URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2022, 15:10

Lista premianților la Grammy. Printre nominalizaţi s-a numărat şi Costi Ioniţă (VIDEO)

Lista premianților la Grammy. Printre nominalizaţi s-a numărat şi Costi Ioniţă (VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Costi Ionita)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gala cu numărul 64 a Premiilor Grammy, care a avut loc în noaptea de duminică spre luni, a adunat câteva dintre cele mai importante nume din lumea muzicii. Printre premianți s-au numărat grupul Silk Sonic - din care face parte şi artistul Bruno Mars - şi Olivia Rodrigo, iar printre nominalizaţi a apărut și numele producătorului român Costi Ioniţă.

Din nou printre nominalizaţi

Potrivit site-ului de ştiri Libertatea.ro, Costi Ioniţă s-a aflat pe lista nominalizărilor ca unul dintre compozitorii care au lucrat la albumele "Live N Livin", al lui Sean Paul, şi "Positive Vibration", al lui Jesse Royal, amândouă nominalizate la categoria "Cel mai bun album reggae", la Premiile Grammy 2022.

"Sunt deosebit de bucuros şi fericit pentru că tocmai am aflat că am fost pentru a doua oară nominalizat la Premiile Grammy, Premiile Academiei Americane de muzică. Cred că este o performanţă şi nu ştiu câţi români s-ar putea lăuda cu acest lucru. Trebuie să ştiţi că peste tot, oriunde m-aş afla în această lume, vă reprezint cu drag, vă reprezint cu succes şi vă fac să fiţi mândri că sunteţi români", a scris el pe reţelele de socializare după aflarea veştii.

Costi Ioniță s-a aflat duminică seara la gala Premiilor Grammy, însă producțiile sale nu au fost premiate.

Cine sunt câştigătorii

Gala premiilor Grammy a avut loc la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas. La ediţia din acest an, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj video artiştilor. "Tăcerea este moarte, spuneţi adevărul prin versurile voastre", a spus liderul de la Kiev.

Ceremonia a continuat cu un recital al artistului John Legend, care a interpretat la pian balada "Free" (Libre), alături de Lyuba Yakimchuk, o poetă ucraineană din regiunea Donbas care a fugit din ţara ei în urmă cu câteva zile. În tot acest timp scena a fost luminată în albastru şi galben, culorile steagului ucrainean, în timp ce pe ecrane au fost proiectate imagini din Ucraina afectată de război. 

Artista favorită a fost Olivia Rodrigo, care a câştigat trei premii importante, dintre cele patru la care a fost nominalizată. Tânăra de 19 ani a câştigat premiul pentru cel mai bun artist debutant, cel mai bun cântec ("Drivers License") şi cel mai bun album ("Sour").

Pianistul Jon Batiste a avut cele mai multe nominalizări la gală, 11 la număr. A câştigat două premii: pentru albumul anului ("We Are") şi pentru cel mai bun videoclip ("Freedom").

Grupul muzical Silk Sonic, din care fac parte artiştii Bruno Mars şi Anderson, a obţinut premiul pentru înregistrarea anului ("Leave The Door Open") dar şi pentru cântecul anului, cu aceeaşi melodie.

Anul acesta au fost propuse pentru nominalizare circa 22.000 de piese şi albume. Acesta este motivul pentru care unele dintre categoriile principale au fost extinse de la opt la zece nominalizări pentru prima dată. "Trăim într-o perioadă de creştere extraordinară a muzicii", a explicat CEO-ul Academiei de Înregistrări, Harvey Mason jr. "Peste 60.000 de cântece sunt lansate pe zi", a mai spus acesta.


Lista câştigătorilor:

Câştigătorii premiilor Grammy 2022:

Înregistrarea anului: "Leave The Door Open", de Silk Sonic

Cântecul anului: "Leave The Door Open", Silk Sonic

Albumul anului: "We Are", Jon Batiste

Cel mai bun artist debutant: Olivia Rodrigo

Cel mai bun album country: "Starting Over", Chris Sapleton

Cea mai bună interpretare rap: "Family Ties", de Baby Keem şi Kendrick Lamar

Cel mai bun videoclip: "Freedom", Jon Batiste

Cel mai bun album rock al anului: "Medicine al Midnight", Foo Fighters

Cea mai bună interpretare metal: "Dream Theater", The Alien

Cea mai bună interpretare pop individuală: "Drivers License", Olivia Rodrigo

Cel mai bun album pop vocal: "Sour", Olivia Rodrigo

Cea mai bună interpretare pop în grup sau duo: "Kiss Me More", Doja Cat ft. SZA

Cel mai bun album R&B: "Heaux Tales", Jazmine Sullivan

Cel mai bun album de muzică urbană: "El Ultimo Tour Del Mundo", Bad Bunny

Cel mai bun album de jazz instrumental: "Skyline", Ron Carter, Jack DeJohnette şi Gonzalo Rubalcaba

Cel mai bun album de jazz vocal: "Songwrights Apothecary Lab", Esperanza Spalding

Cea mai bună interpretare corală: "Mahler: Symphony No. 8, Symphony Of A Thousand", Gustavo Dudamel (Orchestra Filarmonică din Los Angeles).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON