URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Decembrie 2015, 14:19

Mădălina Ghenea, hulită după ce a lăudat regimul Ceauşescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mădălina Ghenea a declarat pentru revista GQ Italia că pe vremea fostului dictator românii o duceau mai bine, în ciuda restricţiilor pe care acesta le impunea populaţiei

Ghenea a postat alături de o fotografie sexy pe Instagram o parte din interviul pe care l-a acordat italienilor. "Ceauşescu a condus un regim (comunist), dar toată lumea avea ce să mănânce şi nu exista o prăpastie între cei bogaţi şi cei săraci", a spus românca.

Declaraţiile i-au atras multe critici. "Să ai ce să mănânci nu e totul în viaţă. Lumea are ambiţii. Cum poi venera un regim comunist? Doar dacă ai o mentalitate închisă...Îmi pare rău, Mădălina, dar ai dat un răspuns depăşit", i-a scris unul dintre followeri.

După ce prietenii virtuali s-au arătat indignaţi de spusele acesteia, frumoasa româncă a încercat să se scuze spunând că nu asta este părerea ei, ci a fost întrebată care este părerea părinţilor ei despre regimul comunist prin care a trecut România, potrivit B1 TV.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pe cine supără adevărul celor spuse de Mădălina Ghenea?
I. "Să ai ce să mănânci nu e totul în viață. Lumea are ambiții. Cum poţi venera un regim comunist? Doar dacă ai o mentalitate închisă...Îmi pare rău, Mădălina, dar ai dat un răspuns depășit", i-a scris unul dintre followeri. 1. Se pare că în ţara celui care a scris rândurile de mai sus, nu s-au prea ”plimbat” tancurile lui Stalin. Dar nu oștirile otomane. Datorită şi celor trei Ţări Române. 2. Respectivul știe oare cine a vândut România lui Stalin? A auzit cumva de ”Acordul de procentaj”-înțelegerea dintre I.V. Stalin și Winston Churchill, în octombrie 1944 la Moscova? 3. Respectivul știe oare câte italience, au trebuit să se culce cu ocupantul nazist, respectiv cu eliberatorul american/englez, pentru o bucată de pâine, respectiv pentru mâncare? 4. În România nu a fost un regim comunist. A fost un regim bolșevic. Cine tot îi tot confundă pe Marx și Engels, cu Stalin, Beria, Gheorghe Gheorghiu Dej, Ana Pauker, Elena Ceaușescu și slugile lor politruco-securiste este nu cunoaște realitatea. II. ”Ceaușescu a condus un regim (comunist), dar toată lumea avea ce să mănânce și nu exista o prăpastie între cei bogați și cei săraci”, a spus românca. 1. Cu excepţia noţiunii de comunism, Mădălina Ghenea are mare dreptate. 2. O simplă comparaţie între bunăstarea unui prim secretar al unui CJ al PCR, a unui director de mare unitate economică, sau a unui şef de IAS/CAP dinainte de 1990, cu a unui muncitor (calificat) din acea perioadă, este edificatoare. Raportaţi aceasta la actuala situaţie: cum trăiesc cei din nomenclatura PCR transpartinică de astăzi (ex: Videanu, Udrea & co) raportat la cei ce lucrează la salariul minim pe economie, respectiv la numeroşii şomeri şi executaţi silit în mod abuziv în folosul mafiei imobiliare, care include numeroase ”gulere albe” bine bugetate din România de astăzi. 3. Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, câţi români au murit de foame? Dar după 1989? III. În loc de concluzii: 1. Mădălina, ai avut mare dreptate. Nu ai ce retracta. 2. Argumentează cele mai de sus și cu niște poze. De exemplu: luxul bolnăvicios din locuinţele îmbuibaţilor de astăzi, raportat la cel al nomenclaturii de partid şi de stat/securitate din vremea lui Nicolae Ceauşescu.
Postat 03 Ianuarie 2016, 14:17 de stefan
Sigur..
Avea părinţi cu funţii ce le dădea voie să aibă ce muuuuulţi dintre noi atunci nu aveam.
Postat 01 Ianuarie 2016, 18:09 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON