URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2022, 09:01

Măsuri anti-ambuteiaj: Strada Meșteșugarilor din Oradea va fi lărgită la două benzi pe sens, iar Oneștilor ar putea deveni cu sens unic (FOTO)

Primăria Oradea vrea să rezolve problema traficului rutier aglomerat, apărută după construirea noului cartier de locuințe și a complexurilor comerciale de pe amplasamentul fostei zone industriale din cartierul Ioșia.

De la două la patru benzi!

Consiliul Local a aprobat joi, cu unanimitate de voturi și fără comentarii, investiții de 12,4 milioane lei pentru modernizarea străzii Meșteșugarilor.

Lucrările vor viza tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Oneștilor și Lăpușului, unde frontul stradal permite lărgirea carosabilului pe amplasamentul actualului spațiu verde din fața șirului de case.

„Strada Meșteșugarilor se va transforma într-o stradă cu patru benzi de circulație, se vor amenaja trotuare atât pe partea dreaptă, cât și pe partea stângă și o pistă de biciclete pe toată lungimea ei”, a declarat primarul Florin Birta în cadrul unei conferințe de presă care a precedat ședința în plen.

În cadrul lucrărilor se vor amenaja sensuri giratorii la intersecțiile cu străzile Barcăului și Lăpușului și se vor reloca stâlpii de iluminat public, împreună cu rețelele și punctele de transformare aferente.

Cu ocazia lucrărilor, se va extinde iluminatul public pe tronsoanele delimitate de străzile Hațegului și Piteștilor, respectiv Jimboliei și Oneștilor.

„La finalul lunii februarie vom demara procedura pentru proiectare și execuție, iar prin iulie - august sperăm să înceapă lucrările la acest proiect”, a spus primarul.

Termenul de execuție va fi de opt luni.

Adevăratul trafic nici nu a început!

Lărgirea la patru benzi a străzii Meșteșugarilor este necesară pentru fluidizarea traficului auto din zonă.

Acesta va deveni și mai aglomerat după construirea viitorului pasaj peste șoseaua de centură și liniile ferate din strada Ovid Densusianu, care va face legătura cu drumul rapid Oradea – Arad ca principală cale de acces către viitoarea autostradă.

„Strada Lăpușului va avea pe viitor și ea patru benzi și se va lega cu șoseaua de centură și drumul spre Autostrada A3”, a declarat Birta.

Pe Oneștilor doar către Tudor Vladimirescu!

În contextul creșterii numărului de mașini, primarul ia în calcul transformarea străzii Oneștilor, care nu poate fi lărgită, în arteră cu sens unic.

Măsura este menită să reducă aglomerația provocată de traficul generat de noile dezvoltări imobiliare și complexurile comerciale din zonă, care le provoacă în momentul de față bătăi de cap șoferilor.

„Din discuțiile cu Poliția Rutieră, (n.r. după finalizarea lucrărilor din strada Meșteșugarilor), strada Oneștilor va fi cu sens unic dinspre Calea Aradului spre strada Tudor Vladimirescu”, a spus primarul.

Potrivit reprezentanților municipalității, implementarea circulației cu sens unic va reduce traficul auto și presiunea pe podul Carol, unde astăzi, la ore de vârf, se circulă bară la bară.

Vezi mai jos Studiul de Fezabilitate al lucrărilor de pe strada Meșteșugarilor:

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Idioti
Dar str.Onestilor la sensul giratoriu de la Kaufland Iosia unde se descarca ??? Ca de acolo este doar o banda de circulatie, tot asa si Mestesugarilor spre centura doar o banda si la intersectia cu Onestilor tot o banda si toate drumurile de acces de la blocurile noi de pe Onestilor au acces inaceasta strada avand in vedere ca nu se locuieste in toate blocurile ca multe nu sunt finalizate ,deci multa stiinta sa descarce tot traficul de la aceste blocuri pe str.Onestilor fara a face o strapungere spre calea Aradului dar unde nu-i minte vai de drumuri!!!
Postat 30 Ianuarie 2022, 22:36 de User anonimizat
si Mestesugarilor si Onestilor le pot...
si Mestesugarilor si Onestilor le poti largi la 10 benzi ca nu au unde descarca benzile. Indiferent cate benzi ai peste pod.... paserela de peste Cris nu poate trece numai cate una si cam la fel si intersectia Mestesugarilor_Lapusului. Iosia pare inglodata de lipsa gandirii edilitare a incompetentilor din cadrul institutiei arhitectului sef. Au inghesuit in pupul orasului cladiri cu 10 etaje in loc sa limiteze in acea zona la 4 4taje asa cum se construieste langa cimitir. Unde nu-i cap vai de circulatie!!! Sa vedem ce o fi in final cu toate largirile dar trecerea pe un singur sens a Onestilor e din capul locului o mare prostie!
Postat 28 Ianuarie 2022, 15:01 de scortosul
Subterana la intersectia cu Vladimirescu
Ar fi chiar una buna, potrivita si de nevoie!
Postat 28 Ianuarie 2022, 13:00 de unu
Tipic PMO
Nimic nu s-a schimbat, chiar daca avem alt primar, nu degeaba se zice Birta ca e brelocul lui Bolojan. Peste vreo 2-3 ani o sa avem in plan inca o subterana la intersectia cu Vladimirescu, important e ca firmele de casa sa nu stea cu conturile goale.
Postat 28 Ianuarie 2022, 12:37 de JAM11
“primarul ia în calcul transformarea străzii Oneștilor, care nu poate fi lărgită, în arteră cu sens unic.”
Toate bune si frumoase, citesti si esti gata sa lauzi primaria. Pana la ultima sectiune cand dau cu oalele de pamant: Onestilor are spatiu sa fie largita, fara demolari de case pe partea vestica. Chiar asa a si fost prevazut in PUZ cand s-au aprobat blocurile, ca pe viitor va fi largita, si blocurile sa fie mai retrase de la sosea! Bun, recunosti ca un avantaj Temporar pe termen scurt e ca va degreva si fluidiza un pic sensul giratoriu cu Vladimirescu. Dar mai bine intersectia aia ar trebui largita, si apoi tiate strazile: Onestilor trebuie facuta 4 benzi (chiar pana la Splaiul Crisanei), si Tudor Vladimirescu, si Lapusului, si Mestesugarilor. Mai ales ca se construieste pasajul peste centura si legatura cu A3.
Postat 28 Ianuarie 2022, 11:58 de unu
Gogosi prajite
Studiati PUZ aprobat cu HCL(Bolojan primar) pentru zona de dezvoltare imobiliara Sinteza, actualmente Iosia.ro si Prima si puteti observa ca Onestilor era propusa inca de atunci la 4 benzi. Daca o face sens unic, cei care vin de la podul Sovata spre Calea Aradului, vor ocoli pe Lapusului+Mestesugarilor sau pe Vladimirescu+Decebal pentru a ajunge in Calea Aradului. Daca nu poate Onestilor cu 4 benzi, de ce nu o face macar cu trei, doua pe un sens si una pe celalalt?
Postat 28 Ianuarie 2022, 11:58 de ferfeleaga
FARA CAP
Onestilor, de la bun inceput a fost vorba ca e in plan largirea, dar au facut totusi cu 2 benzi, ca sa costa mai mult, au dat terenul sa construiasca acolo niste blocuri prietenii, iar acum incepem sa gandim cu stangul, ca vedem ce a fost cand au zis ca vor sa demoleze o parte a strazii Suceveiului ca sa largeasca la 4 benzi cand sensul giratoriu in Piata Cetatii figureaza cu un singur sens, iar acum mai bine facem din Mestesugariilor 4 benzi dar tot cu un sens giratoriu cu o banda, oamenii oricum nu vor fi multumiti ca asta nu o sa rezolva problema, iar la final oamenii vor sa ceara sa demolam partea de casa a Onestilor ca sa largim la 4 si dupa aia se mai rasara inca cativa blocuri acolo. Bravooo, tot asa si in continuare, sa facem din orice proiect 2-4, sa refacem totul in cativa ani dupa darea in folosinta, ca asa imbogatim firmele de casa
Postat 28 Ianuarie 2022, 11:47 de cititor_
Onestilor
Oneștilor, care nu poate fi lărgită, în arteră cu sens unic zice primaria , tot primaria a dat autorizatie de constructie a blocurilor de pe Onestilor , oare de ce nu s-au gandit atunci ca zona va fi aglomerata si sa faca 4 benzi prima data , NIMIC NU SE FACE CU CAP
Postat 28 Ianuarie 2022, 10:41 de Mircea_C
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON