URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2022, 11:41

Marius Vizer îl suspendă pe Vladimir Putin din funcția de președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo

Marius Vizer îl suspendă pe Vladimir Putin din funcția de președinte de onoare al Federației Internaționale de Judo foto: IJF
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federația Internațională de Judo (IJF), condusă de bihoreanul Marius Vizer, a anunțat duminică, printr-un comunicat oficial, suspendarea din funcțiile de președinte de onoare și de ambasador al IJF a președintelui rus Vladimir Putin, în contextul războiului declanșat de acesta împotriva Ucrainei.

„În contextul războiului care se desfășoară în Ucraina, Federația Internațională de Judo anunță suspendarea statutului domnului Vladimir Putin de Președinte de Onoare și de Ambasador al Federației Internaționale de Judo”, arată comunicatul Federației.

Anunțul a fost precedat, sâmbătă, de o declarație a șefului IJF, Marus Vizer, intitulată „Judo pentru pace”, prin care se anunță anularea „cu regret” a Grand Slamului 2022 care ar fi trebuit să aibă loc la Kazan, în Rusia, în perioada 20-22 mai 2022.

„Suntem întristați de situația internațională actuală, rezultat al dialogului ineficient la nivel internațional. Noi, comunitatea sportivă, trebuie să rămânem uniți și puternici, să ne susținem unii pe alții și valorile noastre universale, pentru a promova mereu pacea și prietenia, armonia și unitatea. Familia judo-ului speră ca tulburările actuale să poată fi soluționate în ultimul moment, pentru a restabili normalitatea și stabilitatea în Europa de Est și în lume, concentrându-ne încă o dată pe diversitatea culturală, istoria și moștenirea Europei, în cel mai pozitiv mod”, a transmis Vizer.

După cum se ştie, preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, este un vechi practicant al judoului, posesor al centurii negre 8 Dan, acordată în 2012 de IJF, fiind primul rus care a atins acest nivel. Invitat la numeroase evenimente internaţionale de judo, Putin a descris judoul ca fiind „sportul meu favorit”, pe care continuă să îl practice cu regularitate.

În 2017 președintele rus a participat la Budapesta la ceremonia de deschidere a Campionatelor Mondiale de Judo organizate de IFF, iar în 2019, Putin chiar l-a vizitat pe Marius Vizer la sediul IJF din capitala Ungariei.

Într-un interviu acordat BIHOREANULUI, Marius Vizer a definit relaţia sa cu preşedintele rus, criticată în unele cercuri, ca fiind „o relaţie de prietenie sportivă”, fără conotaţii politice.

”Oamenii din judo sunt o categorie puţin mai aparte, ne leagă nişte valori şi ăsta e chiar adevărul despre relaţia cu preşedintele Putin. Eu vreau să rămân în limitele fair play-ului şi ale sportului, n-aş vrea să comentez aspecte politice. Sunt câteva ţări în lume, printre care şi Rusia, care investesc foarte mult în sport, văzând în sport un factor de educaţie mintală, fizică, socială a naţiunii, şi pentru asta eu le respect”, a spus preşedintele IJF.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Felicitari
Un criminal/dereglat mintal/psihopat nu poate fi "președinte de onoare" Felicitari pentru decizie!
Postat 28 Februarie 2022, 17:35 de strada
Ce mai limbaj...
Cand o tara ataca o alta tara cu cu sute de tancuri, avioane, elicoptere, sisteme de rachete, nave de razboi, etc. etc., domnul Vizer vede o "situatie internationala" si "tulburari actuale". Iar, cauza acesteia e, vezi doamne, "rezultatul dialogului ineficient"... Apai, sa nu iti vina sa vomiti?!?
Postat 28 Februarie 2022, 08:43 de Ioan75
Și lui Putin i se rupe de decizia asta
glonțul ar fi o soluție prea blână pentru elDar este un gest ce se cuvine pentru că acest dement merită un singur lucru, cămașă de forță si închis într-o cameră obscură unde să se difuzeze non stop pozele celor care au fost omorâți nevinovat pentru ambițiile sale expansioniste. Acolo ar putea cugeta liber.
Postat 27 Februarie 2022, 22:16 de zsizsi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON