URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2012, 11:03

Mamă şi fiu, răniţi într-un accident în centrul Oradiei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Circulaţia rutieră în centrul Oradiei a fost îngreunată luni dimineaţă preţ de câteva zeci de minute, din cauza unui accident rutier. O Dacia Nova care venea dinspre Piaţa Unirii spre strada Avram Iancu s-a lovit din plin cu un Nissan NP 300 Pick Up ce mergea pe direcţia Iuliu Maniu - Traian Moşoiu.

Din impactul dintre cele două maşini, Solenza a fost împinsă pe trotuar, până în peretele unei bănci, iar Nissanul s-a oprit într-un stâlp. Şoferul şi pasagera din Solenza, mamă şi fiu, au fost răniţi, iar un echipaj SMURD i-a transportat de urgenţă la spital.

"Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a suferit leziuni minore. Mama sa, în vârstă de 51 de ani, are un traumatism cerebral ce urmează să fie investigat şi un traumatism toracic. Viaţa nu îi este pusă în pericol", a declarat şeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, pentru BIHOREANUL.

În timp ce Nissanul a putut pleca pe propriile roţi de la locul accidentului, Solenza, care a fost serios avariată, a trebuit să fie remorcată.

"Vom continua cercetările pentru a stabili abaterile rutiere care au dus la impactul dintre cele două autoturisme", a precizat comisarul şef Viorel Danciu, de la Poliţia Rutieră, care a efectuat cercetarea la faţa locului.

Întrucât intersecţia este una semaforizată, iar semafoarele funcţionau, cel mai probabil accidentul s-a produs pentru că unul dintre şoferi a trecut pe culoarea roşie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Halal
Bine ca nu ati descris si dotarile la Nissan, dar sa confunzi Dacia Nova (96-99) cu Solenza, este ceva. A nu face aluzie intre modelele 96-99 cu modelele 2000-2003 in speta Super Nova!
Postat 30 Iulie 2012, 17:59 de unu
marca
Dacia NOVA, nu solenza.
Postat 30 Iulie 2012, 12:59 de anonim
dragul de el !e o respnsabilitate sa fi sofer :))
altul cu dosar penal pe rol :))))
Postat 30 Iulie 2012, 11:41 de e o respnsabilitate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON