URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2021, 10:11

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: sunt necesare controale legate de acordarea concediilor şi prescripţiilor medicale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ioana Mihăilă, ministrul orădean al Sănătăţii, a afirmat joi, cu prilejul unei mese rotunde cu tema "Sănătatea angajaţilor. Concediile medicale", că este nevoie de o întărire a instituţiilor de control şi a controalelor în teritoriu care să vizeze acordarea concediilor medicale, precum şi a prescripţiilor.

Medicul orădean a spus că este nevoie de această "întărire" atât la nivelul Ministerul Sănătăţii, cât şi la Casa Naţională de Sănătate, respectiv la nivelul instituţiilor care trimit oameni în teren la aceste controale. 

"Cred că este importantă digitalizarea, dar digitalizarea mai largă, având inclusiv acces la dosarul electronic de sănătate al pacientului, aşa încât să vedem şi să putem verifica – nu oricine, ci medicii – dacă există sau nu corespondenţă între diagnostic, investigaţiile care au fost cerute şi zilele de concediu care au fost acordate de către medic, aşa cum cred că trebuie să fim sinceri şi să spunem că este nevoie de o întărire a instituţiilor de control atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, la nivelul Casei Naţionale, dar şi al instituţiilor subordonate, cele care merg efectiv în teritoriu, fie că vorbim de instituţiile de control din direcţiile de sănătate publică, fie că vorbim de cele din casele judeţene de asigurări de sănătate, aşa încât riscul, această piedică pe care o avem tot timpul că medicul ar trebui să fie controlat de un medic – preferabil dintr-o specialitate cel puţin similară – atât pe partea de concedii, cât şi pe partea de prescripţii medicale", a afirmat Ioana Mihăilă la masa rotundă care s-a ţinut la Camera Deputaţilor.

Potrivit ministrului, o întărire a instituţiilor de control ar putea duce la economii, notează G4Media.ro: "O întărire a instituţiilor de control probabil că va duce la economii în mai multe direcţii, atunci când ne referim la fondurile Casei, fie că vorbim de prescripţii medicale, fie că vorbim de concedii medicale".

În context, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a afirmat că la nivelul instituţiei pe care o conduce este elaborat un proiect privind formularele medicale care va fi finanţat cu fonduri europene. "În acest moment, la nivelul CNAS, este scris un proiect pe fonduri europene. (…) Se numeşte Sigma Smart. El va pune în online o mare parte a formularisticii medicale – concedii medicale în primul rând, dar şi tot felul de adeverinţe, scrisori medicale şi aşa mai departe. Va fi un sistem digital integrat între furnizorii de servicii medicale – de la medicul de familie până la îngrijiri de recuperare, dacă este cazul. Deci, va acoperi tot traseul pacientului, va fi integrat cu componentele deja existente din platforma integrată a asigurărilor de sănătate. Orizontul de timp pentru reglementarea acestui proiect este sfârşitul anului 2023. (…) Până atunci, întrucât acest proiect este într-o fază foarte avansată, practic urmează să fie depusă cererea de finanţare iminent", a spus Gheorghe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
ipocrizie
e enervant sa vezi socialisti care practica mica coruptie cum acuza cand cineva vrea sa faca dreptate si sa opreasca jaful prin concedii medicale nejustificate cum acuza pe cei ce fac dreptate de marxism.
Postat 17 August 2021, 04:58 de unu
KP
Tu vezi doar prostia de care dai dovada.
Postat 14 August 2021, 23:57 de Sandu2100
Sănduțo, vezi că ajungi să calci direct în "kaka-reverse".
Ultimilor 3 măscărici care au visat ce spui tu, li s-au pus cătușele ca să se învețe minte ce și-ar dori. De la 3 la 5 ani fiecare. Nu pentru vis, ci pentru că ăștia sunteți toți. Niște retardați care nu văd "zebra" sau "drumul drept".
Postat 14 August 2021, 20:22 de KP
KP
Tu ar trebui sa stai la bulau, nu la izolator
Postat 13 August 2021, 21:57 de Sandu2100
Altă nebună!
Auzi la ea, că noile infectări sunt din ultimele 3 luni. De parcă s-ar fi desființat carantina de 14 zile și s-a trecut la cea pe 90 de zile.
Postat 13 August 2021, 20:30 de KP
Cacam cu cuvintele mele.
Uită-te în oglindă , fără să intrăm în tezele lui K Marx sau F Engels și a cretinilor care le-au pus în valoare operele Stalin etc , apoi mai pe înțelesul tau cretini din ăștia care nu accepta parerile altora ideile altora viziunea altora diferențele de idei diversitatea de idei mă refer la oameni sănătoși la cap încercarea de a impune ideile unor minorități prin forța majorități ,eliminarea celor care au alte păreri credințe și nu în ultimul rând ipocrizia adică pretinzi ceva dar de fapt tu ești exact că celalt asta cucu vintele mele.
Postat 13 August 2021, 16:52 de sss
@sss
Ne poti spune si noua, asa cu cuvintele tale, "c-am" ce inseamna "marxisti"? "Garagagii" stim, aici nu trebuie sa explici.
Postat 13 August 2021, 13:03 de unul
Ipocrizie la maxim
Am fumat pe m... Exact de aicea or să facă ăștia economie pe 2,3 zile de concediu, bani aruncați pe izolete măști sporuri de covid vouchere pentru cei ce se vaccinează și lucrări supra evaluate în spitale la firmele de casa etc acolo sa furat și da doar bugetari își i-au concediu medical restul nu apoi mă întrebi pe mine ce fumez intreaba-l pe catu pe barna și alți că ei ,când va face lumea marxisti nu va place in rest garagagii și c-am atât vorba multa și lucruri puține bla bla bla...
Postat 13 August 2021, 12:58 de sss
@sss
Tu ce ai fumat, ca nu prea esti coerent?
Postat 13 August 2021, 12:06 de unul
Cerete acasă femeie
Ipocrizie la maxim adică dacă ai o problema o și medicul îți recomandă 2,3 zile de odihna nuuuuuu o să trebuiască să ajungi la Iohannis să îți de-a concediu sau te verifica cu securitatea apoi te trimite la canal in schimb daca te vaccinezi primești vaucherul in 2024 nici dracu nu mai votează cu voi poate doar ăștia care nu știu nici ei exact ce sunt când băieți când fetițe depinde de ce fumează.
Postat 13 August 2021, 11:41 de sss
mai direct spus
medicii in cardasie cu angajatii dau concedii medicale inchipuite, oricum statul plateste iar pe medic nu-l poate contrazice nimeni ca el e profesionistul si doar el poate aprecia, asta mi ales in sistemul bugetar cand nu au chef de mers la munca e simplu sa te doara spatele si o saptamna poti merge in concediu sau daca esti mai ghininist la munca la tara oricum statul plateste din banii tuturor, la privat e mai greu dar se practica si acolo acest spor de furt din banul public.
Postat 13 August 2021, 11:09 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON