URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Mai 2014, 15:11

Inundaţii catastrofale în Bosnia şi Serbia, cu zeci de morţi şi peste 15.000 de persoane evacuate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Serbia şi Bosnia se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimii 120 de ani, soldate cu cel puţin 30 de morţi. Informaţiile privind decesurile nu au fost însă confirmate oficial. De asemenea, peste 15.000 de persoane au fost deja evacuate.

Zeci de mii de oameni au rămas blocaţi în casele lor, în timp ce unele localităţi au fost evacuate în întregime în urma alunecărilor de teren. De joi, peste 15.000 de persoane au fost evacuate din circa zece oraşe din Serbia.

"Catastrofă naturală oribilă", a apreciat premierul sârb Aleksandar Vucici.

Autorităţile au decis să nu dezvăluie numărul morţilor înainte de sfârşitul operaţiunilor, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de salvare, Predrag Marici.

"Am descoperit un anumit număr de cadavre la Obrenovaţ (în apropiere de Belgrad). Oamenilor le este teamă de ce s-ar putea descoperi după retragerea apelor", a declarat premierul sârb într-o conferinţă de presă.

Situaţia este foarte dificilă şi în nord-estul Bosniei, unde autorităţile au început sâmbătă evacuarea populaţiei din patru sate, şi la Obrenovaţ, în Serbia, unde toţi locuitorii, respectiv 20.000 de persoane, vor fi evacuaţi, a declarat Marici.

În oraşul Doboj (nordul Bosniei) au fost descoperite şase cadavre după retragerea apelor.

Zeci de mii de locuinţe nu beneficiază de electricitate în Serbia, iar în Bosnia şi Herţegovina sunt în această situaţie peste 150.000 de oameni.

Mii de voluntari s-au alăturat serviciilor pentru situaţii de urgenţă şi forţelor armate, în special pentru operaţiunile de întărire a digurilor.

Numeroase state europene, printre care Marea Britanie, Germania, Austria, Muntenegru, Slovenia, Croaţia şi Federaţia Rusă, au trimis transporturi cu medicamente, alimente, pompe de apă şi generatoare electrice.

Două avioane-cargo ruse, încărcate cu alimente, generatoare electrice şi bărci de salvare, au aterizat duminică în Serbia.

Autorităţile din Serbia şi Bosnia estimează că prejudiciul economic cauzat de aceste inundaţii va fi imens.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON