URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 06 NOIEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă tot nu s-au putut dărâma clădirile de pe Avram Iancu și Evreilor Deportați, Primăria încearcă să lărgească străzile, în detrimentul copacilor și al locurilor de parcare. Cel mai nou proiect este transformarea în drum cu două benzi pe sens a străzilor Armatei Române, Universității, Ceyrat și Atelierelor...
Zic şi eu
Adrian Cris
Șeful DGASPC Bihor este cercetat de comisia de disciplină a Consiliului Județean. După cum BIHOREANUL arăta recent, Călin Puia a fost acuzat de o angajată de abuz. Speța e următoarea: în primăvară, Camera de Conturi a constatat că Direcția a fost prejudiciată cu 325.000 lei prin „decontarea unor cheltuieli de personal care nu reflectă realitatea”, dar directorul n-a făcut mare tam-tam pe chestia asta, ci, ca să se răzbune pe câteva funcționare „vinovate” că au „colaborat” cu predecesoarea lui în perioada 2018-2023 a inventat un alt „caz”.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că lărgirea la patru benzi a străzilor Armatei Române, Universităţii, Ceyrat, Thurzó Sándor şi Atelierelor din Oradea este necesară și oportună?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În situația în care cererea introdusă nu este timbrată, judecătorul îi va pune reclamantului în vedere că, în termen de maximum 10 zile de la data primirii notificării, are obligația să achite suma respectivă, sub sancțiunea anulării cererii. În această situație, însă, pe lângă plată, cetățeanul mai are două posibilități: fie să conteste modalitatea de stabilire a taxei, dacă aceasta este greșită, fie să formuleze o cerere de ajutor public judiciar, dacă se încadrează în limitele de venit legale pentru a obține această facilitate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Ianuarie 2023, 22:50

Mihai Morar se destăinuie: Fiica lui cea mică, Roua, primise un diagnostic „dureros”, iar el a plecat de la Oradea să-i fie alături (VIDEO)

Mihai Morar se destăinuie: Fiica lui cea mică, Roua, primise un diagnostic „dureros”, iar el a plecat de la Oradea să-i fie alături (VIDEO) (foto: Facebook / Mihai Morar)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mihai Morar a publicat „un episod personal” al podcast-ului „Fain & Simplu”, fără vreun invitat, în care povestește în detaliu clipele grele prin care a trecut alături de familia lui la finalul anului 2022. Fiica lui cea mică, Roua (3 ani), a trebuit internată în spital, iar Morar, nu bine ajuns la Oradea pentru „Orașul faptelor bune”, s-a întors de urgență la București.

„E un episod personal pe care vi-l datorez după aproape o lună de zile în care am fost nevoit să-mi întrerup toate proiectele profesionale”, spune Morar în clipul pe care l-a intitulat „Despre adevăratul sens al vieții”.

Mezina la spital

„Ultima mea emisiune live la radio s-a întâmplat pe 15 decembrie anul trecut într-o joi dimineața. Imediat după m-am urcat în mașină și am pornit spre Oradea, unde a doua zi începeam Orașul Faptelor Bune, maratonul nostru umanitar tradițional”, a spus Mihai Morar, adăugând că ar fi trebuit să fie „cea mai frumoasă săptămână de radio”. 

Vedeta spune că deja fiica lui cea mică, Roua, era bolnavă, cu amigdalită. Starea, însă, i s-a înrăutățit. „Drumul de 10 ore la Oradea n-a fost ușor, dar nu din cauza șoselelor sau a aglomerației, ci pentru că o lăsasem acasă pe fiica mea cea mică, pe Roua, cu o amigdalită acută care era deja în a patra zi de tratament cu antibiotic, iar episoadele de febră apăreau în continuare. Era aproape o săptămână de când era sub observație medicală, febra nu scădea, începuse să tușească sec, să respire greu”, s-a destăinuit Mihai Morar, adăugând că familia îl ținea la curent cu starea fiicei lui. 

„Dintre toate neputințele”

Gabriela, soția lui Morar, a dus-o pe fetiță la spital, iar în fine micuța a fost diagnosticată cu pneumonie cu pleurezie. Medicii i-au spus mamei că fetița trebuie operată pentru drenarea lichidului acumulat în plămâni. 

„Cu 4 zile mai devreme, vorbeam dacă să meargă sau să nu meargă la prima ei serbare de la grădiniță, iar acum diagnosticul era de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Roua și mama ei sunt urcate în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. Mi se părea că e prea mult pentru un copil, într-o singură zi. Roua nu văzuse vreun salon de spital sau vreo cameră de gardă până la vârsta ei. Ambulanțele erau doar niște jucării din camera ei, în niciun caz o realitate, numai că realitatea era mai dură de atât. La Marie Curie am aflat ce o așteaptă pe Roua. Pneumonia era atât de agresivă încât medicii au hotărât să o opereze pentru ai drena lichidul din plămâni. Nu știu când v-ați simțit voi neputincioși ultima oară, dar neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele”, povestește în noul său podcast Mihai Morar.

Cu praf de zână... 

Mai mult decât atât, în noaptea de dinaintea demarării proiectului „Orașul faptelor bune”, când vedeta ZU se afla deja la Oradea, a primit o veste și mai înfricoșătoare. Soția lui i-a trimis un mesaj prin care-l anunța că fiica lor cea mică nu doar că va fi operată, ci și că medicii i-au spus că „dacă plămânul va fi necrozat, îi vor scoate o parte din el”. 

„Cred că de la moartea bunicilor mei n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta”, povestește Mihai Morar.

Tot el își amintește: „A fost momentul în care mi-am dus bagajele la mașină. (...) Le-am spus colegilor că nu sunt în stare să intru pe radio”.

În timp ce tatăl ei conducea spre București, Roua intrase în operație. Micuței nu i s-a spus că va fi operată, ci că va avea o întâlnire cu... zânele. „Doamna anestezist a luat-o de mână, după o noapte de perfuzii, și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână, și Roua asta știe și-acum...”, spune DJ-ul de la Radio ZU.

Operație reușită 

Din fericire, operația de drenare a lichidului de la plămâni a reușit, iar plământul nu se necrozase. „Medicii ne-au spus că am venit la timp. Dar bacteria pe care o luase Roua - cine știe de unde, de la cine, de pe ce - fusese atât de agresivă încât în patru zile de la un plămân perfect sănătos ajunsese să-l facă să nu mai funcționeze”, povestește Mihai Morar. 

El descrie și zilele după operație și cum și-a petrecut Crăciunul cu familia în spital.

După această sperietură, în noul episod din podcastul „Fain & Simplu”, Mihai Morar subliniază și învățăminte, cum ar fi: „N-ar trebui să mai calculăm timpul în ore, în zile și nici măcar în ani. Ar trebui să-l calculăm în momentele în care ne-am făcut griji și în momentele în care ne facem griji degeaba”. De asemenea, el se întreabă: „Ce rost au reușitele profesionale, fără un echilibru în viața personală?”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5669 RON
  • 1 EUR = 4.975 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON