URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2023, 22:50

Mihai Morar se destăinuie: Fiica lui cea mică, Roua, primise un diagnostic „dureros”, iar el a plecat de la Oradea să-i fie alături (VIDEO)

Mihai Morar se destăinuie: Fiica lui cea mică, Roua, primise un diagnostic „dureros”, iar el a plecat de la Oradea să-i fie alături (VIDEO) (foto: Facebook / Mihai Morar)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mihai Morar a publicat „un episod personal” al podcast-ului „Fain & Simplu”, fără vreun invitat, în care povestește în detaliu clipele grele prin care a trecut alături de familia lui la finalul anului 2022. Fiica lui cea mică, Roua (3 ani), a trebuit internată în spital, iar Morar, nu bine ajuns la Oradea pentru „Orașul faptelor bune”, s-a întors de urgență la București.

„E un episod personal pe care vi-l datorez după aproape o lună de zile în care am fost nevoit să-mi întrerup toate proiectele profesionale”, spune Morar în clipul pe care l-a intitulat „Despre adevăratul sens al vieții”.

Mezina la spital

„Ultima mea emisiune live la radio s-a întâmplat pe 15 decembrie anul trecut într-o joi dimineața. Imediat după m-am urcat în mașină și am pornit spre Oradea, unde a doua zi începeam Orașul Faptelor Bune, maratonul nostru umanitar tradițional”, a spus Mihai Morar, adăugând că ar fi trebuit să fie „cea mai frumoasă săptămână de radio”. 

Vedeta spune că deja fiica lui cea mică, Roua, era bolnavă, cu amigdalită. Starea, însă, i s-a înrăutățit. „Drumul de 10 ore la Oradea n-a fost ușor, dar nu din cauza șoselelor sau a aglomerației, ci pentru că o lăsasem acasă pe fiica mea cea mică, pe Roua, cu o amigdalită acută care era deja în a patra zi de tratament cu antibiotic, iar episoadele de febră apăreau în continuare. Era aproape o săptămână de când era sub observație medicală, febra nu scădea, începuse să tușească sec, să respire greu”, s-a destăinuit Mihai Morar, adăugând că familia îl ținea la curent cu starea fiicei lui. 

„Dintre toate neputințele”

Gabriela, soția lui Morar, a dus-o pe fetiță la spital, iar în fine micuța a fost diagnosticată cu pneumonie cu pleurezie. Medicii i-au spus mamei că fetița trebuie operată pentru drenarea lichidului acumulat în plămâni. 

„Cu 4 zile mai devreme, vorbeam dacă să meargă sau să nu meargă la prima ei serbare de la grădiniță, iar acum diagnosticul era de pneumonie cu acumulare mare de lichid. Roua și mama ei sunt urcate în ambulanță, traversează tot orașul și ajung la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie. Mi se părea că e prea mult pentru un copil, într-o singură zi. Roua nu văzuse vreun salon de spital sau vreo cameră de gardă până la vârsta ei. Ambulanțele erau doar niște jucării din camera ei, în niciun caz o realitate, numai că realitatea era mai dură de atât. La Marie Curie am aflat ce o așteaptă pe Roua. Pneumonia era atât de agresivă încât medicii au hotărât să o opereze pentru ai drena lichidul din plămâni. Nu știu când v-ați simțit voi neputincioși ultima oară, dar neputința de a face ceva pentru copilul tău bolnav este, sigur, cel mai greu de dus dintre toate neputințele”, povestește în noul său podcast Mihai Morar.

Cu praf de zână... 

Mai mult decât atât, în noaptea de dinaintea demarării proiectului „Orașul faptelor bune”, când vedeta ZU se afla deja la Oradea, a primit o veste și mai înfricoșătoare. Soția lui i-a trimis un mesaj prin care-l anunța că fiica lor cea mică nu doar că va fi operată, ci și că medicii i-au spus că „dacă plămânul va fi necrozat, îi vor scoate o parte din el”. 

„Cred că de la moartea bunicilor mei n-am primit un mesaj mai dureros decât ăsta”, povestește Mihai Morar.

Tot el își amintește: „A fost momentul în care mi-am dus bagajele la mașină. (...) Le-am spus colegilor că nu sunt în stare să intru pe radio”.

În timp ce tatăl ei conducea spre București, Roua intrase în operație. Micuței nu i s-a spus că va fi operată, ci că va avea o întâlnire cu... zânele. „Doamna anestezist a luat-o de mână, după o noapte de perfuzii, și i-a spus că o duce să-i dea cu praf de zână, și Roua asta știe și-acum...”, spune DJ-ul de la Radio ZU.

Operație reușită 

Din fericire, operația de drenare a lichidului de la plămâni a reușit, iar plământul nu se necrozase. „Medicii ne-au spus că am venit la timp. Dar bacteria pe care o luase Roua - cine știe de unde, de la cine, de pe ce - fusese atât de agresivă încât în patru zile de la un plămân perfect sănătos ajunsese să-l facă să nu mai funcționeze”, povestește Mihai Morar. 

El descrie și zilele după operație și cum și-a petrecut Crăciunul cu familia în spital.

După această sperietură, în noul episod din podcastul „Fain & Simplu”, Mihai Morar subliniază și învățăminte, cum ar fi: „N-ar trebui să mai calculăm timpul în ore, în zile și nici măcar în ani. Ar trebui să-l calculăm în momentele în care ne-am făcut griji și în momentele în care ne facem griji degeaba”. De asemenea, el se întreabă: „Ce rost au reușitele profesionale, fără un echilibru în viața personală?”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON