URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2012, 09:41

Ministrul Hellvig confirmă dezvăluirile BIHOREANULUI: "Ştrandul din Marghita nu are canalizare!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, a declarat sâmbătă, în urma unei vizite în teren făcută la Marghita, că ştrandul realizat proiectul Parcului Balnear din localitate şi finanţat cu 1,2 milioane euro din fonduri europene are nereguli, confirmând astfel cele scrise de BIHOREANUL în luna aprilie.

"Trebuie să o spun cu supărare, cu amărăciune că la Marghita nu avem infrastructură de drum, de apă şi canal. Nu mai vorbesc de bazin, până ajungi la bazin îţi termini maşina şi nervii", a spus ministrul.

Eduard Hellvig s-a declarat profund nemulţumit de modul iresponsabil în care primarul Dorel Talpoş a gestionat proiectul. "Cel de-al doilea lucru pe care l-am sesizat a fost că nu există canalizare la bazinele din ştrand, e un sistem de decantare. Asta arată un pic de iresponsabilitate", a afirmat ministrul.

Hellvig s-a arătat revoltat că o echipă de control a Ministerului Dezvoltării a girat proiectul din Marghita, lăsând să înţeleagă că va lua măsuri. "Acolo a fost un control din ce ştiu eu. O echipă de monitorizare a făcut o evaluare spunând că "nu se justifică" (nr cele relatate de BIHOREANUL). Eu, personal, vreau să văd cine şi de ce a făcut asta", a spus ministrul.

Eduard Hellvig s-a arătat nemulţumit de felul în care primarul Dorel Talpoş a condus proiectul. "Nu poţi să gestionezi resursa financiară chiar aşa: să nu-ţi pese, să nu te intereseze şi să spui: "Lasă, nu contează, vând nişte terenuri ca să-şi facă alţii casă că am făcut acolo un bazin de înot"", a declarat ministrul.

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Dumitru Voloşeniuc, cel care l-a însoţit pe ministrul Eduard Hellvig în periplul său bihorean s-a declarat surprins de modul în care arată ştrandul din Marghita.

"Accesul până la ştrand e criminal. Mergi pe nişte străzi înguste şi desfundate şi la un moment dat chiar treci prin curtea cuiva, dacă se supără omul şi închide poarta nu mai ajungi la ştrand", a povestit Voloşeniuc. Preşedintele Consiliului Judeţean s-a arătat surprins de faptul că ştrandul poate funcţiona fără ca măcar să fie legat la canalizarea oraşului.

La momentul vizitei de sâmbătă ştrandul era deschis. "Nu ştiu dacă ştrandul funcţionează în mod normal sau a fost deschis doar pentru că am venit noi, dar când am ajuns acolo era pustiu. Cele două bazine erau pline deşi nu sunt legate la canalizare, ci se revarsă într-un fel de fosă, şi un bătrânel era în apă. Cred că l-au adus de exponat să nu pară că e ştrandul nefolosit", a povestit Voloşeniuc.

Parcul Balnear a fost unul din proiectele mari de infrastructură regionale, finanţat cu 3,8 milioane euro (plus TVA), din care 2,44 milioane contribuţie UE, iar restul cofinanţare de la Guvern prin Ministerul Dezvoltării şi Turismului (MDRT) şi de la consiliile locale beneficiare. Proiectul viza realizarea unor ştranduri în Beltiug (Satu Mare) şi Marghita (Bihor), respectiv modernizarea celui din Tăşnad (tot Satu Mare). După finalizare, cele trei ştranduri urmau să fie integrate într-un aşa-zis Parc Balnear al Regiunii de Nord-Vest.

În luna aprilie, BIHOREANUL a dezvăluit mai multe nereguli legate de lucrările de mântuială făcute la ştrandul Marghita începând de la lipsa căilor de acces către acesta şi faptul că bazinele, duşurile şi toaletele nu sunt legate la reţeaua de canalizare până la ilustrarea raportărilor făcute către finanţator cu poze prelucrate pe calculator ca şi cum bazinele ar fi pline de clienţi.

Primarul Dorel Talpoş a respins acuzaţiile afirmând că ştrandul este funcţional şi a negat vehement că ar fi trimis finanţatorilor poze trucate.

Citeşte mai multe despre neregulile acestui proiect în articolul: Ştrandul inventat: Primarul Marghitei a "spart" banii europeni pe un ştrand neterminat, pe care l-a prezentat Guvernului măsluit pe calculator

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Catre Primaria Marghita
As dori sa stiu si eu cand va fi apa fara intreruperi pe strada 1decembrie.Deoarece de 20de ani nu este apa doar cateva ore pe zi.
Postat 15 Februarie 2013, 16:25 de eleonora
Vesnic nemultumiti
Traiesc de mai bine de douazeci de ani in orasul asta si m-am saturat sa nu am apa la robinet, sa nu am o canalizare calumea... iar acum cand un primar a avut curajul sa sparga strazile si sa inceapa acest proiect, sarim ca hienele la gatul lui... sincer nici mie nu-mi place cum arata Marghita acum, dar macar Talpos a inceput sa faca ceva... Iar despre strand, am fost si eu sa-l vad, si arata de o suta de ori mai bine decat cel vechi, pe care PSD-ul la facut cadou stim noi cui ;-)
Postat 29 Mai 2012, 22:09 de dia
....
atacuri mizre dinaintea campaniel electorale. ar fi frumos sa se revanseze si pdl-ul cu vreo cateva sute de articole despre ce au persoane din pnl
Postat 28 Mai 2012, 13:55 de andrei 44
atacuri mizere
daca dai bani DE CE II DAI? daca nu dai DE CE NU DAI? tipic usl....
Postat 28 Mai 2012, 13:53 de mihai
s
tara arde iar ministrii au alte treburi
Postat 28 Mai 2012, 13:26 de petru
Penibili
Mda, PD-L nu are nici o vina, Udrea, Talpos, saracii nu au stiut ce se intampla, gunoaie portocalii. Postacii de servici, ca de obicei, sa laude initiativa:)).
Postat 28 Mai 2012, 09:55 de 401
Hai PDL
HAI PDL
Postat 28 Mai 2012, 00:50 de ana
respect
am fost surprins placut de unitatea si solidaritatea celor din PSD care au fost alaturi de Fam. Bereteu in aceste momente grele.Nu am vrut sa merg la vot ,dar acum ma voi duce pentru a da o sansa acestor oamenii extraordinari. Felicitari domnule profesor Timar care pana ieri va stiam un om dur si rau dar v-am vazut la mormantare cum plangeati, deci am ajuns la concluzia ca sunteti un om sensibil
Postat 28 Mai 2012, 00:17 de alin
mi greata
nu mai stiti ma fratilor ce sa mai faceti??? incearca si omu ala sa face ceva la Marghita si IMEDIAT SAR HIENELE SA IL CONTROLEZE si sa ii creeze o imagine sifonata inainte de alegeri!!! anti usl
Postat 28 Mai 2012, 00:17 de titi
CORUPTII
BAI PNL ZICEATI CA NU FACETI POLITICA NEGATIVA DAR FACETI ALTCEVA
Postat 28 Mai 2012, 00:07 de EU
CORUPTII
papagalii de pnlisti se dadeau vineri in spectacol ca nu vor face campanie pana la mormantarea lui Bereteu Bogdan dar au facut acest anuntpentru a castiga capital electoral dar marghitanii stiu ce au in oras RUSINEEEEEEEEEEE PNL
Postat 28 Mai 2012, 00:05 de EU
papagali
PAPAGALI DE LA BIHOREANUL PRIMARUL SE NUMESTE DOREL IAR PAPAGALUL DE VOLUSENIUC NU ARENUCI O VINA? EL O FI CORAT? NU A AVUT CJ NICI O IMPLICATIE?OARE NU EI SUNT COFINANTATORI? DAR AU FURAT IMPREUNA SI ACUM UNII SUNT CICA CURATI.
Postat 27 Mai 2012, 23:56 de marghitan
cersetori de voturi
dar de salile de sport aparute ca ciupercile dupa ploaie de ce nu va legati? ce alea erau mai breze? logic ca va legati de maruntisuri pentru ca nu va duce capul sa faceti nimic decat sa scormoniti dupa greselile altora.... eiei cersetorilor de voturi
Postat 27 Mai 2012, 21:59 de TUdor
..........................
daca dai bani DE CE IAI DAT? daca nu dai DE CE NU AI DAT? atacuri mizere tipice usl
Postat 27 Mai 2012, 21:45 de nastase
.........
multi vad putini cunosc! vina o poarta constructorul care nu a respectat planul si acum se pun astea in carca doamnei udrea? ce vina are?
Postat 27 Mai 2012, 21:43 de iliescu
hai pdl
bai pnl vezetiva de voi nu va vedeti cat de hoinari sunteti apoi voi criticati!! hai PDL
Postat 27 Mai 2012, 21:09 de hai pdl
Hai Patriciu
Da domnilor din Pnl de Patriciu de ce nu vb nimic ? Ei ei ei demagogia asta galbena ...
Postat 27 Mai 2012, 19:12 de nadia d.
hai pdl !!!
Sa se uite Pnl in curtea lor prima data si dupa sa vb !!!! Hai PDL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 27 Mai 2012, 19:10 de cicci
huuu!!!
Daca omul ii prost ce legatura are partidul PDL? Cand Nastase a facut ce a facut cu tara asta cand Iliescu a facut-o praf cine a condamnat PSD? Din contra lumea a uitat si ii si voteaza !!!!
Postat 27 Mai 2012, 19:08 de mihai86
Zici PDL si pute!
Cum nu? E un primar PDL ist care a primit bani de la Udrea, ministru PDList, si si-a batut joc de ei! La fel ca USL cu salile lor de sport. Hahaha..nu ma fraierii cred altceva!
Postat 27 Mai 2012, 14:32 de Dihoreanul (ăl real)
;-
nu sunt de vina cei din PDL pentru acest lucru
Postat 27 Mai 2012, 13:53 de daria
Zici PDL și pute !
Zici Talpoș Dorel zici PDL, zici furt și bătaie de joc pe față. Ce mai alte teori !?! Așa se scrie corect gramatical, tu care furi numele adevăratului Dihoreanul !?! Așa că poți vorbi de furt când te uiți în oglindă ...
Postat 27 Mai 2012, 13:10 de Dihoreanul (ăl real)
Zici PDL si pute!
Zici Talpos Dorel zici PDL zici furt si bataie de joc pe fata..ce mai alte teorii
Postat 27 Mai 2012, 10:10 de Dihoreanul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON