URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Octombrie 2012, 18:01

Isteria maidanezilor: Haitele de câini comunitari strică nopţile localnicilor din Rogerius (VIDEO)

Un orădean care locuieşte într-un bloc de la intersecţia bulevardelor Ştefan cel Mare cu Transilvaniei s-a plâns BIHOREANULUI că, de ceva vreme, nu mai poate dormi din cauza haitelor de câini vagabonzi care fac noaptea o larmă de nedescris. Sătul de gălăgie şi de toleranţa unora dintre vecini, omul a filmat potăile în acţiune şi a transmis câteva secvenţe, în speranţa că, "dacă va apare în presă, se va sesiza cineva şi va pune punct acestui coşmar".

Fără să specifice dacă a făcut sau nu demersuri legale pentru oprirea acestui fenomen, orădeanul, care nu vrea să-şi decline identitatea ca să nu fie luat în şuturi de vecinii iubitori de animale, afirmă că nu mai poate suporta situaţia ce se repetă de ceva vreme noapte de noapte.

"În filmuleţ se observă 6 "surse" de zgomot, dar în realitate aseară (marţi seară n.r.) au fost cel puţin 8", afirmă bărbatul.

Situaţia nu este una singulară. Un alt orădean care locuieşte lângă Parcului Magnoliei a sesizat BIHOREANULUI aceeaşi problemă. Bărbatul spune că, după lăsarea serii, parcul intră sub stăpânirea haitelor de maidanezi care, pe lângă faptul că se reped la trecătorii nocturni, mai şi latră până spre zori.

Cele două situaţii se regăsesc în contextul conflictului izbucnit între municipalitate şi iubitorii de animale din Oradea, pe marginea regulamentulului privind organizarea şi funcţionarea serviciului specializat în gestionarea câinilor fără stăpân, adoptat la finele lunii august de Consiliul Local. Între altele, normativul prevede posibilitatea eutanasierii câinilor comunitari culeşi de hingheri de pe străzi, care nu au fost adoptaţi sau revendicaţi în termen de 7 zile de la depunerea lor în adăpost.

Pe de altă parte, atât primarul Ilie Bolojan, cât şi viceprimarul Mircea Mălan, au dat asigurări că nu vor exista situaţii de eutanasiere în masă. "Câinii vor fi duşi în adăpost. Cei bătrâni şi bolnavi vor fi eutanasiaţi, iar ceilalţi vor fi ţinuţi acolo", a afirmat Bolojan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
EUTANASIATI MAIDANEZI SI CASTRAZI ZOOFILII RETARZI
Haitele de maidanezi sa fie exterminati si zoofili retarzi acesti nebuni lasa-ti in libertate de statu romin sa fie dusi la spitale de psihiatrie cu camasi de forta si perfuzi cu cianura in cap MOARTE MAIDANEZILOR http://maidanezii.blogspot.com/
Postat 19 Noiembrie 2012, 15:31 de Hingher PE VIATA
javrele dracului
pe dacia langa U4 era un caine isteric si agresiv....l-am batut de l-a luat dracu, n-a plecat din zona, am sunat la sos dogs, au venit dupa cateva sesizari, l-au castrat si l-au adus inapoi...la un moment dat v-a sfarsi batut, am vrut sa-l otravim...nici o sansa, nu manaca nimic de la nimeni....iar iubitorilor de potai care altceva nu stiu sa faca decat sa bata din gura aiurea fara sa faca nimic...sa ma pupe undeva, luati-va dracului javrele acasa, ridicati-le coada si dati-le niste limbi ca nu ne intereseaza...unde dracu vedeti voi in occident potai pe strada? n-avem bani sa-i tinem in adaposturi? foarte bine, la ingerasi cu ei
Postat 18 Noiembrie 2012, 14:12 de xyz
isteria maidanezilor
Este intradevar o mare problema galagia cauzata de caini..Locuiesc la casa,vecinii mei toti au caini.Nu ar fi nici o problema daca nu ar latra de cate ori trece cineva pe strada! Una dintre vecine are 3 caini,care de multe ori latra toata noaptea,si normal ii agita pe toti.De cativa ani ;eu impreuna cu familia ne trezim in fiecare dimineta din cauza cainilor ( 4,5 dim) Sant nopti cand nu dormim deloc.Am fost si la poiltie si raspunsul a fost;nu avem ce sa facem,rabdati in continuare!!!Cu tot respectul pentru toata lumea ,in casa mea as vrea sa dorm in liniste si sa ne trezim cand vrem noi(sambata si duminica macar)nu cand vor cainii!!!!
Postat 13 Octombrie 2012, 18:18 de LILI PUSCAS
TERMOPANEEE!!!
Daca cumva nu stie, domnul care nu poate dormi noaptea, s-au inventat ferestrele din termopan, iar daca le tii inchise nu se mai aud zgomote sau ''potaile'' de pa strada (sa nu mai zic de masini, betivi, etc)
Postat 13 Octombrie 2012, 11:03 de TERMOPAN
nu sunt
Nu vreau sa ma cert cu nimeni... dar cerd ca acest fenomen a aparatu de cand au plecat finantatorii englezi.... Alta problema. Sunt femeie, umblu dis de dimineata la lucru...si mie mi frica dar nu de caini... m-au atacat deja odata cu cutitul... si nimeni n-a gasit vinovatul. Nu vrem sa eutanasiem toti cei care fac galagie sau sunt agresivi? Noaptea e plin peste tot de tigani imputiti si nimeni nu face nimica!!!! Pe tramvaie nu poti urca la Gara fiindca e plin de vagabonzi. Asta e civilizatia<?
Postat 13 Octombrie 2012, 08:28 de ely
Pai!?
Eu lucrez noaptea si ziua nu pot sa dorm din cauza a 5-6 copii care urla toata ziua sub geam la mine.Cand luati cainii pt eutanasiere sa treceti si pe aici sa ii luati si pe astia sa fie dracului odata liniste!
Postat 13 Octombrie 2012, 00:26 de tudor
betzivanule
sugativo, da te n ... mea, n ai somn ca bei toata noaptea si nu lucrezi nicaieri, alcoolistule, bine ca zgomotul produs de masini nu te deranjeaza, gunoi ordinar............ apropo, unde ati vazut voi ciini in spatele magazinului urnicarm? Bai betzivanilor, voi delirati de la prea multa votca...
Postat 12 Octombrie 2012, 22:56 de ba alcoolistule
Câinii comunitari
Chiar şi în spatele magazinului Unicarm din Rogerius sunt nişte câini vagabonzi. Tatăl meu a întrebat deseori angajaţii Unicarm, ale cui sunt câinii respectivi? Bineînţeles, dacă aceşti câini latră, creează disconfort şi pun în pericol integritatea corporală a oamenilor, nimeni nu îşi asumă nici o responsabilitate. Răspunsul la întrebarea tatălui meu este mereu acelaşi: câinele nu e al nostru (asta în pofida faptului că pe lângă o uşă din spate a Unicarm-ului se află o căsuţă din lemn, aparent pentru câinii respectivi). Dacă eu de exemplu sunt muşcat de câinele respectiv, cine va fi tras la răspundere pentru asta? Dacă nimeni, câinele trebuie eutanasiat cât de curând, şi trebuie respectată legea câinilor care a fost recent votată. Dacă eu mă reped la cineva în plină stradă, mă pot găsi în spatele gratiilor. Şi câinii? Mi-e teamă că aceşti câini au deja mai multe drepturi, ca omul.
Postat 12 Octombrie 2012, 22:17 de Krisztian
Ma asteptam
Ma asteptam sa apara cainii pe strada. A plecat finantatorul englez si regulile impuse de el, bazate pe zecile de ani de experienta si a venit organizarea romaneasca cu o experienta de cacat. Poate imi raspunde cineva la intrebarea: De ce in loc sa participe Primaria Oradea cu o parte de finantare a preferat sa nu dea curs propunerii venita de la d-l Robert Smith si a preferat sa finanteze integral adapostul? Rezultatele se vad deja...
Postat 12 Octombrie 2012, 17:20 de Adi
...
Pentru toti cei care acuma o luna si ceva se bateau cu caramida in piept in fata la SOS DOGS ca vor adopte un caine si se opuneau vehement eutanasierii. Unde sunteti oameni buni? Sunteti buni cu gura. Acuma ar trebui sa umblati prin oras sa va culegeti javrele pe care le pupati in fund de zor, sau acuma ca vine frigul va e frica sa nu raciti si de aia nu va mai miscati fundurile sa va plangeti in stanga si in dreapta? Ar trebui prinsi toti cainii si eutanasiati. Am vazut pana acuma toti sunt buni doar cu gura cand trebuie sa apere caini dar atat...
Postat 12 Octombrie 2012, 11:28 de T
are dreptate
sa veniti prin iosia ,e dezastru inclusiv ziua umbla in haite ,dar noaptea ce sa mai zic.unde e ecarisajul?
Postat 12 Octombrie 2012, 10:54 de iulia
aa
e plin orasul de haite.....primarule ce astepti ,sa se intample vreo nenorocire cu un copil??????????
Postat 12 Octombrie 2012, 10:52 de aa
sau Bihoreanul strikes again
foarte elocvent filmuleț! :))
Postat 12 Octombrie 2012, 10:21 de jurnalism exemplar
reply la xfiles si s.
VOI DOI (xfiles si s.)CARE COMENTATI MERGE-TI SI LUATI CAINII DIN TOT ORASU SI DUCETII ACASA EU VA AJUT DACA VRETI FARA VRAJALA CU TRANSPORTU CA AM O DUBA,ASTEPT RASPUNS.
Postat 12 Octombrie 2012, 07:59 de vlad
Adevarat
Adevara, am observat si eu in ultima vreme ca e plin de caini pe strada. Ce dracu au facut astia de la adapost? Le-au dat drumul afara? Ar trebui prinsi toti cainii vagabonzi si eutanasiati - sunt complet inutili pentru societate, sunt periculosi, la fel de periculosi ca nebunii si istericii care mor de grija javrelor dar tot ei sunt cei care ii lasa pe strazi. Iar ca si completare, am si eu caine, a fost luat de pe strada. Acum e ingrijit, are zgarda, sta in curte si nu face probleme. Cei care va bateti cu caramida in piept ca iubiti cainii, in loc sa tot dat din gura, luati unul acasa si ingrijiti-l si nu ii dati drumul in strada.
Postat 12 Octombrie 2012, 07:34 de Flash
decoltatele sa ia masuri
sa mearga sa-i adopte, decoltatele bune de papagal.
Postat 12 Octombrie 2012, 06:42 de zoom
unde e latratul ???
eu nu aud decat zgomotul rotilor pe carosabil si fix 3 schelalaituri infundate. unde e deranjul ? toate astea sunt noaptea, nu ziua cand locul e plin de copii si batrani. ba oradeanule care ai filmat, ia zi nene cine esti, daca vrei sa auzi latrat klumea, iti aduc eu un catel. si e si de rasa: ciobanesc! daca ii spun ca esti ursu, o sa-i auzi latratul de la cativa centimetri, nu de la 30 de metri cat ai tu acolo, plus zidurile!
Postat 12 Octombrie 2012, 06:08 de xfiles
Chiar mai mult
Deci doar in Rogerius... 1. In spatele la Pigale, este un mic parc cu cateva bancute. Nu poti trece noaptea prin acel parc fara sa fii pafugarit de vreo 20 de "bodyguarazi". Cred ca poti suna dinainte la 112 dupa salvare daca te plimbi cu ceva catel mai mic la tine. 2. In spate la magazinul tineretului, unde se face acuma ceva parcare..acolo doarme alta haita de 5-10 "bagabonti". Daca o deranjezi ... te avertizeaza.
Postat 11 Octombrie 2012, 23:08 de B
astia sunt caini periculosi
pentru iubitorii de animale: mergeti si adoptati-i daca ii iubiti. mie era sa imi muste copiii, ca se trezise o "iubitoare" sa ii hraneasca exact in mijlocul aleii, dar asta nu vede nimeni, ca aceste potai snt periculoase, ci doar ca sunt si ele fiinte. bre... si sobolanii sunt fiinte dar ii omoram. si porcii si vacile sunt fiinte dar le taiem... sper sa dispra acea gramada de caini periculosi si galagiosi. daca nu... de ce u se ocupa omu' de ei? sunt solutii nedureroase :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Postat 11 Octombrie 2012, 22:28 de andrusko
LINISTE
Nu am auzit nimic din cauza masinilor care rulau !! Ceea ce se aude este zgomotul rularii masinilor si nu a cainilor !!! \"Oradeanul\" cred ca este vre-un betiv fara somn care confunda zgomotele !!! Sa incepem \"marea curatenie\" cu el ca sa poata dormi odata somnul ...... somnul de veci !! Viata inseamna miscare, zgomot, respiratie, vorbire ..... doar moartea aduce liniste,... linistea totala si finala dar moartea presupune anularea vietii !!!
Postat 11 Octombrie 2012, 22:06 de s.
LINISTE
SSSt ! Liniste !! Sa omoram tot ce misca !! Sa nu se auda nimic, nici chiar plansul copiilor !!! Liniste !!!! Liniste ca vine si asa "linistea" ce amare : http://ro.stiri.yahoo.com/anunt-alarmant-al-onu-suntem-prea-multi-si-132600466.html
Postat 11 Octombrie 2012, 22:00 de s.
Gibonul nu se vrea motan !?!
Se vede că primarul nu are soluţii imediate şi se împiedică, azi de un câine, mâine de doi, ş.a.m.d. Dacă n-ar fi gibon şi ar fi un pisoi spre exemplu, ar putea să alerge repede, din centru până în Episcopia, ca să adune haita după el şi să o scoată din urbe. Azi un cartier, mâine un altul ... până la final de mandat nu rămâne urmă ...
Postat 11 Octombrie 2012, 21:08 de Carp III
CAC*T DE ONG uri!
Mars acasa! Sa ne lase in pace toate ONG urile de cacat care numai sa isi bata gura stiu. Dar sa faca ceva concret pt oras....nu! Lasati-ne in pace...
Postat 11 Octombrie 2012, 20:40 de ONG
Pai s-o luam in ordine !
Ok, da' sa incepem cu tiganii care polueaza prin simpla lor prezenta, apoi sa luam cur*vele, betivii, trantorii, etc.... sa nu-i uitam pe batranii care nu mai ,,produc'' si de care te lovesti peste tot ! La urma si cainii....
Postat 11 Octombrie 2012, 20:19 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON