URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Octombrie 2021, 21:10

Ioana Mihăilă, aviz negativ în comisiile parlamentare: Soluţiile mele au fost "faultate de un premier care nu credea că vine valul IV" (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Ioana Mihăilă, propusă să reia funcţia de ministru al Sănătăţii, de data asta într-un cabinet format de preşedintele USR, Dacian Cioloş, a primit, marţi seara, aviz negativ în comisiile de specialitate ale Parlamentului, după audieri tensionate care au durat mai bine de o oră şi jumătate.

De altfel, aproape toţi miniştrii propuşi de Cioloş au primit, marţi, aviz negativ în comisiile parlamentare, dat fiind că nici PSD şi nici PNL nu susţin un Guvern USR. 

În ceea ce o priveşte pe Ioana Mihăilă, aceasta a primit, în final, 7 voturi "pentru", 18 împotrivă, iar 9 parlamentari s-au abţinut.

În timpul audierii, Mihăilă a fost întrebată de deputaţi şi senatori despre activitatea sa în fruntea Ministerului Sănătăţii, a fost criticată că şi-a dat, iresponsabil, demisia când deja valul IV al pandemiei Covid-19 era iminent şi a fost întrebată de ce s-a ajuns la o situaţie atât de gravă în sistemul medical din România. 

La rândul său, Ioana Mihăilă a avut un discurs dur, arătând câteva dintre măsurile pe care le-a pus în practică în mandatul său, dar, totodată, criticându-l pe premierul (demis) Florin Cîţu, care n-ar fi ascultat şi n-ar fi alocat fondurile necesare pentru pregătirea valului IV. 

Mihăilă a afirmat că prima solicitare de finanţare a fost făcută pe data de 18 aprilie, iar aceste adrese au fost ignorate în mod repetat atât de premier, cât şi de Ministerul Finanţelor - condus în această vară tot de Florin Cîţu. „Pe 18 aprilie premierul a fost informat despre situaţia dramatică a bugetului Ministerului Sănătăţii. A fost informat că execuţia bugetară este 100% pe programele de sănătate şi pe plata centrelor de vaccinare. Premierul a fost informat despre nevoia de a suplimenta bugetul programelor naţionale de sănătate, bugetul serviciilor judeţene de ambulanţă, bugetul rezervei Ministerului Sănătăţii", a afirmat orădeanca. 

Mihăilă a punctat apoi mai multe situaţii în care a cerut bani pentru a acoperi neajunsurile din sistemul medical, în pandemie: "Am solicitat, informând premierul, grăbirea rectificării bugetare prin adrese repetate - în 13 iulie, în 29 iulie, prin două adrese şi în 4 august, specificând care sunt consecinţele acestei întârzieri: faptul că nu se pot achiziţiona tratamentele necesare pacienţilor COVID-19 - vorbim despre Remdesivir, de exemplu, de faptul că bugetele serviciilor judeţene de ambulanţă sunt epuizate şi doar prin efortul managerilor de spitale, cărora ţin să le mulţumesc şi acum, aceste servicii de ambulanţă şi Unităţi de Primiri Urgenţe au reuşit să funcţioneze, de faptul că nu există resurse pentru vaccinurile obişnuite şi a trebuit să facem tot felul de artificii bugetare pentru a le asigura, de faptul că medicii şi personalul medical din centrele de vaccinare nu a fost plătit". 

Ioana Mihăilă a acuzat şi că Guvernul Cîţu a ales să "nu dea cei 100 de lei ca bonuri de masă pentru vaccinare, a ales să nu dea 10 milioane de lei pentru programul obişnuit pentru vaccinare, a ales să nu aloce cele 400 de milioane solicitate pentru dotările din spitale, a ales să nu aloce cele 150 de milioane solicitate pentru acoperirea fondului de rezervă şi a ales să nu aloce finanţare pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi Unităţile de primiri urgenţe".

"A ales însă să aloce peste un miliard de lei din fonduri de rezervă pentru a cumpăra voturi la Congresul PNL", a continuat Ioana Mihăilă.

În discursul său, ea a spus că prim ministrul n-ar fi crezut în temutul val IV. "În tot mandatul meu am pus soluţii pe masă, soluţii faultate de un premier care nu credea că vine valul 4", a spus doctoriţa.

La rândul ei, zilele trecute, Florin Cîţu a acuzat-o în mai multe rânduri că nu şi-ar fi făcut treaba aşa cum trebuie în fruntea Ministerului Sănătăţii. 

Cabinetul Dacian Cioloş va fi supus, miercuri, votului în Parlamentul României. "Fac un apel la parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze guvernul mâine dimineaţă", a spus, marţi seara, după ce miniştrii săi au primit avize negative, Cioloş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@Ineuanul
ambelor parti, daca nu vrei sa fii reprezentatul de relatii cu publicul partinitor doar a unei tabere
Postat 20 Octombrie 2021, 16:23 de unu
Da...tupeu
Ne-raspunsuri la intrebari directe, tupeu, eschive...are o mare circumstanta atenuanta: tine la tavaleala. Are viitor politic in romania...
Postat 20 Octombrie 2021, 13:39 de excalibur
Curiozitatea m-a făcut să urmăresc audierile în întregime.
Rar așa probă de tupeu ca la Mihăilă. Minciuni și manipulare, confuzii cu intenție sau la plezneală. E dusă cu pluta fata. Rău-rău-rău.
Postat 20 Octombrie 2021, 12:41 de KP
incompetenta la putere
E asa de greu sa vezi ca numitii nu puteau primi aviz pozitiv nici de la cei mai infocati suporteri USR? E vorba de o incompetenta crasa.
Postat 20 Octombrie 2021, 11:46 de testtest
Wow...
Ce o recomanda? Vocea si talentul,vorba unuia hitru... Io n'am bagat seama la ce spune, m-am multumit cu impresia vizuala. Vazind cum o calaresc astia la televizor, am spicuit din audierea comisiei de o ora si ceva si...amazed. Ce voce,ce siguranta in exprimare,o voce robotica,impersonala, e persoana perfecta care sa te anunte detasat ca mai ai 6 luni de trait. O minunatie a naturii.Mare ghinion ca e userista, n-o sa mai auzim de ea...
Postat 19 Octombrie 2021, 23:58 de excalibur
@unu
... da`din declarațiile cui ar fi trebuit citat?
Postat 19 Octombrie 2021, 22:53 de ineuanul
Orădeanca Ioana Mihăilă
O femeie matura, sanatoasa, desteapta, fertila...chiar frumoasa,cel putin draguta. E sansa noastra, ca specie ,sa mergem mai departe,sa depasim pandemia. O tara de misogini, daca -mi permite moderatorul, as zice suspecti de onanism. Si regele David avea o virgina care dormea cu el in pat,batrin fiind si obosit. Pur si simplu se incarca cu energie vitala...
Postat 19 Octombrie 2021, 22:32 de excalibur
e bihoreanca, asa ca presa locala trebuie sa ii apere cojocu?
95% din articol e citat din declaratiile dansei.
Postat 19 Octombrie 2021, 21:54 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON