URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2022, 13:11

„Juriul mi-a dat viața înapoi”. Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva fostei soții, Amber Heard (VIDEO)

„Juriul mi-a dat viața înapoi”. Johnny Depp a câștigat procesul de defăimare împotriva fostei soții, Amber Heard (VIDEO) (foto: Facebook, Johnny Depp / Instagram, Amber Heard)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

S-a dat verdictul în dublul proces de defăimare dintre actorul Johnny Depp și fosta lui soție, Amber Heard, proces care a fost televizat în întregime și care a atras milioane de curioși.

În timp ce Amber Heard a fost prezentă la citirea verdictului, Johnny Depp se afla într-un pub din Anglia, cu mai mulți prieteni muzicieni.

Vinovată!

Un juriu din Virginia (SUA) a găsit-o vinovată de defăimare pe actriță, care se erija în victimă a abuzurilor sexuale și fizice într-un articol semnat de ea și publicat în Washington Post, lucru care a contribuit la știrbirea reputației lui Johnny Depp, care, printre altele, în plină epocă „Me Too”, a pierdut unul dintre rolurile sale emblematice, Jack Sparrow în Pirații din Caraibe.

Celebrul actor a dat-o în judecată pe Amber Heard. Avocații actorului au vrut să demonstreze în primul rând că actrița nu are dreptate atunci când spune că este victimă a abuzurilor, că, din contră, ea a fost cea care l-a lovit și abuzat pe Johnny Depp pe parcursul relației lor furtunoase și că, pe deasupra, a scris acel articol malițios - în care nu-l numește pe Depp, dar face referire la el - cu scopul de a-și promova filmul „Aquaman” și de a-l denigra pe fostul ei soț.

Echipa lui Johnny Depp a extras trei plângeri de defăimare din editorialul semnat de Amber Heard în Washington Post și a cerut despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

După un proces care s-a întins pe durata a 6 săptămâni, cu numeroase mărturii și probe, precum și după câteva zile de deliberare, juriul a decis că afirmațiile făcute de Amber Heard nu sunt corecte, ba mai mult că actrița și-a denigrat fostul soț cu rea intenție.

Drept urmare, jurații au decis că Amber Heard trebuie să-i plătească lui Johnny Depp despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari.

Pe lângă asta, jurații au stabilit că actrița ar trebui să-i plătească fostului soț încă 5 milioane de dolari cu rol de „pedeapsă” pentru afirmațiile făcute. Cum în statul Virginia, însă, despăgubirile de acest tip, numite „putinive damages”, pot fi de maximum 350.000 de dolari, atât va trebui să plătească actrița, și nu 5 milioane de dolari. 

Johnny a defăimat prin avocat

Pe de altă parte, după ce Johnny Depp a deschis procesul de defăimare, Amber Heard a replicat și l-a acuzat, la rându-i, pe actor că a defăimat-o, prin fostul său avocat Adam Waldman, și i-a cerut 100 de milioane de dolari drept daune. 

A fost vorba de mai multe declarații ale avocatului menționat, care a susținut, printre altele, că Amber Heard și prietenii ei au „plantat” urmele unui scandal acasă la actor și apoi au chemat poliția, vrând ca agenții să constate că actorul ar fi abuzat-o. 

Jurații l-au găsit nevinovat pe Johnny Depp în două dintre cele trei afirmații invocate de avocații lui Amber, dar l-au găsit vinovat, prin angajatul său, avocatul Waldman, de defăimare în cazul unei afirmații, cea legate de scandalul fals. Au stabilit, însă, că Johnny Depp trebuie să-i plătească fostei neveste doar 2 milioane de dolari. 

Și-a pierdut rolurile

În ciuda faptului că verdictul pare să le dea dreptate amândurora, multe voci din SUA consideră că este o victorie pentru Johnny Depp, mai ales prin prisma faptului că jurații au decis că Amber Heard a făcut afirmații false atunci când s-a referit la ea însăși ca victimă a abuzului sexual și fizic din partea actorului. 

Aceste presupuneri i-au afectat puternic cariera lui Johnny Depp, totul începând în 2016, când paparazzi au primit un pont să o pozeze pe Amber Heard în timp ce solicita un ordin de restricție împotriva actorului și avea pe obraz ceea ce părea să fie o rană. 

Ulterior, ea a apărut pe coperta revistei People din SUA cu o vânătaie pe obraz, publicația făcând referire la abuzuri din partea lui Johnny Depp. Deși n-a fost acuzat niciodată oficial, actorul a pierdut rolul din Pirații din Caraibe, rolul din „Fantastic Beasts”, alte colaborări profesionale. Casa Dior, însă, a fost singurul brand mare care nu a renunțat la colaborarea cu Johnny, în ciuda zvonurilor privind comportamentul său violent. 

În procesul tocmai încheiat, echipa de avocați a lui Johnny Depp a adus martori și probe care indică faptul că fosta soție a acestuia a fost abuzatoarea.

„Este un pas în spate”

După verdict, Amber Heard a publicat o poziție oficială, arătându-se dezamăgită de rezultat și dând de înțeles că decizia ar putea afecta și alte femei care acuză că au fost abuzate. 

„Dezamăgirea pe care o simt astăzi este dincolo de cuvinte. Sunt devastată că muntele de dovezi nu a putut să treacă de puterea și influența disproporționate ale fostului meu soț. Sunt și mai dezamăgită de ce înseamnă acest verdict pentru alte femei. Este un pas în spate. Întoarce ceasul într-o perioadă în care faptul că o femeie vorbește însemna că va fi umilită public. Ne întoarce la ideea că violența împotriva femeilor nu trebuie să fie luată în serios. Sunt tristă că am pierdut acest proces. Dar sunt și mai tristă de faptul că pare că am pierdut un drept pe care credeam că îl am ca americancă – de a vorbi liber și deschis”, a transmis ea. 

Veritas numquam perit

În schimb, actorul - care nu s-a prezentat la citirea verdictului, ci s-a aflat într-un pub din Anglia alături de prieteni muzicieni, el având programate o serie de concerte - s-a arătat împăcat și a spus că jurații i-au dat viața înapoi.

(sursa foto: LAD Bible)

El a publicat pe contul său de Instagram un mesaj scris la mașină, apoi semnat de mână și fotografiat, pe care l-a încheiat cu expresia latinească „Veritas numquam perit”.

„În urmă cu şase ani, viaţa mea, viaţa copiilor mei, viaţa celor mai apropiaţi mie şi, de asemenea, viaţa oamenilor care de mulţi, mulţi ani m-au susţinut şi au crezut în mine au fost schimbate pentru totdeauna. Totul s-a petrecut într-o clipă. Mi-au fost aduse acuzaţii false, foarte grave şi penale prin intermediul mass-media, ceea ce a declanşat un fluviu nesfârşit de ură la adresa mea, deşi nu mi s-a adus vreo acuzaţie. Într-o nanosecundă, aceste acuzaţii au avut un efect seismic, un impact colosal asupra vieţii şi carierei mele. Şase ani mai târziu, juriul mi-a dat viaţa înapoi. Sunt cu adevărat recunoscător”, a transmis Johnny Depp.  

„Încă de la început, scopul aducerii acestui caz a fost să dezvălui adevărul, indiferent de rezultat. A spune adevărul a fost ceva ce le datoram copiilor mei şi tuturor celor care mi-au rămas neclintiţi alături. Mă simt împăcat pentru că în sfârşit am reuşit să fac acest lucru. Sunt şi am fost copleşit de iubirea, sprijinul şi bunătatea care pe care mi-aţi transmis-o. Sper că încercarea mea de a spune adevărul îi va încuraja şi ajuta şi pe alţii, bărbaţi sau femei, care s-au aflat în situaţia mea. Doresc să felicit munca nobilă a judecătorului, a juraţilor, a personalului instanţei şi a şerifilor care şi-au sacrificat timpul pentru a ajunge la acest punct, precum şi echipei mele de avocaţi, care a făcut o treabă extraordinară ajutându-mă să împărtăşesc adevărul.  Ce e mai bun urmează să vină şi un nou capitol a început în sfârşit. Veritas numquam perit. Adevărul nu piere niciodată”, a transmis Johnny Depp.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON