URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 August 2024, 11:25

Marcel Boloș: Cheltuielile sunt colosale pe partea de funcționare a instituțiilor statului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că deși ANAF a avut încasări mari în luna iulie, situația financiară a țării nu este tocmai bună, deoarece cheltuielile sunt „colosale”, atât cele pentru funcționare, cât și cele de investiții.

Într-un interviu acordat Profit.ro și citat de hotnews.ro, Boloș a spus că ANAF a încasat 51,7 miliarde lei în iulie. „A fost o lună cu încasări bune ale ANAF, dar cheltuielile sunt colosale, atât pe partea de funcționare a instituțiilor statului, cât și pe partea de investiții”, a spus ministrul. 

Mai precis, în luna iunie cheltuielile statului au fost de 53,7 miliarde lei, iar media primelor șase luni este de 56,5 miliarde lei. 

În perioada următoare, presiunea asupra deficitului va spori odată cu intrarea la plată a pensiilor recalculate. Guvernul a împrumutat peste 18 miliarde de lei în iulie, iar Boloș îndeamnă acum la prudență.

„Au intrat în vigoare măsurile care privesc creșterile salariale etapa a 2-a. Influența lor este de un miliard de lei lunar. De asemenea, la cheltuielile de investiții, bugetul și plățile care s-au efectuat sunt record. De la 1 septembrie, intră în vigoare recalcularea pensiilor, care adaugă o influență de 2 miliarde de lei lunar. Din această perspectivă, trebuie să fim foarte atenți și prudenți cu veniturile încasate și cu felul în care gestionăm partea de venituri, pentru că avem cheltuieli semnificative”, a mai spus ministrul.

Bugetul are un deficit de 4% după șapte luni față de o țintă de 5% asumată de Guvern pentru întreg anul, notează Profit.ro. În acest context, întrebat când va fi depășit pragul de 5% în ce privește deficitul bugetar, Boloș a evitat să precizeze o lună.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tupeu maxim
Asta arata acest penelist care bate campii nonstop!Ciuma si hepatita galbena nu iarta nimic!
Postat 13 August 2024, 07:43 de grigore
Institutiile statului ?
Cladirile? Cheltuieli cu incalzirea, aerul conditionat? Nu, tagma bugetara in majoritatea ei, apoteoza o ating Anre, Asf si alte asemenea, unde salariile au patru zerouri, pentru desavirsirea proiectului "Romania esuata". Vorba lui tudor chirila, "sclavii si barosanii". Sclavii, care decarteaza 60% din income-uri si barosanii, care au grija sa ciordeasca tot, sa aiba Bolos ce contempla, deficit bugetar nemaivazut , de 10% pe an... Ostasi in slujba tarii, absolventi SNSPA.
Postat 12 August 2024, 12:13 de excalibur
solutia e simpla marcele
doar in romania digitalziarea ta (ai fost si minsitrul digitalizarii, daca ai uitat) a insemnat cresterea numarului de bugetari, acuma solutia este aceiasi si e simpla: cresteri de taxe si piciorul pe gatul privatilor sa va dea banii pentru a continua "petrecerea" doar nu o sa reduceti chetuielile de functionare ale statului obez unde sunt toate rudele voastre
Postat 12 August 2024, 12:07 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5636 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON