URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2014, 12:58

Liberalii Negrean şi Cherecheş îl acuză pe Mang că n-a avut curajul să spună că vrea un şef PSD-ist la Inspectoratul Şcolar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce sâmbătă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a acuzat că deputatul PNL Florica Cherecheş şi şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, liberalul Daniel Negrean, ar fi implicat elevii în campania electorală, organizând în parteneriat, pe 9 mai, un festival dedicat Zilei Europei, la care au participat sute de elevi, acuze în urma cărora Negrean a şi fost demis, cei doi acuzaţi au ieşit miercuri într-o conferinţă de presă, ca să dea explicaţii.

Din capul locului, Florica Cherecheş a ţinut să demonstreze că festivalul ce a avut loc vineri n-a fost deloc unul electoral, că a fost la a doua ediţie, că a avut printre parteneri, pe lângă IŞJ Bihor, Primăria Oradea, Teatrul Regina Maria, Filarmonica şi sponsori privaţi, şi că nu putea fi ţinut decât pe 9 mai, pentru că are drept temă Ziua Europei. "Totul a fost făcut de copii pentru copii, vorbim de copii de clase gimnaziale, de 12, 13, 14 ani, care au venit neînsoţiţi de părinţi. Din păcate, acest eveniment a fost pretextul demiterii colegului meu", a spus Cherecheş.

Parlamentarul a arătat că la festival, "un eveniment atât de nevinovat", au urcat pe scenă doar elevi şi actorul-amfitrion Andrian Locovei, ba chiar că niciun politician n-a apărut în zonă. "Chiar dacă doamna Norica Nicolai era în Oradea, am rugat-o ca nici măcar să nu se plimbe pe această stradă", a declarat Cherecheş.

În acelaşi ton, Daniel Negrean a spus că IŞJ Bihor are "sute de parteneriate", cu instituţii publice, asociaţii, ONG-uri sau alte cabinete parlamentare, pentru felurite activităţi extra-curriculare. "Dacă majoritatea elevilor spun că nu le place şcoala, la asemenea activităţi se mobilizează maxim", a declarat Negrean, adăugând şi că partenerii sunt necesari pentru că IŞJ nu are un buget pentru a organiza astfel de activităţi.

Vizavi de acuza adusă de Mang că, printr-un mail, a obligat directorii să trimită o clasă de elevi la festival, Negrean a arătat presei respectivul mesaj, trimis pe 30 aprilie când, a spus el, era în concendiu medical. Potrivit lui Negrean, organizarea festivalului, ca şi a multor alte evenimente, a căzut în sarcina inspectorului responsabil de munca educativă, Florin Negruţiu, care a şi conceput mail-ul şi l-a trimis şcolilor, de pe adresa de e-mail a instituţiei. Nu le-a cerut directorilor să trimită elevi la târg, ci doar să aleagă profesorul responsabil de eveniment şi o singură clasă care să facă un stand, festivalul presupunând că fiecare şcoală prezintă o ţară a Uniunii Europene. "Şcolile doreau să facă două, trei standuri", a explicat Negrean.

Cert este că, demis din funcţie, fostul şef al IŞJ spune că, şi dacă i s-ar fi spus dinainte de debutul festivalului că trebuie să aleagă funcţia sau evenimentul, ar fi susţinut festivalul şi şi-ar fi dat demisia. În plus, nici Negrean, nici Cherecheş nu au fost surprinşi de reacţia PSD-istă după acest festival, arătând că se aşteptau ca liberalul să nu mai rămână pe funcţie, mai cu seamă că în aceste zile toţi inspectorii şcolari liberali din ţară sunt schimbaţi.

Ambii au mai spus, însă, că regretă că cei care îi acuză, în speţă preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, nu au tăria să recunoască public adevăratul lor scop. "Trebuie ca PSD-ul şi domnul Mang să-şi asume faptul că doresc ca la conducerea Inspectoratului să fie un PSD-ist", a declarat Negrean, arătând că el nu se ruşinează că liberalii l-au pus la şefia IŞJ Bihor.

De asemenea, Cherecheş a spus că PSD-iştii au o dublă-măsură, întrucât tot pe 9 mai şi femeile social-democrate au organizat un eveniment ce a implicat elevii bihoreni, în Parcul Seleuş. În fine, parlamentarul a ţinut să invite jurnaliştii şi orădenii la ediţia festivalului din 9 mai 2015, ca să arate că, fără niciun motiv politic, evenimentul va avea loc şi anul viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
!!!!
PSD si PNL se bat pe ciolanu' ISJ-ului, insa ca intotdeauna al treilea castiga, iar in cazul asta, castigator iese UDMR, ca intotdeauna!!!!
Postat 15 Mai 2014, 10:36 de FLO
un incompetent fudul
mania ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................grandorii........................................................................................................................
Postat 14 Mai 2014, 23:31 de noah
II meritam pe deplin
Negrean a fost demis, Avram e "general". Liberalii plang si deplang soarta colegului lor, pesedistii jubileaza. S-a produs o nedreptate sau dimpotriva, e o reparatie morala? E un * si nu din cel turcesc. Pesedistii vor rade tot ce e liberal, liberalii vor acuza politizarea invatamantului, unii se vor revolta altii se vor bucura, depinde care pe ce pozitii e. Ce s-a schimbat? Nimic. Acum sunt altii care aranjaza posturi, examene, etc, si atat. Nu va fi mai bine pentru ca imbunatatirea sistemului este un aspect lipsit de importanta, care scapa. Va mai trece ceva timp si vor veni altii, si se vor schimba.... si apoi iar, si iar...
Postat 14 Mai 2014, 22:28 de Spectator
Felicitari
Felicitari d-l Mang ca ati avut curajul sa-l schimbati pe Negrean! A uitat Negrean ca a schimbat in urma cu 2 ani directori si inspectori care nu erau PNL-isti. A uitat Negrean cum alerga de la primarie la Inspectorat sa ceara aprobari pentru noile numiri! D-l Mang fara nici o remuscare scimbati toate conducerile numite de Negrean si acolitii sai.
Postat 14 Mai 2014, 21:22 de tot
Felicitari
Felicitari d-le Mang pentru curaj! Negrean a schimbat in urma cu doi ani directori care nu erau PNL-isti .Alerga Negrean de la Inspectorat la Primarie pentru a primi avizul primarului. De ar fi ei la conducere nu ar sta pe ganduri, ar demite pana si pe portari.
Postat 14 Mai 2014, 21:12 de tot
Nici o pata
JOS LABELE POLITICE DE PE EDUCATIE! - N-avem nevoie nici de negreni, nici de avrami, nici de alti oportunisti cu carnete de partid. Lasati scoala romaneasca sa isi reia locul pe care il avea odata in societate, acela de a creea premiza unui viitor decent, in care sa nu ne mai fie rusine ca natie.
Postat 14 Mai 2014, 21:01 de Axel Munteanu
nu iese foc fara fum
Doamna Chereches nu cred ca e cazul sa mai faceti a treia editie a festivalului. Ne-am obisnuit cu activitatile prin care va faceti campanie de imagine folosindu-va de scoli. Daca iubiti atat de mult elevii aratatine ce donatii ati facut pentru elevii din scolile oradene. Daca nu ati facut asta nu va mai folositi de elevi. Psd a dorit sefia ISJ asa cum a dorit-o si PNL. Asa ca nu mai faceti pe victimile. Politica va urcat si tot politica va doboara. Daca Dl Negrean e asa corect ar trebui sa se bucure ca revine la catedra, doar e un profesor dedicat. Asa vorbeste gura targului feminin.
Postat 14 Mai 2014, 20:59 de oradean
rusine
rusine. am crezut ca se termina cu acuzatiile de politizare a scolilor. daca vrei sa ponegresti pe cineva arunci zvonul ca fac politica.aveti demnitate d-lor inspectori scolari care vreti putere si nu liniste in scoli.inainte de acest eveniment au fost aduse acuze la o scoala de linga BEIUS ca dir.ectorii fac politica. minciuna PSD-istilor ca nici nu stiti cum sa accedeti la putere decit prin neadevar.
Postat 14 Mai 2014, 14:51 de anonim
rusine
Pana voi (dragi politicieni) politizati scolile si va certati pe culoarea ciolanului ...sistemul de invatamant din Romania se degradeaza de pe o zi pe alta. Rusine sa va fie! RUSINEEEEEEE! Copii si nepotii vostri unde invata, unde vor lucra, de la cine veti primi pensia????
Postat 14 Mai 2014, 13:33 de rusine
.
Mang e o scorbie de om...Nici la universitate nu face nimic doar incaseaza bani...Nu a facut nimic pentru orasul Oradea. Ce mai vrea de la noi?
Postat 14 Mai 2014, 13:04 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON