URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Februarie 2021, 13:52

Incendiu la patiseria Elidor din Oradea. Podul clădirii a fost distrus de flăcări

Incendiu la patiseria Elidor din Oradea. Podul clădirii a fost distrus de flăcări sursa foto: ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineaţă, în jurul orei 7, la patiseria şi brutăria Elidor, de pe strada Zaharia Stancu din Oradea.

Iniţial, angajaţii firmei au încercat să stingă singuri flăcările, dar şi-au dat seama că sunt depăşiţi şi au cerut ajutorul pompierilor. Când militarii au ajuns acolo, flăcările ardeau violent în podul clădirii şi ameninţau să se extindă.

"Pompierii militari au reuşit să stingă incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia la încăperi şi reuşind astfel să salveze bunuri de o valoare semnificativă, fapt pentru care proprietarul le-a adresat mulţumiri", a declarat, luni, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Echipajele ISU Crişana au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime.

Flăcările au distrus plăcile de OSB din interiorul podului, aproximativ 120 metri pătraţi astereală, circa 70 metri liniari coarne lemn şi aproximativ 20 metri liniari grinzi de lemn din structura podului. "Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost generat, cel mai probabil, de un cuptor defect", a mai spus Roşca.

Pompierii le recomandă bihorenilor ca, atunci când sesizează o situaţie de urgenţă, să sune rapid la numărul 112 şi abia apoi, dacă se poate, să intervină pentru gestionarea situaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Asigurare obligatorie
[ https://www.ebihoreanul.ro/stiri/sfidare-la-asigurare-nici-macar-2-din-10-bihoreni-nu-si-au-incheiat-polita-de-asigurare-a-locuintei-impotriva-dezastrelor-naturale-161909.html ].Asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale: cutremur, inundaţii şi alunecări de teren. Asiguratorii nu e prosti.Ei a calculat ca din toate cladirile din romania nu prea multe sunt expuse dezastrelor susnumite.Furtunile si grindina nu sunt naturale,fiind supranaturale, iar incendiul de asemenea ,e nenatural sau artificial.Asa ca devine absolut aberant sa ai cladirea asigurata la incendiu.Nu mai vorbim de spitale,biserici,mall-uri,cluburi etc.E o sfidare la adresa naturii,sau chiar asa:"De atunci, Primăria, la fel ca orădenii, şi-a stabilit alte priorităţi decât să pună deoparte fonduri pentru asigurarea obligatorie, care s-ar putea numi, la fel de bine, bani aruncaţi...".Sic cogito
Postat 22 Februarie 2021, 20:29 de excalibur
franciscb
Si daca au , si chiar daca stiu sa le foloseasca, sigur sunt expirate.
Postat 22 Februarie 2021, 18:49 de Sandu2100
Curiozitatea a omorat pisica
Intreb pentru un prieten.. cate stingatoare de incendiu a avut societatea comerciala la momentul incendiului? Probabil nici una. Cati angajati din unitate stiu sa foloseasca sau au folosit macar o data in viata lor un stingator? Probabil nici unul.. dar nah, fiind o companie privata, cine suntem noi sa ii intrebam? in cultura romaneasca stam prost cu preventia!
Postat 22 Februarie 2021, 16:54 de franciscb
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON