URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Decembrie 2015, 12:55

Investiţii pentru un oraş curat: RER Ecologic Service închide ţarcurile cu sisteme automate, alimentate cu energie solară

Investiţii pentru un oraş curat: RER Ecologic Service închide ţarcurile cu sisteme automate, alimentate cu energie solară PERSONALIZATE. Pe uşile incintelor închise cu sisteme automate, RER Ecologic Service afişează numele asociaţiei căreia îi aparţine, programul de colectare şi regulile colectării selective a deşeurilor: fracţia umedă trebuie să ajungă în containerele negre, iar cea uscată, care poate fi reciclată, în recipientele galbene
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, şi-a asumat pentru următorii doi ani investiţii de 850.000 euro. Cea mai mare parte din aceşti bani, aproape jumătate de milion de euro, va fi cheltuită pentru realizarea şi montarea unor sisteme de închidere automată a ţarcurilor pentru deşeuri ale asociaţiilor de proprietari. Şapte ţarcuri au fost deja închise, iar până în toamna anului 2017 vor avea montate asemenea sisteme toate incintele de acest fel.

Calendar asumat

Sistemul de acces controlat în ţarcurile în care se află containerele pentru deşeuri ale orădenilor care stau la blocuri este unul cu închidere automată, iar pentru a le folosi orădenii vor avea cartele magnetice anume concepute. Astfel, în ţarcuri nu vor avea acces decât membrii asociaţiilor care le au în administrare şi, bineînţeles, muncitorii firmei de salubrizare. Pentru ca locatarii să nu aibă grija facturilor pentru curentul electric consumat, sistemele sunt alimentate cu energie solară captată prin panourile montate deasupra ţarcurilor.

Şapte incinte au fost deja închise cu sistem automat de acces, alte 25 sunt în lucru şi, conform calendarului de lucrări convenit de RER Ecologic Service şi Consiliul Local Oradea, până la 30 septembrie 2017 toate incintele vor avea aceleaşi dotări. 

Gunoaie sub pământ

Pe lângă închiderea ţarcurilor, RER Ecologic Service şi-a mai asumat în planul de investiţii realizarea a zece puncte subterane pentru colectarea deşeurilor în cvartalele de blocuri înghesuite, unde nu pot fi amplasate containere clasice deoarece nu s-ar respecta distanţele minime legale faţă de spaţiile de locuit. Fiecare din cele zece sisteme subterane va conţine câte patru containere, în care deşeurile vor trebui depuse separat, pentru ca fracţia uscată să poată fi revalorificată.

Noile "gropi" de gunoi subterane vor trebui realizate până la sfârşitul anului 2016, investiţia costând aproape 120.000 euro. În prezent, operatorul licenţiat de salubritate realizează studiile de fezabilitate premergătoare lucrărilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON