URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2020, 10:00

La vremuri noi, tot ei: Fostul director PSD-ist Sorin Guler, recuperat ca adjunct la ABA Crișuri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La Administraţia Bazinală de Apă Crişuri s-au schimbat şefuţii, dar fără să fie vorba şi de o împrospătare. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a revenit în instituţie pe postul de director tehnic pe care i l-a ţinut cald un coleg din UDMR, Istvan Imre, care la rândul său s-a întors pe funcţia de şef sistem canal colector Crişul Negru. Cu această ocazie, Bihorel a descoperit că în instituţie s-a produs, discret, şi o altă permutare.

PSD-ista Valentina Ţoţa, care luna trecută a câştigat un mandat de primar în comuna Câmpani, nu mai este director de dezvoltare şi investiţii, cum o unsese colegul de partid Dorel Dume, funcţia fiind deţinută acum de ex-directorul ABA, Sorin Guler, şi el tot membru PSD.

Schimbarea nu s-a produs însă acum, ci imediat după instalarea liberalului Ionel Avrigeanu la conducerea instituţiei, din luna februarie, numai că ABA nu s-a sinchisit s-o anunţe. Încă o lecţie despre cum se împart funcţiile de şefi, bine plătite din bani publici: discret, discreţionar și... între ai noștri.
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
un boljan poentru aba
si aici lipseswte unul; ca Bolovan sa restructureze personalul cu 60% cel putin. Imi povestea unul care azi nu mai este ca acolo daca dai afara peste noapte jumatate din personal nu se vede pe cantitatea de munca depus, ca toate birourile au un sef si tati sefii au masina sub kur cu sofer+ bonus o secretara. Satul la stat este vadit la firma asta pilna de elefanti si pupile de la partide, de la toate partidele, politruci de mana a doua scosi din "trafic" dar care se bucura de un loc de"servici" bine platia fara sa faca nimic! Deci sa recapitulam: aba + cimitir de elefanti politici si pupile!
Postat 31 Octombrie 2020, 13:39 de scortosul
Oh...da "Leaving no one behind "
Schneller, schneller, das ist gut...Nu lasam pe nimeni in urma.'Leaving no one behind' means ending extreme poverty in all its forms, and reducing inequalities among both individuals (vertical) and groups (horizontal).In armata americana,e un concept de camaraderie suprema.Trimit un comando de doua-trei elicoptere ca sa recupereze de pe cimpul de lupta cadavrul unui coleg cazut.The Warrior Ethos: Why We Leave No One Behind...In the U.S. Armed Forces, we don’t leave anyone behind. It’s one of the basic pillars of what the Army calls the Warrior Ethos: “I will never leave a fallen comrade.” Admirabil.Pastor asta,pe vremea cind era guru la ape,a emis o duma pe care am tinut-o minte: Cica apa potabila,o resursa in scadere,este prea ieftina.Nu e destul de scumpa pentru a vina antilope in Africa.Musai trebuie detasat Bolojan si la aba crisuri,o luna-doua
Postat 30 Octombrie 2020, 10:56 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON