URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2012, 07:00

La cuţit! Obligativitatea sterilizării tuturor câinilor intră în dezbaterea Consiliului Local

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Aleşii orădenilor vor dezbate în şedinţa de Consiliu Local de marţi, 23 octombrie, "Regulamentul privind controlul reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat". Normativul prevede obligativitatea microcipării şi sterilizării tuturor câinilor în vârstă de peste 6 luni. "Toţi câinii de pe raza municipiului Oradea vor fi recenzaţi, după care vor fi introduşi într-o bază de date gestionată de Primărie", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Potrivit regulamentului, vor fi exceptaţi de la sterilizare câinii pentru care operaţia reprezintă un risc major, lucru care trebuie certificat de un medic veterinar, câinii utilitari folosiţi de nevăzători sau persoanele cu handicap şi câinii de rasă destinaţi reproducerii controlate pentru care deţinătorul poate prezenta carnet Pedigree.

Orădenii care nu doresc să îşi sterilizeze animalele de companie din considerente personale vor fi obligaţi să achite o taxă de 100 lei pe câine pe an. Sumele colectate vor fi folosite pentru întreţinerea câinilor din adăpostul de animale fără stăpân aflat în gestionarea Administraţiei Domeniului Public.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Cruciada maidanezilor: Primăria pregăteşte castrarea cîinilor din casele orădenilor"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Sterilizarea lui Tarzan
Iar consilierii să adopte o hotîrâre privind sterilizarea Tarzanilor, dacă nu plătesc din buzunarul lor seringi, acuri, seruri, otrăvuri, etc, pentru a termina acest subiect fără finalitate.
Postat 23 Octombrie 2012, 14:05 de Carp III
NOI angajari la bugetari!
Intr-un raport FAO de luna trecuta se spunea ca tat ce trece peste 2,5 miliarde de oameni pe planeta sunt in plus pentru ca ea, planeta Terra nu poate sa asigure pentru mai multi o harana sanatoasa , naturala. Pe acest principiu ar trebui inceputa o campanie de castrare a oamenilor si eu propun sa incepem cu Bolojan si casa lui sa nu mai fie asemenea specimene! A facut cineva o socoteala cat costa bugetul primariei viitorii angajati pentru numaratoare si supravegherea natalitatii cainilor din oras? Nu ! Interesul e sa se angajeze noi si noi bugetari sa aiba Bolojan , seful javrelor, cat mai multi votanti si sustinatori la mitinguri electorale. Revenind cheltuielile bugetare pentru numararea, recenzarea si supravegherea cainilor din oradea vor trece in timp mult peste cei 10000 Eu ceruti de DOGS ca si coparticipare la sustinerea activitatii. DOGS care in Oradea a fost o fundatie data exemplu de activitate si rezultate in tata RRomania si nu numai !!! Am dat cu picioru la rezultate concrete f.f.f. bune ca sa bugetarizam o activiatte in care se vor ascunde multe cheltuielide protocol ale PMO.
Postat 23 Octombrie 2012, 09:50 de scortosul
o sa zic un mare PAS
O sa ma duc sa-mi declar cainele sa fie pe lista primariei si dupa aceea voi refuza sa platesc taxa pe co*aie. Prin ce metoda imi retine cei 100 de lei? Adauga la impozitul pe apartament, pe masina, pe teren? Imi face poprire pe salar? Au idee cat de repede pot sa piarda un proces pe tema asta? Juristii de 700 de lei/luna din primarie abia asteapta sa-si mai dezmorteasca picioarele si sa se mai razbune putin pe \"sistem\".
Postat 19 Octombrie 2012, 11:31 de Dan C
Banc si nu prea..../
Un dement a turnat otrava peste o mare suma de bani si apoi a donat suma unui adapost pt. batrani. Urmarea : cinci consilieri locali, primarul si secretara lui au murit ! Batranii inca isi mai duc cu chiu cu vai zilele.... Cam asa va fi si cu taxa pe ouale cainilor ! P.S. M-a intrebat catelul meu de ce fac culesii locali discriminare ? Adica de ce pt. catele nu se plateste ?!
Postat 19 Octombrie 2012, 10:26 de pinonel
vai......
Se pare ca nici tu nu esti foarte ocupat daca la ora aceea postezi ..ce inseamna sa fii singur beat si prost
Postat 19 Octombrie 2012, 10:10 de wwwww
sterpilor
eu v as steriliza si pe voi, pe toti taranii si toate stoarfele cu catei care ati sarit in sus ca arsi, da va n pla mea si adoptati un copil daca nu puteti face unul, gunoaie ordinare... ati umplut orasul de kkt si pisat de ciine ba mai mult, ciinii vagabonzi s au inmultit datorita voua si cu ajutorul vostru....
Postat 19 Octombrie 2012, 01:17 de muweee
castraea gunoaielor umane !!!
De castrarea gunoaielor umane care nu gandesc cand propun nu se face vorbire in horararile CLO? Ei , care mutileaza in stanga si dreapta , ei sunt gunoaiele umane si ei ar trebui castrati de urgenta alaturi de toti politrucii sa nu s3e mai imulteasca nemul lor de ticalosi !!!! sa vezi cati vor fi angajati in PMO ca sa faca inventarul cainilor si separat al cateleor !!! O armata de pupile si pupili ai USL-ului se vor lafai in numaratori si evidente sumele cheltuite pentru inventariere si suupraveghere fiind in final mult mai mari decat cei 10000 Eu pe care ii cerea Fundatia DOGS , fundatie care si-a facut treaba in Oradea!!! Ar fi interesant de verificat cat caviar si cata sampanie consuma cainii de la centrul de coloctare a cainilor fara stapan .
Postat 18 Octombrie 2012, 21:45 de scortosul
PLANTE ORNAMENTALE
Deoarece plantele ornamentale pe care le deţin şi pe care vara le scot pe balcon, au avut de suferit de pe urma ALBINELOR care au polenizat aşa cum au vrut picioruşele lor, propun ALEŞILOR ca la şedinţă să se ia în discuţie, cu celeritate, problema APICULTURII necontrolate care se practică la noi în judeţ prin abaterea de la traseele determinate de către culoarele se zbor a acestor insecte............................................. SUNTEŢI JALNICI ALEŞILOR. CE NE PUTEŢI SPUNE DESPRE RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI, DESPRE ŞOMAJ, LOCURI DE MUNCĂ, CREŞE, GRĂDINIŢE, CLASA 0, POLIŢIA LOCALĂ ETC.
Postat 18 Octombrie 2012, 18:10 de ALEXANDRU
incredibil...
Sta mintea in loc, frate, ce pot debita, zice-se, alesii nostri... Cum poti sa pui o taxa pe ouale cainelui meu, spre bun exemplu? Si de ce sa mearga banii aia la adaposturi si la mama dracului? Cati caini vor manca din banii colectati astfel?! Cati caini cu patru picioare, adica... Pentru ca-s ferm convins ca tot cei cu doua se vor ospata regeste, dimpreuna cu familiile si supusii. Am calatorit prin multe locuri din lumea asta, dar asta mi se pare ca sparge capatul. Oare numai mie si celor de rand ca mine ne rasuna aberant in intelect ideile astora? Celor de la imparatie nu? Imparateasca-va Imparatu\', vorba fratilor, in veci si pe veci!
Postat 18 Octombrie 2012, 16:39 de Tarzan
ocupati
MARS CRETINILOR......
Postat 18 Octombrie 2012, 14:22 de azorel
La cuţit
uitati domnilor consilieri!prea destepti si prea tari,ca adevarul e ca sunteti tari si mari si plin cu bani si cu neamuri,sorecarul meu pina in momentul de fata mia facut numai bine si pe linga aceste lucruri mai si are grija de mine ,cea ce din pacate despre voi domnilor nu pot zice ii drept de voi insiva aveti tare mare grija,ca nu cumva unul sa aiba mai mult ca celalat......deci in consecinta pe mine nu ma puteti obliga la asa ceva,dar ca sa nu fiu neam prost chem si eu oradenii la vot! lume buna pe cine sa castram pe alesii nostri sau cei mai buni prieten al omului!!!MENTIONEZ CA NU VORBESC DESPRE MAIDANEZI CE DESPRE CIINII TINUTI ACASA SAU IN CASA,dar nici cu maidanezii nu am nimika,mai bine sa fiu inconjurat de 5 maidanezi decit de un ales!!!
Postat 18 Octombrie 2012, 12:32 de pip
?????
Si astia sint platiti cu 1000 de lei pe luna pt tampeniile astea....mergeti ba la munca bai tembelilor.....caraghiosi ce sinteti in frunte cu dobitocul de ghiocel incruntat....veniti bai sa-mi numarati.......sint curios sa vad cum intra-n curte.......domeniu privat par exemplu, mandat sau cum.......pierdeti vremea scofalcitilor....la munca baiii ,,,,/./......
Postat 18 Octombrie 2012, 12:04 de soso
De ce mai există consiliul local dacă nu ne reprezintă !?!
PMO nu e în stare să recenzeze oamenii, cu atât mai puţin animalele din categoria câinilor. Tarzan o ia razna, pentru HCL-ul adoptat de USL-ul local şi supervizat de USL-ul prefectural, nu spune despre domeniul privat, adică la mine în curte spre exemplu. Practic ar însemna ca în decurs de cca. 12-15 ani să nu mai existe în Oradea nici un căţel, nici măcar de apartament. Mai rămâne varianta că autorul articolului nu a înţeles fondul actului bormatic al CL sau, în cârdăşie cu Tarzan să deschidă calea posesiei altor animale. Spre exemplu crocodili de companie. Iar dacă e vorba de plata a un milion lei pentru a "scurta" regula, atunci de ce nu s-ar introduce o sumă fixă pentru fiecare copil din curtea noastră. Oricum abia aştept să vină recenzorii pe strada mea, ca să pregătesc crocodilul. Ar fi o idee ca oamenii, cu excepţia celor cu "pedegre", să fie eutanasiaţi că ne fac rău din principiu. Am scăpa de Tarzan, că nu văd cine ar plăti ca să-l păstreze.
Postat 18 Octombrie 2012, 10:42 de Carp III
Adolf Bolo
Cainii sunt cea mai mare problema in acest oras? Incalzirea, locurile de munca drumurile, izolarea locuintelor sunt fix pix. Dar deja incep sa ma intreb oare dupa ce termina cu problema cainilor cine urmeaza?
Postat 18 Octombrie 2012, 09:48 de la
Platesc, da' sa vad cartea !
Cand o fi gibonul si celelalte animale din consiliul culesilor locali cu oule batute pt. papara, i le tai si eu lui Azorel !
Postat 18 Octombrie 2012, 09:20 de .
discriminare
Din câte ştiu eu, discriminarea de orice fel (inclusiv cea rasială) este ilegală. în consecinţă, sau nu castraţi nimic, sau castraţi şi pisicile, şoarecii, oamenii, girafele, maimuţele şi toate celelalte mamifere
Postat 18 Octombrie 2012, 08:57 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON