URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2011, 11:28

Isteria dispariţiei copiilor: Zeci de mesaje de alertă că se fură copii, nici o plângere la Poliţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O nouă isterie a cuprins România. Părinţii din întreaga ţară sunt alertaţi de diferite zvonuri şi mesaje ce circulă pe internet cum că se fură copii pentru trafic de organe. Totuşi, la poliţie nu s-a înregistrat nicio plângere cu aceste informaţii.

"Cică îi ia şi îi bagă direct în maşină, ţi-i smulge de lângă tine, pe stradă, nu ai timp să reacţionezi". "Din Parcul Tineretului ar fi dispărut un copil acum câteva săptămâni, iar altul pe (strada) Giurgiului". "Eu am primit un email cu nişte grozăvii despre răpiri de copii". Sunt frânturi din discuţii purtate de mame în parcurile de Capitală, notate de Gândul.

Isteria despre cazurile de răpiri şi dispariţii de copii a cuprins tot mai mulţi părinţi. Mulţi dintre ei spun că au auzit despre cel puţin un caz în care era vorba despre dispariţia unui copil. În multe astfel de relatări, răpirea copiilor ar fi avut loc pentru a li se preleva organe.

Totodată, pe Facebook circulă mesaje de alertă privind răpirile. Unul dintre ele, intitulat "Atenţie, părinţi, se fură copii!", povesteşte pe larg diverse "mărturii" ale unor persoane care au văzut sau au auzit de răpiri de copii, care vorbesc despre cazuri de copii răpiţi şi returnaţi fără un rinichi sau fără un plămân. Textul oferă locaţii precise din care ar fi fost răpiţi copiii, oferă amănunte despre răpiri, ba chiar vorbeşte despre o presupusă "reţea infracţională" din Bulgaria, care se ocupă cu prelevarea de organe de la copii răpiţi. Pentru credibilitate, textul începe cu relatarea unei "mămici" care ar lucra la serviciul Evidenţa Populaţiei, dintr-o secţie de Poliţie, şi care "părea că ştie ce vorbeşte".

Pe de altă parte, reprezentanţii Poliţiei din Capitală susţin că, în ciuda zvonurilor, nu s-a înregistrat nicio plângere cu aceste presupuse cazuri. "Zvonurile au început să circule pe email. Sunt mesaje scrise bine, se vede că autorul are condei, dar se vede că sunt scrise de aceeaşi persoană. Circulă mai multe poveşti cu răpiri de copii: în parcul Kiseleff, în IOR, la Mall, cu poliţişti care vin la multinaţionale să-i avertizeze pe angajaţi că se răpesc copii", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Bucureşti, Diana Sarca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
furt de copil
...se poate sa fie isterie , dar va povestesc ce a patit nevasta-mea cu baiatul nostru care pe vremea aceea avea 2ani jumate. intr-o zi pe cand era la cumparaturi la piata rogerius pe culuarul din mijloc la tarabele de haine s-a intalnit cu o cunostinta , pe baiatul nostru il tinea de mana (ca norocul) , la un moment dat simte ca baiatul vrea sa se elibereze din mana ei si isi intoarce privirea, atunci a vazut cum un tgan tragea de copil cu forta.Nevasta-mea Nu a putut face nimic pur si simplu s-a blocat , iar tganul cand a vazut ca, copilul este tinut cu forta a luat-o la fuga. (avem martori femeile care vindeau la tarabele din zona nu este o poveste nascocita)
Postat 08 Iulie 2011, 13:56 de joe black
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON