URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2011, 15:48

Liviu Popa: Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi în Poliţia Română

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Poliţiei Române, bihoreanul Liviu Popa, a declarat vineri la Cluj că ar vrea să fie făcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Popa a spus că momentul actual este extrem de prielnic pentru modernizarea Poliţiei şi "asanarea mediului poliţienesc".

"Este posibil să se facă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să se facă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem de prielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avem suficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, niciunul nu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeşte merită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002", a afirmat Liviu Popa.

Potrivit acestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentă şi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerile inspectoratelor.

Întrebat câţi poliţişti ar trebui să aibă Poliţia Română, şeful IGPR a spus că Poliţia ar putea avea şi 500.000 de oameni, la pretenţiile care există, dar pot rămâne şi 55.000 din cei 55.500 câţi sunt în prezent, "dacă sunt buni".

"În viziunea mea, pot fi şi 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000 de poliţişti. Poliţia trebuie să fie eficientă, să nu delapidăm banul public. Ăsta e rolul managerului Poliţiei. În 1990 aveam 5-10 calculatoare în Poliţie, acum avem zeci de mii, dar birocraţia a crescut exponenţial. Sunt extrem de multe cheltuieli pe care le facem fără nicio eficienţă. Cred că va trebui să introducem principiile de privat în partea publică a activităţii noastre", a spus chestorul Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
JOS corupti si betivi
JOS cu betivi si corupti, toti functionari publici cu abateri de comportament IMORAL trebuie DEMISI, toti! UUUUUUUUUUUUU dar pe cata de la ITM cand o dati afara inca primeste salar cand trebuia demult inlocuita cu alta net superioara calitativ PROFESIONAL
Postat 30 Ianuarie 2011, 12:56 de uuuuuuuuuuu
exit !
poti sa demisionezi ! esti veriga slaba din lantul slabiciunilor ... bla bla , drum bun ! :-L
Postat 30 Ianuarie 2011, 01:05 de grinch
asa o fi
Daca vor sa dea afara sa inceapa cu toate pilele lui Blaga incadrate din 2005 pana acum!!! Si sa continue cu pilele si neamurile lui Popa Liviu, frati, fini etc., toata liota de taranoi din zona Beiusului! Ia uite cine vrea sa epureze poltia, un pupincurist get beget!
Postat 30 Ianuarie 2011, 00:36 de oradean
ma bucur ca CINEVA de sus
mai pune la respect dreptul ceatateanului, toti vor spune ca e razbunare dar sa gandim real si modul lor de a si respecta PRESEDINTELE (cetateanul) nu a fost TRADARE? IUBESC strategia PRESEDINTELUI, un om orgolios si cu demnitatate nu o carpa cum sunt multi in functii inalte si se imbuiba ca porcii de paraca nu au mancat de 100 de anii.
Postat 29 Ianuarie 2011, 18:52 de dan
ma bucur ca CINEVA de sus
mai pune la respect dreptul ceatateanului, toti vor spune ca e razbunare dar sa gandim real si modul lor de a si respecta PRESEDINTELE (cetateanul) nu a fost TRADARE? IUBESC strategia PRESEDINTELUI, un om orgolios si cu demnitatate nu o carpa cum sunt multi in functii inalte si se imbuiba ca porcii de paraca nu au mancat de 100 de anii.
Postat 29 Ianuarie 2011, 18:52 de dan
PE banii nostri?
Avem peste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, din care 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistului în 2002\", a afirmat Liviu Popa. DEMISIA! DEMISIA politisti coruputi! DEMISIA!DEMISIA va platim sa ne aparati nu sa va intretinem viciile. are dreptate au si de unde taia.SE intoarce roata si poltisti pot deveni infractori obligati de saracia, FELICITARI! le doresc POLITISTILOR sa primesca ce au dat ei oameniilor , sa vedem cum isi vor remedia ei pacatele si vor infrunta sistemul, e binevenita acesta schimbare vor iesi la LUMINA lucruri crezute ingropate de altii, FELICITARI!
Postat 29 Ianuarie 2011, 18:38 de RUSINEEE
VAI! VAI!
VAI CE SE SUPARA ASTIA CARE DAU CU UNIFORMA ,PLATITA DE MINE, DE ASFALT ! CRED CA ERAU AMETITI DE PREA MULT HUZUR SI IMBUIBATI DE PREA MULTA ODIHNA !! FREACA TOATA ZIUA BIROURILE SI STAU LA PANDA CU RADARU PE AUTOSTRADA !! IN REST AFACERI,CIUBUCURI ,MISTOCAREALA, ............VENITURI SPECIALE ......
Postat 29 Ianuarie 2011, 14:46 de EU
E grav
Domnule Popa, nu sar putea schimba ceva si in procuratura???? Ca vorba aia politia ca politia da ce oamenii sunt in procuratura e mult mai grav decat in politie. Referirile Domnului Liviu Popa ca sunt destui betivi in politie se aplica si mai si in procuratura, doar stie dansu ce colegia avea la Oradea.
Postat 29 Ianuarie 2011, 12:11 de Italianul
TRAIM IN ROMANIA!
In jurul datei de 10 ianuarie 2011,scrisesem ca am avut probleme la un parc auto unde lasasem masina , caci cind m-am dus sa inchei un proces verbal de lasare a masinii,deja era tirziu,caci fusese vinduta cu contract fals in numele meu si cel de la parc,apoi cel de la parc si cu cel care o cumparsae,asta fara fiscal..Eu niciodata nu am semnat vreun act de vinzare cu nimeni,si totusi masiana afost vinduta.Am aflat unde este,am gasit si cumparatorii,am stat de vorba cu ei, le-am spus ca nu este semnatura mea,ei au recunoscut ca cei de la parc au facut actele,dar cu toate astea,, masina a trecut si RAR, si este deja inmatriculata , pe numele la acea persoana cu care eu am stat de vorba si i-am adus la cunostinta ca am facut plingeere la politie, ca avem un dosra,dar politistul care se ocupa de dosar, cred ca era mina inh mina cu mafiotii de la parcul auto,si dupa ce-am depus eu p[lingerea la politie, le-a aratat semnatura mea, a mers cu alte acte la viitorul propietar ,le-a dat alt act,si pe acela care eu il vazusem la ei ca il aveau,l-a rupt.M-a sunat noul propietar sa-mi spuna ca are si fiscal si alte acte care au fost aduse de cei de la parcul auto, asta in urma chemarii la politie de acel politist corupt ca nu am cum sa -l numesc, caci altfel putea sa aduca la politie actul de vinzare daca era adevarat,dar este fals ca nu-mi stia semantura pina atunci,pina a nu merge eu la politie si depune acea plingere., unde exista si semnatura mea.DEci nu am semnat niciodata un act de vinzare la autoturism,si totusi, a fost inmatriculat pe numele respectivului care a dat banii la cei de la parc.Am sezizat parchetul,acum astept expertiza grafoscopica sa vedem ce mai putem face.Avocata ,mi-a zis sa stau linistita caci daca nu am semnat se va depista ca nu-i semnatura mea si se va lua masuri de inapoierea masinii, sau contravaloarea ei,dar acum nu ma mai mira nimic,,daca traim intr-o tara de corupti,sa nu fie corupt si cel de la expertiza,si sa zica ca ei.IN acest caz va rog sa-mi spuneti ce-as putea face,sa aduc din alt judet sa faca expertiza,sau din alta tara,ca asa nu se mai poate.Sint disperata ,nu alta.Va rog ajutati-ma ce sa fac sa-mi recuperez masina sau contravaloarea.Va multumesc. Citeste mai mult: |displayTopicPage?topicID=176955&pageID=0ixzz1CPOqfjHK
Postat 29 Ianuarie 2011, 09:54 de !cetateanul roman!
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON