URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2011, 10:56

Între Blaga şi Boc, toţi PD-iştii vor cu... Udrea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Autografe pentru toţi

Aflat miercuri seară la Oradea pentru a strânge cât mai multe voturi care să-i asigure un nou mandat la şefia PDL, premierul Emil Boc şi echipa sa s-au întâlnit la sediul Prefecturii cu aproximativ 100-150 de reprezentanţi ai partidului, primari, consilieri locali şi judeţeni, directori de servicii guvernamentale descentralizate ori simpli activişti.

După reuniunea care a durat mai bine de două ore, şi la care presa nu a avut acces, PDL-iştii au ieşit din sala mare a Prefecturii îmbulzindu-se să facă poze cu Elena Udrea, al cărei piept se vedea prin decolteul generos al bluzei transparente, cu Roberta Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, cu Boc însuşi, dar şi cu alţi lideri, cunoscuţi de la televizor, chiar dacă de rangul doi.

După sesiunea de shooting, premierul a susţinut o scurtă declaraţie de presă, prin care i-a mulţumit liderului organizaţiei judeţene, deputatul Ştefan Seremi, deoarece chiar dacă acesta şi-a anunţat sprijinul pentru candidatura bihoreanului Vasile Blaga, i-a asigurat, totuşi, condiţii pentru a-şi susţine moţiunea. "Deşi domnul preşedinte (n.n. - Ştefan Seremi) nu este unul din cei 33 de preşedinţi de organizaţii judeţene care susţin moţiunea pe care am depus-o eu, mi-a asigurat un climat absolut prietenesc, colegial, pentru prezentarea, dezbaterea şi argumentarea moţiunii", a spus Emil Boc.

De la egal la egal...

Fără a da nume, dar ghicindu-se trimiterea la Blaga, care nu este la fel de atacat de presă precum e el, premierul a afirmat că el nu candidează împotriva niciunui coleg, dar constată totuşi că este "singur împotriva tuturor", după care a avut grijă să adauge că el este "împreună cu partidul".

"Vorbind despre moţiune, eu am spus de fiecare dată pe unde am fost în ţară că eu nu candidez împotriva nimănui. Eu candidez pentru ca partidul să modernizeze România, iar în 2012 să continuăm guvernarea alături de actualii parteneri de coaliţie. Văd însă că, la fel ca până acum, sunt singur împotriva tuturor, adică am împotriva mea presa, mogulii şi liderii opoziţiei. Dar acesta este PDL-ul, întotdeauna trebuie să se bată cu toţi ceilalţi, şi aşa cum am câştigat împreună cu partidul celelalte bătălii, tot aşa le vom câştiga şi pe cele viitoare", a spus Emil Boc.

PDL, modernizat

Preşedintele PDL a afirmat că îşi doreşte să rămână şeful partidului deoarece obiectivul său este reformarea statului, dar şi a formaţiunii, pentru ca acesta să poată reforma România şi s-o facă "performantă". "Aşa cum am avut puterea să reformăm România în aceşti ani grei, aşa vom avea în continuare puterea, cu echipa mea, să continuăm modernizarea Partidului Democrat Liberal, pentru ca acest partid să rămână partidul care să fie capabil să facă o Românie performantă, o Românie care să reuşească", a spus Boc.

El a mai afirmat că numai PDL poate asigura românilor "speranţa unui viitor sigur", deoarece deja a obţinut rezultate pozitive. "Doar acest partid are, cred eu, şansele să poată să le dea românilor speranţa unui viitor sigur, pentru că a arătat că a făcut ce trebuia făcut când a fost greu, iar acum, când semnele bune încep să se înmulţească, e o dovadă că acest partid are toate şansele să reuşească", a spus preşedintele PDL, referindu-se la ieşirea din recesiune, scăderea şomajului şi efectele pozitive ale noului Cod al Muncii, care se reflectă în faptul că deja s-au înregistrat 42.000 noi contracte de muncă pe numele a tot atâtea persoane care până acum lucrau la negru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
PIOVRA
In afara faptuluy ca anca asta rade la orice glumita ka proasta-n p aula, sigur tine gyuritza deschisa in stend-by, doara doara i-o astupa kareva-sa zika: Duce-va-ti la Bucuresty dupa barbosu-skabrosu ca re a paralizat Oradea! Meretzi dupa el dreakului! Iar pe Bolo, putei sa-l pupatzi si sa-i multumiti! Nu mai aberati ofticosilor! Stiti bine ca Bolo a facut treaba buna peste tot pe unhde a fost! Nu tzyne la el, linguselile , hotiile, prostyyle, n-avetzi nici o sansa sa-l atingeti! Daka avetzi energie skuturati-va liderii portokalii si bateti-va-n kap unii cu altii desi cred ca va e greu sa aflati unde aveti postat kapul, la cat de nevertebrate santeti , vi se cam konfunda capu ku kuru-L.( de la pd-L)
Postat 07 Mai 2011, 11:40 de Nistor B.
Nimfutza de PLESKOOOOOOOYYYYYY
Tzatzele ka tzatzele, da putea sa-si ia niste nadragi care sa nu-i intre-n halul asta in adancimile intime, prezidentiale
Postat 07 Mai 2011, 11:28 de Kokosul
AI REUSIT!!!
Duce ti va dracului!!!
Postat 05 Mai 2011, 23:08 de PATIROT
pt. Luky
Traiesti pe alta lume cucoano! Unde dreacu ai mai vazut sau auzit de picior de investitor in Romania ultimilor ani? Pe de alta parte daca tie ti-a dat Filip tzatza sa sugi e dreptul tau sa-l tii in brate dar eu ma gandesc la toate smenurile facute de borfasul ala cu nasul pe sus, de ajunsese orasul inecat in mizesrie,plin de caini maidanezi si cersetori si cu drumurile prastie!
Postat 05 Mai 2011, 22:27 de q
pt. Luky
Ce dumnezeu vezi tu ca a facut Bolojan?? Ca a trasat niste dungi albe intre blocuri ep care la numeste parcari? Sa fim seriosi omul ista nu a facut absolut nimic . Ne-am plans ca pe vremea lui Filip nu veanaeu investitori , dar de cand e Bolojan cati au venit? Mai bine v-ati deschide ochii si ati vedea realitatea. Toti sunt la fel nu e nici unul ami bun ca altul.
Postat 05 Mai 2011, 20:31 de Maria
poze
Cine e tiutea ala cu vesta mov?
Postat 05 Mai 2011, 17:14 de stukas
consecventa
Sper sa fie consecventi si peste 2-3 ani si sa se buluceasca cu pozele de aseara in salile tribunalelor unde o sa-i judecam pe cei veniti cu bOC la Oradea.Pe toti si toate!
Postat 05 Mai 2011, 15:08 de tero
povesti
povesti,in bihor nu se vede nici o sustinere din partea guvernului numai promisiuni,singurul bihorean care merita respectul nostru e Bolojan care a mai facut ceva si se zbate in continuare,de Tirle mai bine ma abtin sa nu fie cenzurat mesajul care as vrea sa il trnsmit mai ales cind vad drumurile din bihor
Postat 05 Mai 2011, 13:07 de luky
ha, ha, ha, ha
exact ce am prevestit vreau sa o vad pe Udrea impreuna cu VASS:)) incomparabile nici o asemanare nu exista intre ele, sunt ff diferite ca caracter si interitate, ROBERTA seama cu Udrea urmariti faptele:))
Postat 05 Mai 2011, 11:56 de anca
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON