URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Noiembrie 2010, 09:13

Ca de la primar la olimpici: scrisoare de felicitare plină de greşeli

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Peste 2.000 de scrisori semnate de primarul Bacăului, Romeo Stavarache, trimise către familiile elevilor care au obținut diplome de excelență pentru rezultatele din anul trecut școlar, au luat prin surprindere destinatarii.

La deschiderea plicului, copiii eminenţi au avut parte de o surpriză de proporţii. Epistola pe care erau imprimate antetul Primăriei, însemnele naţionale şi este semnată chiar de primar, era plină de greşeli. "Moţul pe tort" este scrierea cuvântului "România" cu literă mică, alături de altele care, practic, nu există în vocabularul limbii române: "celuzi" în loc de "celui" şi "ami" în loc de "mai", însoţite de pleonasmul "performanţă de top".

Părinţii nu înţeleg cum de, într-o astfel de scrisoare, prin care se felicită premianţii Bacăului, s-au putut strecura astfel de "şopârle". "Mă aşteptam ca primarul să semneze scrisori cu ţinută, mai ales că se adresează unor elevi cu rezultate remarcabile la învăţătură. Eu ştiu că primarul «semnează ca primarul», dar măcar trebuia să citească înainte să se iscălească", a declarat Ana Rotaru, mama unei fetiţe din clasa a VIII-a.

În replică, primarul Romeo Stavarache şi-a justificat greşelile prin faptul că nu el a scris epistola, ci doar a semnat-o. "Nu ştiu! Nu am văzut! Nu am corectat eu scrisorile! Trebuie să verific cine a făcut acest lucru", a declarat lapidar edilul.

Gafa comisă de Stavarache nu este aşa uşor trecută cu vederea de Stelian Dumistrăcel, cercetătorul ştiinţific al filialei Iaşi din cadrul Academiei Române şi doctor în Filologie al Universităţii "Al. I. Cuza", care consideră că "problema se înscrie în zona neglijenţei administrative care duce spre neglijenţă în atitudine atunci când se întocmesc anunţuri oficiale".

Profesorul Dumistrăcel afirmă că astfel de greşeli sunt revoltătoare şi ele pun sub semnul întrebării pregătirea personalului din administraţie. "Eu n-aş da notă unui student care face o asemenea gafă. Direct repetent! Bănuiesc faptul că omul care a semnat scrisoarea are un act de studiu. Eu i l-aş anula!", a mai spus filologul Dumistrăcel.

Primăria Bacău a plătit din bugetul local peste 5.500 de lei pentru a trimite prin poştă scrisorile către familiile elevilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON