URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2020, 14:00

Întâlnirea online a şefului FRF cu liderii AJF nu a stabilit încă o formulă de încheiere a sezonului competiţional fotbalistic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe măsură ce se apropie data de 15 mai, când măsurile de restricţie vor începe să se relaxeze, conducătorii fotbalului de la noi îşi intensifică şedinţele online, pentru a stabili cum se va încheia sezonul competiţional 2019-2020.

O astfel de videoconferinţă a avut loc şi joi, când preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, s-a consultat cu şefii asociaţiilor judeţene de Fotbal. Din partea AJF Bihor au fost prezenţi preşedintele Radu Bitea şi secretarul Petru Boroş.

Întâlnirea online a reuşit să lămurească însă doar parţial incertitudinile existente în fotbalul mic. Preşedintele FRF a prezentat ultimele noutăţi, evidenţiind situaţia dificilă cu care se confruntă mai multe judeţe care au focare de Covid-19. Răzvan Burleanu a subliniat necesitatea încheierii competiţiilor pe teren, aspect ce depinde, însă, cel mai mult, de deciziile autorităţilor centrale şi locale.

Acesta a mai arătat că obiectivele după care trebuie să se ghideze AJF-urile, în un mod transparent şi nediscriminatoriu, sunt în primul rând siguranţa şi sănătatea jucătorilor, a staff-ului, a suporterilor şi a tuturor celor angrenaţi în activitatea fotbalistică, dar şi sustenabilitatea financiară a cluburilor indiferent de nivel, mai cu seamă că orice problemă a unui club se răsfrânge asupra celorlalte grupări şi chiar a întregului fenomen fotbalistic.

"Este clar că nu vom putea lua o hotărâre aplicabilă de la Liga I până la Liga a VI-a, dar orice decizie vom fi forţaţi să o luăm va trebui să producă cel mai mic nivel de nedreptate pentru cel mai mare număr de cluburi, totodată să acţionăm cu specificitate pentru fiecare nivel de competiţie sau judeţ în parte. Ca principiu, fotbalul trebuie să-şi desemneze câştigătorul pe teren, ţinând aspectele discutate", a precizat Răzvan Burleanu.

Intenţia Federaţiei Române de Fotbal este ca, în măsura posibilităţilor, toate campionatele să se încheie pe teren, dar şi ca măsurile care se vor lua să aibă efect pe termen mediu, să nu fie nevoie de decizii contradictorii în viitorul apropiat. "O decizie prematură îţi poate influenţa deciziile pe termen mediu, de aceea trebuie să creăm un model pentru aceste hotărâri. Ce pare acum o nedreptate ar putea fi la toamnă un mic avantaj pentru aceeaşi echipă", a susţinut preşedintele FRF.

Referitor la posibilităţi, a reieşit faptul că există două variante: prima îngheţarea campionatului cu clasamentul la zi, cu promovare şi retrogradare, respectiv anularea sezonului 2019-2020, caz în care echipele ar trebui să o ia de la capăt.

Administraţia FRF a luat în calcul modificarea organizării barajului pentru Liga a III-a (să se dispute miniturnee de câte trei echipe, în loc de forma actuală de jocuri tur-retur), însă o decizie în acest sens se va lua de către Comitetul de Urgenţă, doar după o consultare şi cu echipele din eşalonul al treilea. Consultarea a avut loc joi seară. "Majoritatea preşedinţilor de AJF-uri au cerut administraţiei FRF să regândească varianta promovării la liga a III-a, ţinând cont de faptul că există potenţial în rândul echipelor campioane care ar putea ajunge la baraj", a precizat Radu Bitea, preşedintele forului fotbalistic bihorean.

După cum au transmis diriguitorii fotbalului românesc, printr-un comunicat, FRF colaborează permanent cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Tineretului şi Sportului, dar şi cu Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a se crea un protocol medical care să permită amatorilor (seniori, dar şi copii şi juniori de la nivelul judeţelor) să reia activitatea (antrenamentele), cât mai curând posibil. În funcţie de măsurile de relaxare care vor putea fi luate de autorităţi, cea mai optimistă dată avansată este 15 iunie.

Prezent şi el a consultarea online, secretarul AJF Bihor, Petru Boroş, a precizat faptul că semnalele primite de la membrii afiliaţi denotă interesul şi nerăbdarea echipelor pentru reluarea activităţii, lucru de apreciat, însă, reînceperea antrenamentelor nu se poate realiza fără ridicarea restricţiilor impuse de autorităţi. "Vom consulta echipele judeţene cu privire la modalitatea în care am putea încheia sezonul 2019-2020, dar şi pregătirea următorului campionat", a conchis secretarul AJF Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON