URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2010, 09:31

Susţine că e fiica nelegitimă a lui Păunescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar o săptămână de la moartea poetului a apărut prima ameninţare la moştenirea în valoare de aproape patru milioane de euro. O grefieră de la Tribunalul Bucureşti vrea cu orice preţ să dovedească că e fiica secretă a poetului Adrian Păunescu. Femeia, acum în vârstă de 42 de ani, a deschis familiei maestrului un proces de dovedire a paternităţii.

Mihaela Andreea Bîrlea a cerut, în urmă cu două zile, magistra?ilor Judecătoriei Sectorului 1 să decidă că este fiica lui Adrian Păunescu si nu a lui Nicolae Bîrlea, cel înscris ca fiindu-i tată pe certificatul de na?tere. Ea vrea să demonstreze acest lucru prin efectuarea unui test ADN făcut copiilor poetului, prin declara?iile unor martori ?i prin anumite documente.

Pentru că este grefieră la Tribunalul Bucuresti nu i-a fost greu să redacteze cererea de chemare în judecată. "Între mama mea, Rodica Gabriela Bîrlea, si defunctul Adrian Păunescu a existat o legătură de dragoste extraconjugală din care am rezultat eu, ambii fiind căsătoriti în momentul conceperii mele. Acesta a fost motivul pentru care eu am primit numele Bîrlea, numele sotului mamei mele. Situatia a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită pozitiei sociale a defunctului meu tată biologic", a explicat fiica secretă a poetului în cererea făcută la instantă. Ea se va confrunta în justitie cu sotia poetului, Carmen, si co piii acestuia, Ana-Maria, Andrei si Ioana Pău nescu, în ca litate de mostenitori legitimi.

Mihalea Bîrlea a refuzat ieri să explice demersul său, devenind aproape agresivă la întrebările jurnalistilor . "Afară din biroul meu, nu vreau să comentez", a strigat ea nervoasă celor care i-au trecut ieri pragul. Femeia a început să tremure, să bată cu pumnul în birou, iar apoi a chemat jandarmii, care i-au asigurat linistea pe parcursul programului de lucru. Ajunsă celebră peste noapate, grefiera a iesit o singură dată din birou pentru a ajunge la conducerea Tribunalului, unde a cerut în mod expres protectie, dar si câteva zile de concediu. După ora 16.00, a fost scoasă în secret din clădire prin culoarul destinat arestatilor. Desi Mihaela nu a vrut să dezvăluie relatia pe care o avea cu Adrian Păunescu, colegii ei au spus reporterilor Cancan că ştiau de legătura de rudenie dintre ea si poet, femeia semănând bine cu Păunescu. De altfel, ei au tinut legătura, iar Mihaela si-a văzut tatăl înainte să moară. Cunoscutii acesteia sustin că ea este hotărâtă să meargă până în pânzele albe pentru a demonstra adevărul, fiind dispusă chiar să obtină deshumarea poetului în cazul în care familia refuză testul ADN.

Secretul bine păzit de Andreea Mihaela Bîrlea a ajuns ieri cu repeziciune la urechile tuturor. Vecinii femeii, care locuieste într-un apartament modest din cartierul bucurestean Titan, au povestit pentru Cancan că Mihaela are două surori gemene, mai mici cu cinci ani decât ea.

Femeia este căsătorită cu un cetătean arab, cu care are două fete ajunse aproape de vârsta majoratului si locuieste împreună cu mama ei, Rodica Bîrlea. Fosta iubită a lui Păunescu, Rodica, nu a mai iesit din casă de mai multi ani, iar vecinii sustin că după relatia cu scriitorul, în viata ei nu a mai intrat alt bărbat. Mai mult, deceptiile sale amoroase ar fi evoluat în prezent într-o boală psihică. Aparitia Mihaelei si a surorilor ei nu este surprinzătoare.

Chiar prima sotie a regretatului poet, Constanta Buzea, a dezvăluit că scriitorul ar avea două fete gemene, acum în vârstă de 43 de ani. Unchiul Andreei Mihaela Bîrlea a declarat ieri la emisiunea "Acces Direct" că stie despre relatia pe care a avut-o Adrian Păunescu cu mama Andreei. Bărbatul insinuează că fetele gemene despre care se presupunea că sunt fiicele lui Păunescu sunt de fapt ale lui Nichita Stănescu, iar Andreea, sora mai mică, este de fapt fiica nerecunoscută a poetului. Bărbatul a afirmat că Păunescu stia despre această fiică, mai ales că la un moment dat a vrut să o recunoască : "...a vrut să o adopte pe Andreea, însă cumnata mea l-a santajat să o ia de nevastă măcar cinci minute". Unchiul fetei sustine de asemenea că presupusa fiică a locuit cu poetul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON