URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Ianuarie 2023, 10:57

Liderul Hell's Angels din România, extrădat în SUA. Ar fi făcut trafic de droguri și ar fi negociat asasinarea a doi rivali (FOTO)

Liderul Hell's Angels din România, extrădat în SUA. Ar fi făcut trafic de droguri și ar fi negociat asasinarea a doi rivali (FOTO) Marius Lazăr, dus la Aeroportul Otopeni pentru a fi extrădat în SUA (Inquam Photos / Octav Ganea)
Liderul Hell's Angels din România, extrădat în SUA. Ar fi făcut trafic de droguri și ar fi negociat asasinarea a doi rivali (FOTO) (Inquam Photos / Octav Ganea)
Liderul Hell's Angels din România, extrădat în SUA. Ar fi făcut trafic de droguri și ar fi negociat asasinarea a doi rivali (FOTO) (Inquam Photos / Octav Ganea)
Liderul Hell's Angels din România, extrădat în SUA. Ar fi făcut trafic de droguri și ar fi negociat asasinarea a doi rivali (FOTO) (Inquam Photos / Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderul filialei din România a grupării de motocicliști Hell's Angels, Marius Lazăr, a fost extrădat luni dimineața în Statele Unite ale Americii, unde este vizat de acuzații de trafic de droguri și complicitate la tentativă de omor.

Potrivit newsweek.ro, Marius Lazăr (49 de ani) ar fi negociat cu doi neozeelandezi, dar și cu alți membri ai Hell's Angels o tranzacție de 400 de kilograme de cocaină destinată pieței din SUA, dar și 10 kg de cocaină pe care voia să le vândă în România.

El ar fi vrut să înceapă să furnizeze mașini blindate, arme de asalt – de la AK 47, la grenade M26, pistoale Zastava, puști Zastava și veste antiglonț produse la fabrica Zastava Arms, în Serbia. Totodată, ar fi negociat asasinarea a doi rivali.

Marius Lazăr a fost prins în luna decembrie în București. Pe numele acestuia, Curtea de Apel București emisese în 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani, notează Hotnews.ro.

(Inquam Photos / Octav Ganea)

Conform Poliției Române, cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetățenie română este transferată în SUA, unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuită.

Poliția Română amintește că în 2020 polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT, au desfășurat investigații ce au vizat membri ai Hell's Angels România implicați în traficul internațional de droguri.

Ancheta s-a desfășurat în colaborare cu D.E.A. și U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, pentru infracțiunile de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcarea regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor, grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act), toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii. Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc, spălarea banilor și complicitate la tentativă de omor, precizează Poliția.

În 2020, Marius Lazăr a fost arestat alături de trei complici când urma să achite cocaina comandată cu 50.000 de euro și două imobile. În momentul capturării, suspectul avea banii și actele de proprietate asupra sa. O anchetă internațională la care au participat și ofițeri români din cadrul DIICOT a dus la capturarea traficanților coordonați dintr-o închisoare din Noua Zeelandă, spuneau autoritățile.

Libertatea.ro notează că Hell's Angels Motorcycle Club este cel mai cunoscut club de motocicliști din lume, fondat în California, în 1948. În SUA, Hell's Angels este catalogat de autorități drept sindicat de crimă organizată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON