul de CET si firme private nu a reusit sa duca CET Oradea pe noi culmi de progress???? Cum dupa atatea fonduri investite in motoare de racheta si inlocuire de conducte CET-ul este doar pe "linia de plutire"??? Ba, suntem noi prosati sau prostiti??? Doar un penal putea mai mult decat un technician de la CET??? Pai sa deschideti usa la puscarii sa iasa salvatorii termiei oradene! Nu zic ca trebuie sa fii aventurier sa te pui acum la carma mizeriei reesapate la termoficare. Cea mai proasta solutie posibila cu super centrala municipala pe care penalul+bolovanul o vor metropolitana. Gcal de la usa CET pana la usa consumator5ului se dubleaza ca valoare. Da no, au bugetarii o firma de manipulat si muls! La aghio tu penale! Uite este loc la privat, sunt in cautare de menajeri.....sau o sa ajungi consilier personal la bolovan pe linie de termoficare si noul manager o sa fie doar o papusa umila decorativa aleasa pe spranceana, stie cineva?
Postat 19 Decembrie 2019, 14:40 de scortosul
Dummy
Semne de exclamare nu scapa, dar papa cate un "i". Fuguta inapoi la cartea de gramatica!!??!!
Postat 19 Decembrie 2019, 10:35 de Neutryno
Revpltator
Cum sa dai conducerea celui mai performant cet din tara pe mintea unui "inginer din cadrul firmei", in timp ce atitea competente din partidul national stau neutilizate.Atitia economisti,juristi de elita irositi...
Postat 19 Decembrie 2019, 10:23 de excalibur
Liberali tembeli !?!
Să cunoști situația lui Necula din septembri deja, când a devenit hotărârea judecătorească dde condamnare ... definitivă și irevocabilă, dar să nu fi în stare să pregătești preluarea conducerii, înseamnă, cetățene Bolojan, că ori ești prost ori un escroc !?! Probabil și una și alta !?!
Postat 19 Decembrie 2019, 10:09 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON