URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Noiembrie 2019, 13:35

Încă un atac cu tentă xenofobă, dinspre PSD: Lia Olguța Vasilescu spune că Iohannis „se vede șef de lagăr de concentrare”

Încă un atac cu tentă xenofobă, dinspre PSD: Lia Olguța Vasilescu spune că Iohannis „se vede șef de lagăr de concentrare” montaj playtech.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încă un atac cu tentă xenofobă din partea PSD. Lia Olguţa Vasilescu a spus, în acest sfâsşit de săptămână că, preşedintele Klaus Iohannis, care va lupta în turul doi al alegerilor prezidenţiale cu Viorica Dăncilă, probabil deja se vede "şef de lagăr de concentrare" unde ar fi închişi social-democraţii, pentru reeducare.

"Domnul Klaus, cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Iohannis a reiterat, recent, faptul că este "în război cu PSD".

Cea mai recentă declaraţie legată de războiul dintre preşedinte şi PSD a fost făcută la o întâlnire electorală, sâmbătă, la Bistriţa Năsăud, unde Iohannis a spus că "eu nu sunt cu PSD într-o competiţie electorală, eu sunt cu PSD în război". "Noi suntem cu PSD în război. Şi asta nu pentru că noi suntem aşa, răi, pentru că ei au fost răi cu românii. PSD a guvernat împotriva românilor, PSD a venit la putere cu promisiuni mari şi nici nu a ajuns bine în Palatul Victoria şi au început să încerce să subjuge justiţia, să acapareze marile sisteme publice, PSD a atacat democraţia din România. Este inadmisibil, a fost inadmisibil şi rezultatul este cel pe care l-au meritat, au fost înlăturaţi de la putere!", a afirmat Klaus Iohannis.

Prin  replica dată la Antena 3 de Vasilescu, "PSD reia asocierea între originile germane ale lui Klaus Iohannis şi ororile nazismului, în încercarea de a-l ataca pe actualul preşedinte", precizează Digi24.ro.

De altfel, sursa citată aminteşte că Lia Olguţa Vasilescu nu este la primul atac de acest gen, exemplificând cu o declaraţie făcută pe 24 august anul trecut. Atunci, fostul ministru al Muncii a criticat declaraţia preşedintelui Iohannis în care spunea că PSD a gazat românii la protestele din 10 august, susţinând că afirmaţiile acestuia nu sunt demne de un şef de stat şi "ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj".

De asemenea, "cu patru zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, PSD a apelat din nou la retorica xenofobă pentru a îi critica pe contracandidaţii Vioricăi Dăncilă. Într-o postare pe Facebook organizaţia PSD Sibiu i+a criticat pe preşedintele Iohannis, prim-ministrul Orban şi Dan Barna pentru că au "nume de străini". Ulterior, postarea a fost înlăturată. După PSD Sibiu, şi PSD Focşani a criticat mai mulţi candidaţi şi oameni politici pentru că au "nume de străini". Şi această postare a fost apoi ştearsă", mai notează Digi24.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
CrisDumi
Nu citește nici dracu comentariile astea, eventual mai sună sau scrie vreunu tare-n clanță și slab-n puță că o fost ofensat și așa se mai șterg injuriile sau se închid conturile. Cât despre ăștia știu una și bună, să lingă, greu la oraș foame mare de ieșit în evidență, opinii proprii zero. Toți îs pensionari, toți îs fraieri, numa ei îs jmecheri, liberali dar cu metehne de securiști devreme ce mereu îi preocupă ce zic alții.
Postat 18 Noiembrie 2019, 21:20 de User anonimizat
CrisDumi
Daca te-ai respecta, nu ai mai comenta și ai pleca
Postat 18 Noiembrie 2019, 19:19 de Sandu1206
tenta e roscata
Dar declaratiile lui Iohannis cum ca PSD a gazat oameni, ce tenta au? Nu vom afla niciodata, pentru ca unii jurnalisti de pe-aici gandesc la fel. Nu pentru ca n-ar sti ce inseamna sa gazezi oameni, dar probabil li se pare ca "suna bine". In ciuda aerului sobru, Iohannis nu difera de gloata agresiva si extremista care a aparut in ultima vreme in politica, presa si prin comentarii. E drept ca incearca omul sa se schimbe, deocamdata a schimbat doar culoarea parului, de la blond la roscat.
Postat 18 Noiembrie 2019, 12:07 de 1x1
Dacă Bihoreanul ar fi o publicație "populată" cu jurnaliști reali ...
... acestor specimene, cum sunt "FaBula" și "Sandu1206", "elev" și alți "neterminați" de același fel, nu li s-ar permite să aibă cont de "bădărani" pe acest site. Faptul că niște "descreierați" cu mintea "vraiște" își permit să jignească și să înjure pe toți cei care au alte opinii decât cele emanate din mintea lor de amatori ... pune Bihoreanul în situația de "complice" sau chiar de promotor al unor asemenea abordări !?! Rușine să vă fie, bihoreilor ... pentru că lumea vă cunoaște totuși în plan local și "meltenismul" vostru va achita, la un moment dat, nota de plată !?!
Postat 18 Noiembrie 2019, 09:53 de CrisDumi
two
As vrea să-mi văd dosarul de la securitate. Până atunci MU13PSD, MU13, 30 de ani cu PSD.
Postat 18 Noiembrie 2019, 01:17 de Sandu1206
sandu
“Referat” dădeai la partid sau securitate, revino-ți sântem în 2019.
Postat 17 Noiembrie 2019, 23:31 de User anonimizat
CrisDumi
Ca de obicei. Referitor la Lărguța Vasilescu , o inaptă. Referat la Iohannis, a avut multe atacuri rasiste/xenofobe și încă rezistă.
Postat 17 Noiembrie 2019, 20:26 de Sandu1206
@crisdumi
Pensionare....numele presedintelui se scrie cu I nu cu J !!!! Repeta dupa mine, Iohannis. Fraiere.....te pup.
Postat 17 Noiembrie 2019, 19:55 de elev
Pentru a duce o tara in rapa nu este nevoie de mari politicieni.
O ideologie este periculiasa doar cand se trece la fapte. Johannis nu este omul faptelor, in schimb uraste. Dun cauza aceasta ingrijorarea Olgutei si ny numai este la locul ei.
Postat 17 Noiembrie 2019, 18:58 de iahim
Olguta
Olguta a promovat în politică cu ajutorul curului. O incapabilă promovată si ajunsa in functii cu ajutorul curului la fel ca Elena Udrea. Doua mari panarame a politicii românești...își permite ea centurista de Craiova sa critice...până ajungi tu sa faci ce a realizat Iohanis in Sibiu mai trebuie sa stai capră încă vreo 100 de ani....
Postat 17 Noiembrie 2019, 18:30 de Adrian_Preda
@CrisDumi
Iar la PSD era o libertate a presei, că Bihoreanului nici nu i se dădea voie să participe la ea. În nenumarate episoade. Nu toți suntem atât de proști încât să uităm. Cum nu uităm nici de artificiile lui Olguta de a procura fonduri mutând, din bugetul altor ministere la bugetul de pensii, banii proveniți din impozitele pe salarii. Barem de ar fi fost numai atât, dar inflația provocată nu poate fi acoperită nici pe jumatate cu maririle de pensii. Pesedista noastră se bazează pe faptul că pensionarii sunt atât de proști încât au uitat și aritmetica elementară. O bunică, care avea pensia de 640 de lei, putea să-și cumpere 160 de pâinii de 1kg, la prețul de 4 lei/pâine. După ce bunicii i-a trecut euforia bucuriei că i s-a mărit pensia la 700 de lei, a constat cu tristețe că pâinea de un kil s-a scumpit la 5 lei. Astfel, cu pensia mărită poate să-și mai cumpere doar 140 de pâini. Cum să nu declari război unor mincinoși jegoși care și-au bătut joc de bunicii noștri !?!
Postat 17 Noiembrie 2019, 18:10 de User anonimizat
PCR transpartinic. Ep.: ”Cine seamănă vânt, culege furtună!” - Iisus Hristos
I. ”Într-un lung discurs, suveranul pontif a criticat ''episoadele de ură'' din societate și pe care le-a atribuit unor politicieni, fără să-i numească. ''Se înregistrează episoade care din nefericire nu sunt izolate, care cu siguranță necesită o analiză profundă (...) Nu sunt rare reapariţiile simbolurilor şi acțiunilor tipice ale nazismului. Vă mărturisesc că, atunci când ascult discursuri ale unor responsabili politici sau guvernamentali, îmi vin în minte discursurile lui Hitler din 1934, 1936'', a afirmat Papa în fața membrilor asociației internaționale de drept penal.” 1. Critică papală valabilă și pentru Herr ”Ghinon”, cel care face afirmații de genul: "eu nu sunt cu PSD într-o competiţie electorală, eu sunt cu PSD în război"; "Noi suntem cu PSD în război”; ”PSD împroașcă venin, minciuni și fake news. Asta face PSD, ăsta e PSD. Minciuni peste minciuni despre mine, despre voi, despre aliații noștri. Asta știe să facă PSD”, sau ”Eu îmi doresc o Românie fără PSD în conducere....”; 2. ”Cine seamănă vânt, culege furtună!” - Iisus Hristos. Sper ca începând cu 24 noiembrie 2019, ora 21:01. II. O întrebare pentru poporul PSD din Bihor: Pe când o Lia Olguța Vasilescu și în fruncea PSD Oradea/Bihor?
Postat 17 Noiembrie 2019, 16:55 de stefan
Dacă Bihoreanul ar avea echilibru jurnalistic și profesioniști în redacție ...
... ar măsura de mai multe ori și abia apoi ar spune ceva despre xenofobie. Cred că Johannis are prima șansă în fața lui Dăncilă ... așa că, Bihoreanul va simți pe "pielea" lui ce înseamnă abordarea de acum. Dar, atunci, să nu se plângă că trebuie să scrie doar de bine despre el ... chiar și când o să numere ultimele zile de "libertate jurnalistică". Cine nu își respectă statutul de independență ... de lipsa ei o să dispară !?!
Postat 17 Noiembrie 2019, 16:29 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON