URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iunie 2015, 12:03

Kiss a scăpat de arest: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean rămâne doar sub control judiciar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a decis, definitiv, marţi, ca vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Kiss să rămână sub control judicar, respingând contestaţia DNA Oradea.

Pe perioada controlului judiciar, instanţa a stabilit în sarcina lui Kiss mai multe interdicţii, printre care şi interzicerea dreptului de a-şi mai exercita funcţia din cadrul CJ Bihor.

60 de zile, sub control

"Curtea de Apel Oradea a respins contestaţiile formulate de DNA - Serviciul Teritorial Oradea şi de contestatorul Kiss A. Alexandru Iosif Francisc împotriva încheierii penale pronunţate de Tribunalul Bihor prin care a fost dispusă în privinţa inculpatului măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, până la data de 01.08.2015 inclusiv", a anunţat un comunicat al Curţii.

Procurorii l-ar fi vrut arestat pe liderul UDMR, invocând în acest sens inclusiv faptul că acesta ar influenţa martorii prin intermediul serviciilor secrete maghiare!

"Toate criteriile cerute de codul de procedură penală sunt îndeplinite, astfel că privarea de libertate a inculpatului se impune. Solicităm să admiteţi contestaţia formulată şi să dispuneţi arestarea preventivă pentru 30 de zile", au cerut procurorii anticorupţie, subliniind că Alexandru Kiss "a comis toate infracţiunile de corupţie pe care le putea săvârşi un funcţionar public".

După ce Tribunalul Bihor a respins cererea de arestare a lui Kiss, procurorii DNA Oradea au adus, în contestaţia depusă la Curtea de Apel Oradea, ca argument suplimentar, o declaraţie a martorului principal din dosar, menită să demonstreze că liderul UDMR ar influenţa ancheta şi, deci, se impune izolarea sa.

Securistul maghiar

"Există date concrete că inculpatul Kiss Alexandru a încercat şi încearcă în prezent, prin intermediul  altor persoane să influenţeze poziţia procesuală a co-inculpatului Bojtor Vilmos Laszlo, în sensul de a-l îndemna pe acesta să ascundă adevărul. Astfel, cu puţin timp înainte de momentul punerii în acţiune a mişcării penale, potrivit declaraţiei inculpatului Bojtor, în timp ce se afla pe teritoriul Ungariei acesta a fost contactat de către reprezentanţi ai autorităţilor statului maghiar care i-au cerut să nu dea declaraţii împotriva inculpatului Kiss şi să-i înştiinţeze cu urmărirea acestuia de către organele judiciare româneşti", arată documentul DNA.

Declaraţia lui Bojtor spune următoarele: "După data de 7 aprilie, când  am fost prezent la DNA Oradea, la doar câteva zile, am fost sunat la telefon de către o persoană necunoscută, care a insistat să ne întâlnim, dorind să-mi transmită un mesaj. M-am întâlnit în staţia OMV din Budapesta unde s-a legitimat ca fiind din cadrul siguranţei naţionale maghiare, cu următorul mesaj: "Îl ştiu pe domnul  Kiss Alexandru şi vă rog să nu vă prezentaţi la audierile DNA din România. Acestea vor trebui făcute în Ungaria cu ajutorul nostru" (al serviciilor secrete maghiare - n.r.)".

"Situaţia creată"

Chiar dacă e posibil ca povestea să fie reală, procurorii nu au adus argumente raţionale cu privire la motivele pentru care n-au folosit-o încă de la prima cerere de arestare a lui Kiss. "Menţionăm că această împrejurare nu a putut fi utilizată cu ocazia propunerii de arestare preventivă, din considerente ce ţin de gestionarea corespunzătoare a situaţiei create", precizează DNA Oradea în contestaţia depusă la instanţă.

Alexandru Kiss a respins noile informaţii, considerându-le neverosimile, iar avocatul său, Răzvan Doseanu, şi-a arătat mirarea că, după ce 12-13 ani în care dosarul a stat în cercetări, apar asemenea argumente. "Acel individ (Bojtor – n.r.) nu spune că s-ar fi încercat vreo influenţare din partea domnului Kiss, ci doar că o persoană l-ar fi contactat, dar nu că ar fi mesagerul domnului Kiss. E o mare diferenţă", a spus Doseanu.

După cum se ştie, liderul UDMR Bihor Alexandru Kiss, magnatul Beniamin Rus şi alţi afacerişti sunt acuzaţi de fapte de corupţie şi spălare de bani pe seama felului în care firme precum Keviep, Selina sau Matrex Trans au fost "racordate" ani la rând la banii publici, în schimbul unor comisioane grase pe care şeful de la Consiliul Judeţean le încasa, împreună cu acoliţii săi.

Detalii, în articolul Adio, Sanyi! După 15 ani în fruntea judeţului, baronul Alexandru Kiss e scos pe tuşă doar cu cătuşele

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
CHIAR CREDEŢI ÎN DREPTATE ŞI ADEVĂR????
Hai să fim serioşi: şi dreptatea care e, e de faţadă !!! asta în cazulîn care e!!!
Postat 09 Iunie 2015, 22:55 de ADINA
E clar că acest Kiss e agent de influenţă a Statului Ungar !!!
Altfel nu ar fi intervenit nicio autoritate din Ungaria pentru al face scăpat !!! Acest lucru trebuie dovedit şi, peste tot ceea ce înseamnă "bani", 25 de ani ar fi puţin !!!
Postat 09 Iunie 2015, 13:03 de WinDos
SRI -ul doarme?
e absolut jignitor faptul ca maghiarii, in specta serviciile unguresti de informatii fac ce vor in Romania. pe ai nostrii i-au lovit somnul sau sunt platiti pe doua state de plata?
Postat 09 Iunie 2015, 12:15 de florin123
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON