URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2015, 07:18

Klaus Iohannis, înaintea reuniunii Consiliului European: Implicarea militară a Rusiei în Siria complică. România poate fi ”facilitator” în discuţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că implicarea militară a Rusiei în conflictul din Siria nu ajută la soluţionarea crizei, ci o complică, iar soluţia e ca părţile implicate să fie aduse la masa negocierilor. Iohannis arată că România e una din puţinele ţări cu personal la Damasc şi poate fi ”facilitator” în discuţii.

Preşedintele a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, înainte de plecarea la Bruxelles, unde va participa la Consiliul European din 15-16 octombrie, pe agenda căruia principala temă este migraţia.

Iohannis a spus că este foarte clar că acest fenomen a dus la situaţii complicate în interiorul Uniunii Europene, la situaţii tensionate, iar la Consiliul European se vor discuta chestiuni legate de frontierele exterioare ale UE, de ţările de proveienţă a migranţilor, ţările de tranzit şi despre cum se poate ajunge la concluzii comune cu acestea.

Şeful statului a spus că este important ca în rezolvarea crizei migraţiei să se identifice sursa acestor valuri de refugiaţi şi este clar că sursa cea mai importantă este Siria, conflictul din această ţară fiind cauza unui număr imens de refugiaţi.

Iohannis a spus, în acest context, că faptul că Rusia s-a angajat militar în Siria, în ultima perioadă, nu ajută la soluţionarea crizei, ci o complică, iar soluţia este ca părţile implicate să fie aduse la masa negocierilor, România putând fi ”facilitator” în discuţii.

”Soluţia este evidentă - pacea în Siria. Pentru asta trebuie să colaboreze toate părţile implicate. Faptul că Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluţionarea crizei, ci o complică, singura cale de ieşire din această criză fiind calea negocierii. Toate părţile implicate trebuie aduse la masa negocierilor şi atunci se vor găsi soluţii. Acesta este punctul de vedere oficial al României şi acest punct de vedere îl facem cunoscut peste tot. Nu este un punct de vedere simplu teoretic. România este printre puţinele ţări care mai au personal la ambasada din Damasc. Nu suntem unul din marii actori, însă prin faptul că suntem acolo putem fi facilitatori în discuţii care pot duce spre pace în zonă”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis va avea, joi, de la ora 12.30, o întâlnire de lucru cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, după care cei doi vor susţine o conferinţă de presă comună, a anunţat, miercuri, Biroul de Informare al Parlamentului European în România.

Potrivit unor surse oficiale, şeful statului are programată şi o întâlnire cu europarlamentarii români.

Ca urmare a reuniunii informale din 23 septembrie şi a concluziilor Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 octombrie, Consiliul European va purta o discuţie privind migraţia sub toate aspectele sale, conform informaţiilor publicate pe site-ul Consiliului.

Pregătirile pentru summitul de la Valletta, care urmează să se desfăşoare la 11-12 noiembrie şi acţiunile ulterioare conferinţei la nivel înalt privind ruta Balcanilor de Vest se vor regăsi, de asemenea, pe ordinea de zi a Consiliului.

(sursa: www.mediafax.ro)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON