URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2020, 13:35

Începere implementare proiect: EBER Development Academy

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începere implementare proiect

EBER Development Academy

EBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRL din Oradea a început în luna Iulie a.c. implementarea proiectului cu titlul EBER Development Academy finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (Cod proiect 135006).

Obiectivul proiectului este reprezentat de creşterea numărului de angajaţi care beneficiază de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane şi de condiţii de lucru îmbunătăţite în vederea adaptării activităţii la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC/ domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI.

Proiectul va facilita instruirea a cel puţin 100 de angajaţi din cadrul EBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRL, dintre care 90 au funcţii de conducere/management în diferitele departamente ale companiei şi 10 sunt angajaţi în cadrul departamentului de resurse umane.

Prin activităţile prevăzute se urmăreşte dezvoltarea capitalului uman şi creşterea gradului de adaptabilitate a angajaţilor companiei la cerinţele specifice funcţiei ocupate, la dinamica progresului tehnologic din sectorul economic în care activează societatea, creşterea competenţelor profesionale prin participarea la cursuri de formare profesională, respectiv adaptarea la standarde de management şi resurse umane.

În urma implementării proiectului se doreşte ca:

- Acţiunile de transfer de know how dinspre managerii formaţi în urma implementării proiectului către membrii echipelor din subordine să asigure premise solide de menţinere a rezultatelor obţinute pe termen lung.

- Generaţia formată prin proiect să contribuie la dezvoltarea şi implementarea de practici şi instrumente pentru integrarea/adaptarea noilor angajaţi la locul de munca, să creeze şi dezvolte mecanisme de planificare prospectivă a ocupării forţei de muncă şi a competenţelor, să elaboreze planuri de învăţare şi dezvoltare în carieră cu accent pe reducerea sau eliminarea neconcordanţelor dintre competenţele, abilităţile şi cunoştinţele lucrătorilor din întreprinderi şi cele necesare în perspectiva adaptării la schimbare.

- Noile competenţe dobândite de către generaţia formată prin proiect să contribuie după finalizarea proiectului la dezvoltarea managementului, a companiei oferind astfel permanenţă şi durabilitate rezultatelor preconizate.

- Strategia de resurse umane să fie aplicată imediat după finalizarea proiectului, alături de măsurile necesare pentru formarea angajaţilor în contextul schimbărilor tehnologice.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 1.173.281,55 lei, din care cheltuieli eligibile în valoare de 986.845,00 lei, iar valoarea nerambursabilă finanţată din Fondul Social European este de 493.422,50 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni (30 iulie 2020 – 29 iulie 2021).

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Manager proiect Mădălina Dupir
madalina.dupir@eberspaecher.com
EBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRL
Oradea, Str. Nicolae Filipescu, nr. 20

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON