URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Decembrie 2021, 18:31

Ministrul Sănătăţii: Probabil 10 milioane de români au trecut prin infecţia cu Covid 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Sănătăţii din România, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că probabil numărul real al persoanelor infectate cu coronavirus în România este de aproape 10 milioane de oameni, de mult mai mare decât cazurile confirmate oficial, 1,8 milioane.

"A fost un număr mare de persoane care a trecut prin infecţie, mai ales în valul al patrulea. Noi avem 1,8 milioane de persoane care au trecut prin boală. Probabil că numărul lor este mult mai mare. Multiplicarea care este de obicei utilizată este cu 5, deci probabil că suntem aproape 10 milioane de persoane care am trecut prin infecţie, plus persoane vaccinate. Unii au fost şi vaccinaţi şi au trecut şi prin boală. Nu putem să facem o estimare extrem de clară, dar speranţa pe care cred că o avem cu toţii, indiferent de ce parte a baricadei suntem, fie că suntem medici, fie că discutăm de populaţia generală, să există o patogenitate redusă şi într-adevăr să putem să trecem mai uşor peste acest val 5", a spus Rafila într-o conferinţă ţinută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş". 

Totodată, a subliniat ministrul, "nu putem să neglijăm măsurile care să permită accesul la serviciile de sănătate, serviciile medicale ambulatorii, medicaţia antivirală şi testarea".

De asemenea, recent, într-un interviu acordat televiziunii Digi24, Alexandru Rafila a afirmat că statisticile oficiale privind procentul de vaccinare anti-Covid în România nu ar reflecta tocmai realitatea. Ministrul Sănătăţii a detaliat, spunând că cei 8 milioane de români care s-au vaccinat până în prezent ar reprezenta, de fapt, cam 50% din populaţie, pentru că milioane de persoane sunt plecate la muncă în străinătate, iar populaţia rezidentă din România este sensibil mai mică decât figurează în evidenţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
PCR transpartinic (Sars-CoV-RO). Ep.: "România educată" vs Imunizare prin infectare (IV)
VII-completare. Propunerea se referă la situația când UAT-ul: a) se află sub cod galben și roșu de pandemie, în cazul persoanelor nevaccinate; b) se află sub cod roșu de pandemie, în cazul persoanelor carte verde validă. VIII. Un mesaj pentru factorii competenți: "Testati, testați, testați!" Dar în mod conform. 1. Ținând seama de gradul actual de educație a populației, care are copii in creștere, ne poate spune cineva de la DSP câte testări rapide făcute pe elevi, reflectă realitatea? 2. Printr-o mai bună organizare, testările ar fi avut eficiența scontată, dacă o parte din "armata"sanitară a patriei, inclusiv cea ieșită la pensie, ar fi fost implicată efectiv în efectuarea efectivă a acestor teste. Mare rusinica politrucilor: Orban & Catu!
Postat 01 Ianuarie 2022, 16:51 de stefan
PCR transpartinic (Sars-CoV-RO). Ep.: "România educată" vs Imunizare prin infectare (III)
VI. Se tot face caz la introducerea, sau nu, a certificatului verde/sanitar, invocandu-se nerestrictionarea dreptului la muncă. 1. Tinandu-se seama și de cele prezentate la pct. II.1, de ce nu se invocă și prevederile art.11(1)-"Condiții de muncă echitabile și corecte", respectiv art.15-"Protecția sănătății" din Carta drepturilor fundamentale ale UE? VII. O propunere decentă pentru domnul ministru Rafila. Și numai. 1. Prezența la locul de muncă să nu fie condiționată de existența unui certificat verde/de sănătate valid al angajatului. 2. În cazul angajaților fără certificat verde valid, trecerea la testare, obligatorie gratuită bilunară, cu Real Time PCR Covid-19. În cazul angajatului depistat pozitiv pentru a treia oară, testarea PCR bilunară obligatorie, să fie plătită de către acesta. 2. În cazul angajaților cu certificat verde/de sănătate valid: 1-2 testări rapide gratuite și obligatorii. 3. Toate testările ar trebui intermediate obligatoriu prin angajator. VII. "Doar adevărul ne poate vindeca!"-Oana Zamfir (Antena 3). Și de .... Sars-CoV-RO.
Postat 31 Decembrie 2021, 15:12 de stefan
Rafila spune adevărul parțial
Și dacă ar fi doar 10 milioane trecuți prin boală ar fi suficient să nu se justifice vaccinarea în masă a populației. Deși realitatea este că probabil peste 90% deja în acesti 2 ani si-au dobândit o imunitate. Mare parte din vaccinările făcute de populație în ultima perioadă au fost nu de frica bolii ci conform panicii generate de TV și susținută legal de guvern (se știe că s-au virat bani oficial pentru promovare vaccinuri) au fost pentru: a nu-ti pierde locul de muncă (deși n-a iești nici o lege dar oamenii s-au lăsat păcăliți), a te putea duce la magazine etc. Deci nu din cauza gravității bolii s-au vaccinat ci din cauza restricțiile. Ori acesta este cel mai grav lucru care s-a intamplat in 2021: să condiționezi un act medical pentru a avea liberă circulație. Este o frântură puternică în democrație și o ușă mare deschisă pentru dictatură. Trecem peste faptul că vaccinul este unul experimental și execrabil, care n-a dovedit și care lasă în urmă nu anticorpi ci o colecție de efecte adverse pe termen scurt, mediu sau lung. Trecem peste faptul că vaccinarea în masă în PLINĂ PANDEMIE este cel mai neindicat lucru conform celor mai titrați specialiști și care nu face decât să forțeze virusul să-și facă mutații să se adapteze. Rafila trebuia să spună că : "A fost un număr foarte mare de persoane care au murit datorită lipsei medicației și îngrijirii corespunzătoare și să-și ceară scuze din partea statului român". Asta trebuia să spună el! Restul poveștilor le știm și noi! Dacă vrei să rămâi cu un sistem imunitar sănătos rămâi nevaccinat!
Postat 31 Decembrie 2021, 11:56 de georgemarian
Guvernanții se contrazic singuri, de la o zi la alta.
10 milioane au trecut prin boală, 8 milioane sunt vaccinați "complet" (din care vreo 3 milioane au și completare la completare cu booster). Așadar, populația României nu este întâmplător pe "verde" în EU. Cu toate astea, în pofida a ceea ce spun acești guvernanți, propaganda insistă încă cu vaccinarea, care a dat peste cap planeta cea veșnic reinfectată. Românii pot să le mulțumească lui Johannis, Arahat, Câțu, Voiculescu și Mihăilă, că nu au dat banii degeaba pe medicamente și pe teste ... reușind, prin donarea a milioane de vaccinuri comandate aiurea prin devalizarea bugetului de sănătate și a celui de pensii, să aducă un bun renume țării pe plan mondial unde toți stau încă "pe roșu".
Postat 31 Decembrie 2021, 11:39 de KP
Expertul rural Todo
eu nu inteleg de ce se mai obosesc oficialii sa iasa cu cifre, statstici si informatii noi, cind expertii gen 'todo' [geniul rural care a postat mai inainte] stiu totul despre cum sta treaba si chiar mai mult de atit! .. bihoreanu ar trebui sa le dea rubrici permanente expertilor comentatori din subsolul textelor si sa faca din ei lideri de opinie..
Postat 31 Decembrie 2021, 10:23 de TanarSiNelinistit
nu 10 ci 20
nu 10 milioane ci 20 de milioane au trecut sant multi care au trecut si nu sau decclarat au luat medicamente si sau vindecat cum santem noi ,alo sant doua situati actul medical si certificatul verde,actul medical este emis de medicul de familie cu vacinurile vecchi ,card de sanatate si actul administrativ dublararea carti de identitate ,cod chioar unde va este introdusae toate datele ,toata viata ,aica control total ,cine va avea de suferit sant bugetari
Postat 30 Decembrie 2021, 22:54 de todo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON