URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2022, 22:15

„Justițiarul de Berceni” și-a urmărit și hărțuit fosta iubită. Poliția i-a pus o brățară electronică pe picior

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Alexandru Constandachi (31 de ani), cunoscut ca „Justițiarul de Berceni”, care a lansat o echipă cu care-și propune să prindă în flagrant și să demaște posibili pedofili, este acuzat de mai multe tinere că le-a urmărit și hărțuit. Pe una dintre ele, pe nume Diana, a căutat-o la ea acasă, a imobilizat-o în scara de bloc, a jignit-o, a „bombardat-o” cu mesaje și emailuri.

Bihorenii au auzit recent de „Justițiarul de Berceni”, după ce acesta și echipa lui au publicat filmări în care-l „demascau” pe orădeanul Bogdan Pater, fost lider al Tineretului Național Liberal Bihor, fost consilier ministerial și fost membru al organizației Cercetașii României, care se dusese în toiul nopții la o întâlnire cu o fată, despre care el știa că ar fi o minoră, și, chiar și așa, a flirtat cu ea prin mesaje și a făcut referire la „chestii 18+”.

N-a lăsat-o să plece!

Acuzațiile la adresa lui Alexandru Constandachi au fost prezentate întâi de celebrul polițist Marian Godină, care a publicat pe blogul său și o filmare în care se poate vedea cum, în 2020, „justițiarul” s-a dus în scara de bloc în care locuia Diana, a întâlnit-o pe fată și nu a lăsat-o să plece. A urmărit-o pe scări, a luat-o în brațe, i s-a pus în cale și, în fine, văzând că fata vrea să fugă, a imobilizat-o. Tânăra a folosit un spray paralizant asupra lui, dar în zadar.

De altfel, Constandachi a mai mers de multe ori acasă la fată, intrând în scară sau așteptând în fața blocului. I-a trimis sute de mesaje, în care ba îi spunea că este „disperat” și că vrea iertare, ba o acuza că este „trădătoare” și că l-ar fi înșelat pe perioada relației lor.

Și-a creat numeroase adrese de email, după ce fata l-a blocat pe rețelele de socializare și i-a blocat numărul de telefon. De pe respectivele adrese, i-a trimis din nou mesaje de tot felul. La un moment dat, i-a aruncat cu pietre în geam. „Vino la geam sau vin eu!”, i-ar fi strigat el fetei.

Cu brățară la picior...

Potrivit Libertatea.ro, care dedică articole detaliate acestui caz, mai multe fete ar fi fost de fapt hărțuite de Alexandru Constandachi, cel care poza în apărător al femeilor și mai ales al adolescentelor, care erau pe cale să fie „prădate”. Fetele au povestit cu reporterii ziarului menționat, însă n-au vrut să-și facă publică identitatea.

După ce acuzațiile au ieșit la iveală, un polițist care a colaborat cu el în echipa „Justițiarul de Berceni” a dezvăluit că omul are „profilul psihologic al unui sociopat” și că voia neapărat să iasă în evidență ca un erou. Ba mai mult, Constandachi ar fi fost exagerat de agresiv în vorbire și atitudine în diferitele flagrante pe care echipa „Justițiarul de Berceni” le organiza.

După ce Diana, fosta iubită a lui Constandachi, a dezvăluit filmările cu episoadele în care a fost hărțuită, ea a primit amenințări de la fani de-ai „justițiarului”, primind inclusiv fotografii cu pistol din partea unuia dintre ei.

Fata făcuse deja o plângere în 2020 împotriva lui Constandachi, dar care a fost ținută, se pare, „la sertar”, iar recent a făcut o nouă plângere după amenințările primite.

Ca urmare, scrie Libertatea, Alexandru Constandachi este monitorizat zilele acestea cu o brățară electronică și îi este interzis să se apropie de fosta iubită, după ce aceasta a obținut în sfârșit un ordin de protecție împotriva lui. El însuși a confirmat situația, publicând o fotografie cu brățara.

Vorbind cu reporterii Libertatea, Constandachi a susținut că „am fost obsedat de Diana și am greșit”, dar că „nu sunt un psihopat agresor sexual cum mă portretizează lumea”.

Devenit destul de cunoscut pentru episoadele de pe YouTube cu flagrantele sale, Alexandru Constandachi a apărut în presă, a fost chemat la televiziuni și chiar în școli să vorbească despre activitatea sa de „justițiar”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Urmeaza Rahova....
Se vedea pe muian ca e psihopat si obsedat sexual...Culmea fraierii i au trimis bani sa l sustina...La RAHOVA ajunge bolnavul de Berceni!Odihna placuta ..
Postat 26 Noiembrie 2022, 09:50 de grigore
Tipic romanesc
Nici nu ma asteptam la altceva. Omul incearca sa inlature mizerabilii societatii, ajuta munca autoritatilor care ba nu aplica legea, ba se p*sa pe ea, si imediat se gaseste ceva in trecutul lui care sa-l denigreze si sa-l faca sa taca. Probabil ca a atins fire sensibile gen jegosul asta de Pater, Final Boss si cei care vor urma si se doreste inlaturarea lui. Lumea vede ca wow ce rau e Justi ca a facut nu stiu ce acum 2 ani, dar ca ce fac cei pe care-i prinde, cine le vede? Cazurile demaschate poate ca rabufnesc la un moment dat in cazuri gen Caracal si cazul recent din Brasov. In loc sa intrati si voi, Bihoreanul, in hora celorlalte site-uri de stiri, mai bine ramaneti la distanta pentru ca in cazul Pater l-ati ridicat in slavi pe Justi si acuma vai Doamne, el e cel rau. Cu totii avem monstri ascunsi in sertare si in trecut. Sper sa nu se intimideze si sa-si continue ceea ce a început. Noi vrem Schengen dar traficul de minori e in floare. Cand vine cineva si lumineaza carentele legislatiei, imediat ne dorim eliminarea lui. Asa nu!
Postat 26 Noiembrie 2022, 08:43 de corm16
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON