URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Mai 2020, 14:11

Locuitorii din zona Vadu Crişului se plâng că sunt lăsaţi a treia zi fără curent. Copiii nu pot participa la şcoala online

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locuitorii din zona Vadu Crişului se plâng că sunt lăsaţi a treia zi fără curent electric, iar profesorii şi elevii nu îşi pot ţine orele online.

"E a treia zi fără curent..."

"Este a treia zi în care nu avem curent. S-a mai întâmplat asta vineri şi într-o altă zi din săptămâna trecută. Nu se poate aşa ceva. Copilul meu e clasa a doua şi astăzi avea mai multe ore online între care şi română, matematică şi engleză", a declarat pentru BIHOREANUL, Valentin Copil din localitatea Zece Hotare.

Bărbatul este cu atât mai supărat cu cât în aceeaşi gospodărie locuiesc patru copii şi un dascăl. "Nu e normal aşa ceva. Nimeni nu poate face ore online", a spus Copil.

Potrivit localnicului, întreruperea furnizării de energie electrică mai afectează localităţi precum Vadu Crişului, Tomnatic, Aştileu, Călăţea şi Şuncuiuş.

După încercări repetate, Valentin Copil a reuşit să ia legătura cu dispeceratul Electrica din Cluj, dar fără să rezolve nimic.

"Mi-au spus că este o lucrare programată şi, dacă doresc, să depun o reclamaţie pentru că îmi vor răspunde în 30 de zile. Asta nu e rezolvare. Dacă şi mâine se ia curentul şi vreau să reclam, mai fac o sesizare şi mai aştept o lună? Pe mine nu mă aşteaptă niciodată Electrica o lună să plătesc factura de curent", a declarat reclamantul.

Defrişări sub linia electrică...

BIHOREANUL a încercat să ia legătura cu reprezentanţii Electrica Transilvania Nord, dar fără rezultat. La numerele de telefon afişate pe portalul societăţii nu răspunde nimeni.

Cert este doar că lucrările de pe reţeaua din zona Vadu Crişului erau programate, iar întreruperea în alimentarea cu energie electrică nu provine dintr-o avarie.

"Nici în Vadu Crişului nu este curent. În comună de desfăşoară lucrări de defrişare a vegetaţiei de sub linia de medie tensiune. Lucrările au loc cu aprobarea reprezentanţilor Ocolului silvic", a declarat primarul de Vadu Crişului, Dorel Cosma.

Potrivit edilului, intervenţiile au fost impuse de numărul mare de avarii din ultima perioadă.

"E vorba de linia care alimenta cu energie fosta exploataţie de bauxită din Cornet şi localităţile din jur. Reţeaua trece prin pădure, vegetaţia a crescut până la fir, iar la fiecare furtună are loc câte o avarie", a declarat primarul.

Dorel Cosma nu a ştiut să spună însă cât vor dura lucrările. "Din ce ne-au informat astăzi nu va fi curent până la ora 17. Nu ştiu să spun însă dacă se va mai lucra şi în zilele următoare", a spus edilul.

Iar locuitorii satelor din jur vor afla doar când se va lua, din nou, curentul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON