URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Mai 2020, 17:04

Lucrările la noul pasaj deviază traficul pe Centura Oradea. Vezi cum se va circula de miercuri! (FOTO)

Lucrările la noul pasaj deviază traficul pe Centura Oradea. Vezi cum se va circula de miercuri! (FOTO) foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lucrările la noul pasaj deviază, începând de miercuri, 27 mai, până pe 15 iulie, traficul pe șoseaua de centură a Oradiei. Decizia a fost luată de Comisia de Circulație din cadrul Primăriei Oradea, la solicitarea constructorului PORR Construct, după cum arată un comunicat al municipalității.

„Practic, pe direcția de mers dinspre Calea Aradului spre str. Nufărului se deviază traficul, începând din zona vechiului sens giratoriu de pe șoseaua de centură (din vecinătatea Universității Oradea) spre Parcul Industrial II, spre drumul de legătură între str. Anghel  Saligny și str. Nojoridului (zona pasajului peste centură) și până la str. Nojoridului, după care traficul va ieși din nou în centură”, arată comunicatul municipalității.

Documentul amintește că lucrările de amenajare a intersecției prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și strada Universității au început în octombrie anul trecut.  

Pasajul se execută de-a lungul drumului de centură, de o parte și de alta a străzii Universității, va avea 3 deschideri de 24 m și o lungime de 72 m, lungimea totală a rampelor fiind de 473 m. De asemenea, acesta va avea două benzi de circulație pe sens, lățimea părții carosabile fiind de 14 m. Bretelele de legătură la girație, câte una pe direcție, vor asigura toate relațiile de legătură între drumul de centură și drumurile laterale. Lățimea părții carosabile a bretelelor va fi de 3.5 m și va fi delimitată de un trotuar în zona sensului giratoriu. Sensul giratoriu va avea 5 ramuri: Borș, Cluj, str. Universității, str. Ogorului și strada nouă de acces la Piața 100.

Pentru a facilita legătura pietonilor, pe sub pasaj va fi amenajată și o trecere pentru aceștia, cu lățimea de 4 metri, care include și o pistă de biciclete. „Va face legătura cu Piața 100 pentru cei care vin de pe strada Universității, cu semafoare în dreptul benzilor de ocolire a pasajului”, mai arată Primăria.

Contractul de excuție între Primărie și firma Porr Construct a fost semnat acum un an, pe 17 mai 2019, concret, pentru 27.859.348,72 lei (fără TVA). Durata de execuție este de 18 luni, investiția fiind finanțată de la bugetul local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Peste 6 milioane de euro !!!
Peste 6 milioane de euro costuri pentru o relocare de piata care functioneaza max. 2 zile pe saptamana ! Toate acestea in conditiile in care orasul are f. multe strazi neasfaltate, ori in stare deplorabila, pentru care ni se spune ca nu sunt bani... Este cea mai scumpa relocare de piata de pe Mapamond, la care se adauga pierderile pentru renovarea vechii piete Okcsa. In total, peste 10 mil euro. Insa bisnitarii de masini si vanzatorii de vechituri trebuie sa aibe conditii optime pentru vanzarea produselor pentru care nu platesc niciun fel de impozite. Sa multumim comunistului birtinez pentru acest stralucit proiect, traiasca Oradea socialista si maretul ei conducator !
Postat 27 Mai 2020, 07:04 de Silver_Cat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON