URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2012, 08:17

Închis-deschis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naţionale, singurul magazin de steaguri din Oradea, patronat de fiica şi nevasta muzicianului Florian Chelu, Alexandrina şi Iuliana, a pus lacăt pe uşă, iar pe geam un afiş cum că "nu mai aveam steaguri".

A doua zi, însă, în Piaţa Unirii, unde s-au desfăşurat ceremoniile de 1 Decembrie, doamnele nu pridideau să facă faţă, vânzând sute şi sute de steaguri orădenilor veniţi la sărbătoare. Semn ori că afişul pus pe vitrina magazinului a fost cam mincinos, ori că angajaţii firmei au stat toată noaptea să fabrice noi steaguri.

Sau, mai ştii, doar le-au scos din depozit ca să le vândă mai scump în ziua potrivită. Că doar nicăieri nu scrie că simţământul patriotic nu face casă bună cu profitul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
vorbe goale
totusi, deontologii astia de mai jos care fac gargara nu reusesc sa citeasca anuntul de pe usa? "nu mai avem steaguri". de ce n-au scris ca e sarbatoare legala, si gata? e indreptatita critica ziarului, degeaba faceti spume. nu venea itm-ul sa amendeze niste oameni care fac si vand tricolorul, ca e sarbatoare. sa fim seriosi!! alta data, mai cu respect fata de clienti va rugam!
Postat 13 Decembrie 2012, 00:04 de oradean
iesi la suprafata!
cronicarule anonim dupa ce ai citit raspunsul dat de Alexandrina Chelu,ar fi trebuit sa ai sange in putulica ta si sa iesi din acest anonimat prostesc lsi sa-ti ceri scuze pentru porcaria ce ai scris-o
Postat 12 Decembrie 2012, 20:42 de karton
Oare ?
Halal jurnalist ! Cred ca ai nimerit la alt magazin . Magazinul cu pricina a fost deschis cu o zi inainte .Poate tu te-ai dus seara , mort de beat si ai vazut lacat in alta parte.
Postat 12 Decembrie 2012, 18:33 de soreli
fara chitante
Da, si tot de frica ITM au vandut steagurile fara sa dea chitante. Sau nu a ITM-ului?
Postat 12 Decembrie 2012, 17:09 de unu
Ne place noi romanilor sa ne batem joc de tot ce e bun in tara asta!
Hai sa o luam Domnilor "deontologi" pas cu pas: 1 Ori sunteti din cale afara de prosti in meseria care o faceti ori sunteti manati de interese meschine. Este o societate privata care poate avea ce vrea ea cand vrea ea. 2 Cu siguranta minciuna face parte din modul vostru de a tipari: 30 noiembrie era zi libera si putea sa scrie si "ii inchis pt inepti de la Bihoreanul" ca voi tot nu intelegeati ca e zi libera de SF Andrei 3 O familia ca si Chelu sa fie tarata intr-o mizerie de articol mi se pare ca ati coborat la nivelul unor "paraziti" insetati de prostie 4 Dupa cum in prostia voastra ati scris ca acele steaguri puteau fi facute noaptea va intreb daca asa isi face treaba un jurnalist? Daca nu aveti ce pune pe hartie puneti va cate o poza si scrieti sub ea "inapt sa produc un Articol in adaevaratul sens al cuvantului 5 Sunteti penibili si va urez faliment placut!
Postat 12 Decembrie 2012, 15:37 de Valentin Andrei
invidiosi
Va calca rau de tot pe fiere ca unii se descurca in economia asta si voi mancati de sub unghii. Bine au facut! Au creat nevoia economica si au satisfacut-o. Pe asta se bazeaza piata. Macar de s-ar afisa la fel de multe steaguri in oras pe cate s-au cumparat.
Postat 12 Decembrie 2012, 15:15 de inca unul
Putina incorectitudine
Multumesc ca ati facut aceasta remarca, insa trebuie sa va comunic ceva: am facut o cerere la ITM sa putem lucra vineri, 30 Nov, zi libera nationala de Sf Andrei si am primit si telefon in acea zi de la ITM, dar ne-a fost respinsa cererea pentru ca nu ne incadram in codul muncii la articolul care prevede firmele care au voie sa lucreze in acea zi. In aceste conditii, noi am inchis magazinul si am pus afisul cu nu mai avem steaguri, ca sa nu ne mai sune nimeni ca sa fim obligati sa dam ceva pe sub mana. Steaguri mari chiar nu mai aveam, iar a doua zi aveam doar stegulete si cocarde de vanzare, pentru ca aveam autorizatie de la primarie sa vindem. Sa riscam noi o amenda de 100 mil pentru niste cetateni care au ramas fara steaguri? Nu, pentru ca nu ei ne-ar fi platit amenda. Si nu aveam steaguri si pentru ca nu am mai avut nici bani de material, caci toti se trezesc inainte de 1 dec ca-s patrioti, dar tot anul bate vantul in magazin. Sa ne fie cu iertare :) Dar oricum, acestea fiind zise, important este ca: NU AVEAM VOIE LEGAL SA VINDEM IN 30 NOV.
Postat 12 Decembrie 2012, 14:04 de Alexandrina Chelu
ca banul ce vine mai usor este mai NORMAL ca LEGEA
asa se fac banii NEMUNCITI :))))))) INTERMEDIARI culeg restul spun MURIM DE FOAME :))) problma reala este cati mai muncesc si cati intermediaza ! EU ma intreb ce o fi fost in capul celor ce au cumparat de ce nu si au facut ei acasa cu copii :))))? La scoala de ce nu i PREGATESC , este o responsabilitate civica la o adika !
Postat 12 Decembrie 2012, 12:28 de a invatat
Penibil
E josnic ce faceti cu acest articol. Daca ati ajuns sa va legati si de familia Chelu cu aceste speculatii de doi bani... Probabil nu au vrut sa cumpere publicitate la voi, ca altfel nu-mi explic atacul asta murdar.
Postat 12 Decembrie 2012, 10:27 de Andreea
baby
traiasca cenzura!
Postat 12 Decembrie 2012, 09:28 de aby
moon
Nu au contractat publicitate?!
Postat 12 Decembrie 2012, 09:27 de moon
simplu
@karton: simplu, frate! unii(intre care ma numar)nu am cumparat doar unul ci mai multe!
Postat 12 Decembrie 2012, 09:18 de TDS
Impresionant articol
Citeam in careva zi un articolas de doi bani, in fituica asta, in care un amarat de ziarist, tot de doi bani, se lamenta cum ca multi comenteaza cu rautate, sub protectia anonimatului. Vaaaai ca rai sunt oamenii... Insa se pare ca tot aici se pot scrie tot de ziaristi, tot felul de rautati, si tot sub protectia anonimatului (articol nesemnat), despre o activitatea unei firme PRIVATE, fara sa fie nici o problema morala. HM. Ce ciudat...Deci sunt standarde duble. Noi comentatori anonimi rai - ziaristii puri ingerasi... Daca ar fi fost magazinul de steaguri al Bihoreanului as intelege, dar asa... Chiar nu aveti subiecte, sau e doar rautate pura?
Postat 12 Decembrie 2012, 09:00 de bad santa
chiar sute?
cronicarule anonim de unde scoti ca s-a vandut "sute si sute de steaguri" cand in acea piata abia daca au fost1500 de oameni din care erau jumatate erau oficialitatile plus cei care depuneau corane plus fanfara plus garda de onoare,jandarmii,.da afost inchis cu o zi inainte dar nu pentru ce insinuezi "doar le-au scos din depozit ca să le vândă mai scump în ziua potrivită"de ce nu ai intrebat inainte sa arunci cu noroi sa-i faci: mincinos" .Daca ai avea un pic de bun simt ar trebui sa-ti ceri scuze in mod public
Postat 12 Decembrie 2012, 08:56 de karton
chiar asa?
zau tu cronicarule anonim,chiar sute de steaguri?cum sugerezi ca s-a vandut "sute sisute de steaguri "acolo in piata Unirii unde cu greu sau adunat cam 1500de oameni la care nu prea gaseai steaguri deci nu inteleg de ce incerci sa deningrezi aceasta familie
Postat 12 Decembrie 2012, 08:44 de karton
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON