URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Mai 2020, 14:11

Locuitorii din zona Vadu Crişului se plâng că sunt lăsaţi a treia zi fără curent. Copiii nu pot participa la şcoala online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din zona Vadu Crişului se plâng că sunt lăsaţi a treia zi fără curent electric, iar profesorii şi elevii nu îşi pot ţine orele online.

"E a treia zi fără curent..."

"Este a treia zi în care nu avem curent. S-a mai întâmplat asta vineri şi într-o altă zi din săptămâna trecută. Nu se poate aşa ceva. Copilul meu e clasa a doua şi astăzi avea mai multe ore online între care şi română, matematică şi engleză", a declarat pentru BIHOREANUL, Valentin Copil din localitatea Zece Hotare.

Bărbatul este cu atât mai supărat cu cât în aceeaşi gospodărie locuiesc patru copii şi un dascăl. "Nu e normal aşa ceva. Nimeni nu poate face ore online", a spus Copil.

Potrivit localnicului, întreruperea furnizării de energie electrică mai afectează localităţi precum Vadu Crişului, Tomnatic, Aştileu, Călăţea şi Şuncuiuş.

După încercări repetate, Valentin Copil a reuşit să ia legătura cu dispeceratul Electrica din Cluj, dar fără să rezolve nimic.

"Mi-au spus că este o lucrare programată şi, dacă doresc, să depun o reclamaţie pentru că îmi vor răspunde în 30 de zile. Asta nu e rezolvare. Dacă şi mâine se ia curentul şi vreau să reclam, mai fac o sesizare şi mai aştept o lună? Pe mine nu mă aşteaptă niciodată Electrica o lună să plătesc factura de curent", a declarat reclamantul.

Defrişări sub linia electrică...

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu reprezentanţii Electrica Transilvania Nord, dar fără rezultat. La numerele de telefon afişate pe portalul societăţii nu răspunde nimeni.

Cert este doar că lucrările de pe reţeaua din zona Vadu Crişului erau programate, iar întreruperea în alimentarea cu energie electrică nu provine dintr-o avarie.

"Nici în Vadu Crişului nu este curent. În comună de desfăşoară lucrări de defrişare a vegetaţiei de sub linia de medie tensiune. Lucrările au loc cu aprobarea reprezentanţilor Ocolului silvic", a declarat primarul de Vadu Crişului, Dorel Cosma.

Potrivit edilului, intervenţiile au fost impuse de numărul mare de avarii din ultima perioadă.

"E vorba de linia care alimenta cu energie fosta exploataţie de bauxită din Cornet şi localităţile din jur. Reţeaua trece prin pădure, vegetaţia a crescut până la fir, iar la fiecare furtună are loc câte o avarie", a declarat primarul.

Dorel Cosma nu a ştiut să spună însă cât vor dura lucrările. "Din ce ne-au informat astăzi nu va fi curent până la ora 17. Nu ştiu să spun însă dacă se va mai lucra şi în zilele următoare", a spus edilul.

Iar locuitorii satelor din jur vor afla doar când se va lua, din nou, curentul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON