URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2021, 21:02

Jaful anului în Bihor: Afaceristul Sebastian Ivan şi un celebru escroc, Cosmin Făt, reţinuţi pentru furtul unui seif cu sute de mii de euro!

Jaful anului în Bihor: Afaceristul Sebastian Ivan şi un celebru escroc, Cosmin Făt, reţinuţi pentru furtul unui seif cu sute de mii de euro! ÎN FORȚĂ. Cosmin Făt (stânga) şi Sebastian Ivan (dreapta) au fost reţinuţi de anchetatori
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Afaceristul orădean Sebastian Ivan (foto dreapta) şi un escroc celebru, Cosmin Făt (foto stânga), ambii cu antecedente penale, au fost reţinuţi, marţi seara, într-o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea care vizează furtul unei uriaşe sume de bani de la un cunoscut milionar.

Furtul a fost comis în decembrie, anul trecut. Hoţii au intrat în sediul firmei Madrugada din Palota, de unde au plecat cu seiful în care proprietarul firmei, Sergiu Turcu, avea cel puțin 200.000 euro, 200.000 lei şi mai multe lingouri de aur.

Cine este păgubitul? Unicul acţionar al grupului de firme Madrugada, Turcu a fost inclus în 2017 în Top Forbes cei mai bogaţi români, pe locul 143, cu o avere estimate la 38-40 milioane euro, Madrugada fiind unul dinte cei mai mari producători de tâmplărie de PVC şi aluminiu din ţară, cu desfacere inclusiv în Europa occidentală.

Jaf la pont

Jaful din decembrie, spun sursele BIHOREANULUI, s-a comis la pont, căci hoţii au reuşit să evite declanşarea sistemului de alarmă, nu au fost sesizaţi de paznici, iar ulterior nici nu au putut fi identificaţi căci, deși camerele de supraveghere i-au surprins, ei purtau cagule şi haine închise la culoare.

Ancheta în caz s-a făcut discret. De-a lungul ultimelor luni s-au desfăşurat mai multe percheziţii, persoanele din cercul de suspecţi au fost ridicate pentru prelevarea de probe ADN, investigatorii refuzând, însă, să facă publice informaţii despre stadiul cercetărilor.

Cert este că, marţi, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor i-au ridicat pe Sebastian Ivan și pe Cosmin Făt, care au fost audiaţi ore în şir la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

La finalul audierilor, Ivan şi Făt au fost reţinuţi pentru câte 24 de ore, sub acuzația de furt calificat prin violare de sediu profesional. Este foarte posibil ca procurorii să ceară instanței arestarea preventivă a celor doi bărbați.

Şmenul de 55.000 euro

Sebastian Ivan, 38 ani, patron al unei firme de amenajări interioare, respectiv prietenul său Cosmin Făt, 36 ani, evazionist şi escroc celebru, condamnat pentru pagube de aproape 1 milion de lei după ce a cumpărat mărfuri plătind cu file cec fără acoperire, au mai fost "tovarăşi" într-un dosar penal, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să cumpere ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare.

În afacerea care s-a derulat într-un restaurant din Satu Mare, în primăvara anului 2013, au mai fost implicate personaje cunoscute: Gavril Rohozneanu (fratele unui lider din lumea interlopă arădeană, Uţu Rohozneanu), celebrul hoţ de maşini Ovidiu Bocşa, Ionuţ Druţă, zis "John" sau "părintele", fiul preotului ortodox din satul Margine, şi recuperatorul Ştefan Luczo.

Escrocheria a fost dejucată de procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor şi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, care le-au întins o cursă interlopilor şi i-au surprins chiar în timp ce încercau să dispară cu ţigările.

Prinşi cu focuri de armă

Acţiunea nu a fost lipsită de incidente căci, în timpul flagrantului, Făt şi Bocşa s-au refugiat într-o clădire din apropiere, de unde poliţiştii au reuşit să-i scoată doar cu focuri de armă. Nici interlopii rămaşi în restaurant nu s-au predat uşor, luându-se la bătaie cu mascaţii, care au reuşit în final să-i imobilizeze.

Cei şase "şmenari" au fost trimişi în judecată pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi, în funcţie de implicarea fiecăruia, de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tâlhărie şi complicitate la aceste fapte.

Ovidiu Bocşa, Gavril Rohozneanu, Cosmin Făt şi Ionuţ Druţă au încasat câte o pedeapsă de 4 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, Ştefan Luczo a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendarea sub supraveghere a pedepsei pe o perioadă de 5 ani, în timp ce Ivan a încasat 3 ani de închisoare, pedeapsă suspendată sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Utilizatir99 - MANAGER la SC GRANDE GUARD LEGION SRL
"Nu este administrator nici manager nici nimic și nici nu a fost vreodată . " DAR ATUNCI DE CE POARTA INSEMNELE FIRMEI PE PIEPT? Este infractiune sa porti inscripții de firma de paza pe piept daca nu esti angajatul firmei pentru ca POLITIA cere sa se înregistrează OSIM inainte sa dea Autorizația de Funcționare. CE FUNCTIE POARTA FAT LA SC GRANDE GUARD LEGION SRL? Si de ce se recomanda clientilor ca e Director?
Postat 26 Mai 2021, 00:17 de MTY
Silver_Cat, C-Laurentiu si altii
Asta e un subiect de maxim interes, nu ne explicati legatura cu Bolojan::::))))
Postat 26 Mai 2021, 00:12 de Sandu2100
@Manager Grande Guard Legion: Atunci a fost santajat si pentru ca a refuzat plata l-ati atacat?
Sau nu ati avut legatura cu evenimentul si baiatul care va poarta emblema oe piept in poza a acționat pe cont propriu?
Postat 26 Mai 2021, 00:07 de CrisulRepede
jaf la pont !
Asa scrie in articol : jaf la pont . Deci cine din interiorul firmei a dat pontul ? a fost arestat ? cum il cheama ? cit a primit pentru pont ?
Postat 26 Mai 2021, 00:06 de richard
Manager Grande Guard Legion
În calitate de MANAGER al firmei SC GRANDE GUARD LEGION, va asigur ca Făt Cosmin nu a fost și nici nu este șeful acestei firme! În ceea ce privește firma Madrugada, GRANDE GUARD LEGION nu a prestat niciodată servicii de paza pentru aceasta firma!
Postat 25 Mai 2021, 23:28 de Manager
@grande guard
Cosmin făt nu are nici o autoritate sau funcție în firma Grande guard . Nu este administrator nici manager nici nimic și nici nu a fost vreodată . Iar firma Grande guard nu a avut nici o legătură cu madrugada .
Postat 25 Mai 2021, 22:37 de Utilizator99
Corectare
Deputatul Lasca
Postat 25 Mai 2021, 21:47 de mechanic
Administrator Grand Legion Guard
Deputatul Mască, AUR la aur trage....
Postat 25 Mai 2021, 21:46 de mechanic
Cosmin Fat ala e seful firmei de paza Grande Guard Legion?
E ok sa inchei contract de paza cu firmele unor dubiosi cu antecedente penale de tipul asta si apoi sa intre "paznicii" peste tine in casa si sa iti fure munca de o viata! Grande Guard Legion, voi tine minte firma asta de pază!
Postat 25 Mai 2021, 21:16 de BlackDot
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON