URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Decembrie 2009, 05:51

Liviu Popa către poliţişti: "Trageţi în infractori!"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: url

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: name

Filename: stire/stire.php

Line Number: 133

Comisarul-şef Adrian Bucur a fost cel care a dat citire felicitărilor venite din partea conducerii Inspectoratului General al Poliţiei, după care celor doi eroi ai acţiunii de joi le-au fost înmânate câte o plasă cu daruri, în valoare de 1.500 de lei, cadouri din partea unei asociaţii profesionale a poliţiştilor. Chestorul Liviu Popa a anticipat că aceste recompense vor fi urmate şi de consistente premii financiare.

01 politisti premiati_1.jpgVizibil emoţionaţi de situaţie şi copleşiţi de laudele şefilor, cei doi tineri poliţişti, agentul principal Opriş Tobă şi agentul Andrei Călin Covaci (foto), nu au putut spune prea multe despre ce a fost în sufletul lor atunci când au văzut că cel pe care îl urmăresc scoate arma la ei. Totuşi, unul dintre ei a asigurat că şi-au luat toate măsurile de siguranţă ca în schimbul de focuri să nu fie pusă în pericol viaţa vreunui civil. „În momentul în care urmăritul a scos pistolul, cei trei civili care erau în zonă au luat-o la fugă", declară Andrei Călin Covaci.

Prezent la acest moment, fostul şef al IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa a fost extrem de tranşant. „Cu cât sunt mai fermi în acţiune poliţiştii, cu atât e mai mic curajul infractorilor", spune Popa. Întrebat dacă cei doi poliţişti ar fi fost premiaţi în cazul în care îl împuşcau mortal pe urmărit, Popa nu a ezitat nicio secundă: „Premiul ar fi fost şi mai mare. Aveam un infractor mai puţin în judeţul Bihor - şi poate să mă dea în judecată pentru asta - dar cred că era mai bine. Infractorii reprezintă o minoritate de 1% din populaţia Bihorului!". Apoi, chestorul s-a adresat poliţiştilor prezenţi la eveniment, îndemnându-i să aibă curaj şi să folosească pistoalele din dotare de câte ori este cazul. „De asta le-aţi primit, să le folosiţi. Decât să plângă mama voastră, mai bine să plângă mama lor!", a conchis Liviu Popa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
pff
inseamna ca nu i-ai vazut pe restu'...
Postat 03 August 2012, 09:54 de cristi
ticala
COVACI e cel mai PROST politist de la rutiera!!!!!! FERITI-VA DE UN INAPT CE-O FACUT 2 LUNI LA STATINA SI NU CUNOASTE NICI LEGEA!!!!!
Postat 05 Februarie 2011, 02:38 de laura
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON