URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Septembrie 2022, 09:20

Înot contra-cronometru: Abonamentele de la Bazinul Olimpic îi nemulțumesc pe înotători

Înot contra-cronometru: Abonamentele de la Bazinul Olimpic îi nemulțumesc pe înotători Sursa foto: Primăria Oradea / Facebook - Florin Birta
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tot orădeanul s-a născut David Popovici. Cel puţin aşa consideră reprezentanţii municipalităţii orădene! Pasionaţii de înot sunt revoltaţi de limitarea la doar 90 de minute a unei intrări pe bază de abonament la bazinul olimpic administrat de Clubul Sportiv Municipal.

Abonaţii reclamă că o jumătate de oră durează doar duşul şi echiparea, interval ce se poate prelungi în cazul domnişoarelor, care trebuie şi să îşi usuce părul.

De altfel, mai mulţi înotători spun că au renunţat să îşi mai facă abonamentele lunare la un preţ majorat din august la 200 lei din cauză că în ora rămasă nu au cum să facă 20 de ture de bazin, ceea ce ar fi un antrenament mediu.

Cum, de regulă, pe fiecare culoar sunt trei sau mai mulţi abonaţi, aceştia trebuie să înoate încolonaţi, unul după altul, şi să ţină tot timpul capul afară din apă ca să nu se lovească.

În plus, trebuie să stea şi cu ochii pe ceas, pentru că, dacă întârzie un minut peste intervalul de 90 de minute, pierd automat încă o intrare din cele 12 aferente unui abonament lunar.

Or, nici măcar campionul David Popovici nu înoată cu o mână afară din apă!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ofertă cu defecte
Cine a gândit acest program pentru public este un manager care alungă clienții. De ce nu se fac 3 tipuri de abonament unul cu 12 intrări la 140 RON, unul cu 20 de intrări la 200 RON și unul cu 30 de intrări cu 250 RON/lună din care dacă nu sunt folosite să se poată reporta cel mult 4 intrări pe luna viitoare. Să se extindă o ședință la 2 ore cu o toleranță de 10 minute până la tăierea a unei a doua intrări. Cred că ar fi o soluție mult mai convenabilă și orientată spre clienți. Dar cred că ei tocmai vor ca bazinul să nu se aglomereze.
Postat 09 Septembrie 2022, 19:44 de zsizsi
program redus
Sistemul este foarte rigid. A fost gandit doar pentru maxim de incasari. Daca tot platesti ar trebui sa iti dea posibilitatea sa iti rezervi un culoar…. In plus, pentru zilele in care bazinul este ocupat cu alte activitati nu se da nici o compensare. Desi programul este pana la ora 23.00, personalul te anunta respectuos ca la 22.45 ar cam trebui sa pleci ca sa se poata apuca de curatenie.
Postat 09 Septembrie 2022, 12:33 de pep
Intr adevar
Confirm cele menționate în articol și vin cu următoarele precizări: - publicul nu are posibilitatea sa facă abonament cu întrări nelimitate/luna ( 12 intrari/luna sau 3 pe saptamana nu cred ca sunt suficiente pentru majoritatea celor care practica înotul) - spațiul din dulapurile aferente vestiarelor nu are capacitatea de stocare haine specifice sezonului de iarna( depozitam hainele în afara vestiarului sau cum sa procedam ?) - întrare contorizata, dus contorizat, lipsa spatiu depozitare (neadecvat), abonament "rigid" etc Deși am așteptat cu interes redeschiderea bazinului, pot sa spun ca sunt profund dezamăgit de noile condiții. Probabil nu voi prelungi abonamentul
Postat 09 Septembrie 2022, 09:35 de ADF
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON