URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Noiembrie 2020, 14:28

Judeţul Bihor, locul 5 în ţară în ce priveşte rata de îmbolnăviri cu Covid-19: 5,25 cazuri la mia de locuitori. Unde s-au depistat noile infectări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bihorul se numără printre judeţele fruntaşe în ce priveşte numărul de infectări cu Covid-19 raportat la mia de locuitori. Sâmbătă, incidenţa cazurilor Covid-19 a ajuns la 5,25, judeţul nostru ocupând astfel locul 5 în ţară după cum arată raportarea Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit datelor oficiale, Bihorul este întrecut doar de Sălaj (6,49 cazuri la mia de locuitori), Cluj (6,15), Timiş (5,88) şi Sibiu (5,31).  Pe locul al şaselea, în top se află judeţul Alba, cu 5,24 cazuri la mia locuitori.

Spre deosebire de autorităţile locale, care au anunţat anterior că în ultimele 24 de ore au fost 291 de îmbolnăviri cu Covid-19 confirmate, GCS afirmă că în judeţ s-au înregistrat mai multe cazuri, 370. Este important de ştiut, însă, că o parte dintre aceste date sunt, de fapt, reportate de zilele trecute, când GCS anunţa cifre mai puţine, cel mai probabil pentru că datele nu fuseseră încă prelucrate, aşa cum BIHOREANUL a şi semnalat.

Potrivit GCS, bilanţul total al bihorenilor infectaţi cu Covid-19 s-ar ridica la 8545 de la începutul pandemiei.

Pe de altă parte, sursele ziarului afirmă că în judeţ erau sâmbătă dimineaţă 3.481 cazuri active.

Sursele BIHOREANULUI spun că noile îmbolnăviri sunt din Oradea, Măgeşti, Sârbi, Dobreşti, Pietroasa, Oşorhei, Valea lui Mihai, Ineu, Buduslău, Tăuteu, Popeşti, Abram, Pocola, Beiuş, Şoimi, Uileacu de Beiuş, Sântandrei, Aleşd, Salonta, Vadu Crişului, Tulca, Biharia, Paleu, Nojorid, Hidişelu de Sus, Bunteşti, Ştei, Borod, Tinca, Lunca, Nucet, Cociuba Mare, Ciumeghiu, Rieni, Tileagd, Ceica, Lazuri de Beiuş, Olcea, Şuncuiuş, Salonta, Mădăras, Vadu Crişului, Sânmartin, Girişu de Criş, Lugaşu de Jos, Săcueni, Curtuişeni, Marghita, Tăuteu, Suplacu de Barcău, Batăr şi Copăcel.

Depistarea celor 291 cazuri avut loc după ce în judeţ au fost efectuate în ultimele 24 de ore 763 teste PCR (416 la Spitalul Judeţean şi 288 la Spitalul Municipal din Oradea şi doar 59 la Marghita), din care 107 au fost repetări ale analizelor pentru persoane confirmate anterior cu Covid.

În altă ordine de idei, la nivel naţional au fost raportate 9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (numărul total al diagnosticaţilor de la începutul pandemiei ajungând la 296.999) şi 130 de decese (7793 total).

122 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 3 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent, a precizat GCS.

În unităţile sanitare de profil din ţară, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.113.Dintre acestea, 1.048 sunt internate la ATI. 

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, conform unui comunicat, de sâmbătă, al prefectului de Bihor, Dumitru Ţiplea, în ultimele 24 de ore au fost 291 de îmbolnăviri cu Covid-19 confirmate. În total, 468 de persoane purtătoare ale virusului sunt internate, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 259 (cu 5 mai multe comparativ cu ziua precedentă).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Grupul liberalilor habarniști au readus Bihorul pe loc fruntaș !?!
Bolojan, Carp și Țârle ... au format trioul care a gestionat cu succes "pandemia" în Bihor !?! Oradea, la 8% rată de infectare azi, conduce topul județean. Asta înseamnă să pari deștept și bun organizator la prima și la a doua vedere ... când ești de fapt prost precum un "politruc" !?!
Postat 08 Noiembrie 2020, 12:43 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON