URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2021, 19:49

Ministrul orădean al Sănătății, Ioana Mihăilă: Dacă va fi nevoie de restricții de circulație, ele nu vor viza persoanele vaccinate

Ministrul orădean al Sănătății, Ioana Mihăilă: Dacă va fi nevoie de restricții de circulație, ele nu vor viza persoanele vaccinate Ioana Mihăilă, în luna mai, în Bihor, în timp ce administra doze de ser anti-Covid într-un cabinet din Oşorhei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În contextul în care în ultima perioadă numărul cazurilor de Covid este tot mai mare, iar specialiștii estimează mult mai multe infecții pentru perioada următoare, ministrul orădean al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, sâmbătă, că în cazul în care cifrele se înrăutăţesc şi va fi nevoie de instituirea unor restricţii de circulaţie, acestea nu vor viza persoanele vaccinate. Doar în ultimă instanţă vor fi afectate şcolile, a spus ea.

"Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei şi să ţinem cât de mult putem şcolile deschise, pentru că nu putem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, consecinţe a ceea ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim restricţii de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. Vom discuta", a afirmat Mihăilă, potrivit Agerpres.ro, întrebată dacă vor fi impuse restricţii la malluri în weekend pentru cei care nu vor avea certificate de vaccinare, testare sau trecere prin boală.

În ce privește discuțiile apărute în spațiul public conform cărora mai mulți români și-ar fi făcut rost de certificate false de vaccinare, Mihăilă a spus că nu există până acum o evidenţă clară a certificatelor false de vaccinare semnalate.

„Suntem în legătură cu organele de cercetare şi în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Nu avem până acum o evidenţă clară câte certificate false au fost semnalate. Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode şi vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi”, a afirmat Ioana Mihăilă conform HotNews.ro.

Sursa citată amintește că recent poliţiştii din Timiş au deschis o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de Covid-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare.

HotNews.ro mai arată că poliţiştii vorbesc de metoda ”vaccinului la chiuvetă” folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare. Mai exact, suspiciunea vizează medici care ar fi aruncat la chiuvetă vaccinuri pe care le-ar fi trecut ca fiind administrate unor persoane, contra unor sume de bani, acele persoane primind astfel certificate de vaccinat și intrând în bazele de date naționale și internaționale ca fiind inoculați, când de fap ele nu ar fi fost vaccinate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Între sfaturile venite de la israeliți și americani, se desprinde unul cu timiditate deocamdată.
Ca infecțiologi de profesie, nu ca epilatoare precum Mihăilă, le recomandă vaccinaților să poarte mască, pentru a-i feri pe nevaccinați de transmiterea virușilor. Nevaccinaților li se recomandă, în acest context, să se autoprotejeze contra vaccinaților ce pot transmite fără să știe acest virus parșiv. Paparuda asta de ministru al sănătății noastre bate câmpii pentru că e vorba de mulți bani cheltuiți aiurea și care nu se justifică. Deocamdată au fost plătite de către "guvernul meu" peste 40.000.000 doze de seruri anti-Covid. Au fost utilizate peste 8.000.000 în mod real, iar cca. 2.000.000 au fost donate altor țări pentru că erau pe cale de expirare. Și cum toată campania de "iimunizare" e un eșec deja, se pune întrebarea de ce nu cresc pensiile spre exemplu conform cu legea în vigoare, iar în loc s-au dat bani pe 30.000.000 doze inutile de acum. Bașca faptul că e vorba de precomenzi până la 120.000.000 de doze. Așa că, asta-i durerea guvernanților, că vin acum oamenii să întrebe cum de s-au putut cheltui degeaba peste 50.000.000 Euro pe cele 30.000.000 de doze rămase și care, azi-mâine, vor expira.
Postat 29 August 2021, 10:19 de KP
1984 e mic copil
La asemenea declarații aberante te mai miră că Șoșoacă este atât de iubită! Cum poți să trânteștiasemenea lucruri? Încă un pic și vin mascații peste cei nevaccinați și le ia copilul? Luați-o mai moale cu declarațiile că și ala sunteți la zero cu încrederea în tot covidu ăsta!
Postat 29 August 2021, 09:22 de GigiDEagostino
Ministru papagal
Vorbeste sa nu taca ,cum adica potential transmitator de virus este liber sa circule ? Unde sunt adevaratele masuri pentru reducerea probagarii virusului? Numai a aberatii decizii fara nici o logica ,dar desteptii asimptomatici nu au cum sa ia alte decizii! N
Postat 29 August 2021, 09:06 de User anonimizat
?!
pai exista deja localitati cu restrictii si cei vaccinanti n-au nici un avantaj. deci ce zice mihaila e egal cu zero
Postat 28 August 2021, 20:39 de leclick
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON