URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2013, 08:52

Naarghita, românca supranumită regina muzicii indiene, a murit (VIDEO)

Una din cele mai cunoscute şi mai exotice apariţii de pe scena românească înainte de Revoluţie, Naarghita, a murit la vârsta de 74 de ani, într-o sărăcie lucie. În urma ei rămân zeci de melodii, dar şi o interesantă poveste de dragoste cu Raj Kapoor.

Naarghita a fost găsită moartă în apartamentul în care locuia cu chirie de către nepoata ei.

Nepoata artistei a declarat pentru Ştirile Pro TV că sâmbătă a fost ultima dată când a vorbit la telefon cu Naarghita. Nimic nu i-a dat de bănuit că aceasta s-ar fi simţit rău. Vorbea despre planurile sale şi voia să publice şi o carte autobiografică. Ulterior, cântăreaţa nu a mai răspuns la telefon, fapt pentru care nepoata sa a decis, în noaptea de marţi spre miercuri, să spargă uşa garsonierei în care artista locuia.

Maria Amarghioalei (Naarghita) s-a născut pe 14 ianuarie 1939, la Pufeşti, judeţul Vrancea. Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi dansuri indiene după ce a vizionat filmul "Vagabondul", în regia lui Raj Kapoor, peliculă pe care a revăzut-o de peste cincizeci de ori.

Povestea Naarghitei a început în 1957, când Maria Amarghioalei a intrat ca figurantă în corpul de balet al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

La zece ani de la debut, se vorbea despre "fenomenul Naarghita". Avea concerte, iar de la Bollywood primea numeroase oferte. La invitaţia premierului Indiei Indira Gandhi, Naarghita a vizitat New Delhi, unde a avut ocazia să-l cunoască personal pe idolul său, actorul şi regizorul indian Raj Kapoor.

Cei doi au legat o prietenie strânsă, iar artistul indian Raj Kapoor s-a îndrăgostit de ea. "M-am rugat la Dumnezeu să nu-mi ceară mâna. Îmi anulam cariera, nu se pot face două cariere, căsătoria sau cariera. Am respectat România şi India la fel de înalt. Până la 1 milion de euro mi s-a oferit numai pentru un interviu şi un cântec", povestea cântăreaţa într-o emisiune difuzată anul trecut pe postul Acasă.

Una dintre cele mai mari lovituri din viaţa Naarghitei a fost decizia Elenei Ceauşescu de a-i interzice să mai călătorească în India, hotărâre care a despărţit-o pentru totdeauna de ţara visurilor şi de bărbatul cel mai îndrăgit din viaţa ei.

După o viaţă de succes, ultimii ani şi i-a petrecut însă în sărăcie, singură şi cu o pensie de doar 40 de lei pe lună.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
nu stiu
pai daca i s-au oferit 1 milion de euro pt un interviu si un cantec....si a refuzat...poti gandi ca normala nu era, a preferat sa stea in saracie? n-as prea crede in oferta asta, dar na, dupa cat lux a avut la viata ei, nici macar un amarat de apartament nu si-a cumparat? de bani albi de zile negre n-a auzit? sau a crezut ca toata viata va fi tanara si frumoasa...serios, nus ce-a fost in capul ei
Postat 04 Martie 2013, 17:58 de andra marutan
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON